avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Activitate clauss841

Activitate clauss841

Buna ziua, Vecini mei ar putea sa dezmembreze un teren ,sa obțină o parcica de 1 m ,lățime, și 20 m lungime cât e curtea mea?
Aceasta dezmembrare le va folosi pt a obține semnatura de construcție bloc, de la noul lor vecin.
Multumesc
Răspuns la discuția Construcție bloc lângă casa


adriandimitriu a scris:

este obligatoriu sa ai acordul vecinilor. puteti sa-i blocati, dar si ei va pot actiona in instanta sa va oblige sa-i lasati.

Multumesc
Buna ziua,
Urmează sa se construiască un bloc lângă casa mea .
Exista PUZ pt bloc, P+2.
Blocul va avea 9 m înălțime , 16 m lățime(partea dinspre mine; probabil 6 apartamente cu vedere ) 18 apartamente in total , 5 m distanță de gardul meu.
Distanță de la casa mea pana in gard e de 6m ( unde am și terasa și 8 m in partea fără terasa) Va fi construit fix in partea de V , unde noi avem curtea pt relaxare și joaca pentru copii.
Casa mea într-adevăr este și ea construită pe PUZ pt bloc , este casa cu mansarda, iar in partea unde va fi construit blocul avem cele mai multe geamuri( 5 ) .
Cei ce vor construi au venit la noi sa ceara semnatura pt acordul construcției.
Tot zic ca sunt in regula cu toate, cu distante și cu tot și atunci de ce vor semnatura?
Se poate face ceva sa ii blocam?
Multumesc anticipat
Buna ziua,
Trebuie sa mut sediul social al unul PFA.
Il pot muta oare la o casa la la gri?(are și geamurile puse)
Am adresa obținută in urma avizului pt nomenclatura stradală.
Multumesc
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutați cu un sfat in ceea ce o privește pe mama mea care nu are nici un venit.
Tatăl meu a decedat acum un an, iar mama a rămas singura fără nici un venit, fiind la țara, fără posibilitate de angajare, nu are încă vârsta de pensionare (58ani) .Are 13 ani munciți cu carte de munca, iar in ultimii ani, vreo 12-13 ani a muncit sezonier in Germania). Acum însă, din cauza pandemiei a renunțat sa mai plece. Astfel am 3 întrebări și ce ma sfătuiți sa facem in ceea ce o privește
1. Sa depunem pt ajutor social?
2.Cele 2-3 luni lucrate in Germania pe an vor fi Considerate ca vechime? De unde le putem obține?
3. Fiind mama cu 3 copii va beneficia din Septembrie 2021 de pensie de pe urma tatălui ( pensie urmaș) sau dacă s-ar cumula lunile lucrare ca sezonier ar iesi pe stagiu de 15 ani?
Multumesc
Răspuns la discuția PFA
Multumes.
Discuție PFA
Buna ziua,
De curând am inceput sa aduc pentru vânzare niște hăinuțe. Nu am bănuții necesari pt a deschide un magazin. Ma gandesc la un PFA pt a fi in legalitate .
Cum ma sfătuiți sa procedez?
Îmi trebuie sediu social (Spatiu comercial) obligatoriu pt aceasta activitate?
Cam care ar fi pașii pe care trebuie sa ii urmez?
Multumesc
Răspuns la discuția vanzare pe olx
Multumesc, mi-a trimis o poza cu colțul îndoit, clar nu era asa, din pozele anunțului se vede clar ca acel colț nu era îndoit . O zi frumoasa
Discuție vanzare pe olx
Buna seara,
Am timis un mixer in stare buna de functionare,chiar foarte buna (anunt dat pe OLX)prin livrare cu verificare,Dupa 24 de ore ma contacteaza ca are nu stiu ce defecte,un colt indoit, Din poze se vede ca nu sunt indoite colturile , Tin sa cred sa a fost scapat jos(poate la curierat ...cu toate ca am pus polistiren) ,doar asa se poate indoi un colt. Daca ma contacta ieri, dupa verificare.... nu era nici o problema dar asa cine stie ce a facut cu el....M-a amenintat ca va face plangere.Eu stiu ce am trimis ...,nu imi arde de inselaciuni.Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc,
O seara frumoasa
Buna ziua,
Am fost in Concediu crestere copil pana in oct.2016 ,am intrat in campul muncii pt. a obtine stimulentul de insertie doar ca la o alta societate.Dupa 2 luni am renuntat deoarece nu mi-au convenit condiiile de munca(am lucrat oct. si noi.)in dec.2016 am ramas insarcinata.Conform Ordonantei din 2016 stiu ca beneficiez de conediu crestere copil pt. ca am venituri 12 luni din ultimii 2 ani, insa...nu sunt lamurita in privinta Concediului de maternitate .Beneficiez de acest concediu? Urmeaza sa nasc la inceputul lui septembrie si am cotizat 2 luni in ultimele 12 luni. Daca da,care este procedura?Unde trebuie sa depun Concediile medicale? Va multumesc. Zii buna