avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Activitate Sylvester007

Activitate Sylvester007

Buna ziua,

Parintii minorului sunt de acord ca mariajul nu mai poate continua si doresc sa divorteze amiabil, iar minorul sa locuiasca impreuna cu mama sa si cu parintii ei. Am fost la un notar sa ma interesez de procedura si mi s-a spus ca ar fi foarte complicat cu ancheta psihosociala, deoarece va trebui facuta in Italia prin ambasada Romaniei si ca acest proces este unul greoi (pe motiv ca a mai avut un divort intre 2 cetateni romani stabiliti in Anglia si totul a fost foarte complicat). Noi am vrea ca totul sa decurga cat mai usor pentru copil si sa nu ne complicam in procese de lunga durata. Ne-am inteles in legatura cu toate conditiile unui divort (totul in interesul copilului) si am vrea doar sa stim care ar fi procedura corecta pentru ca minorul sa poata avea domiciliul impreuna cu mama sa in Italia iar divortul sa fie incheiat in Romania.
Mentiuni: Casatoria a fost facuta in Romania, transcrisa ulterior in Italia. Copilul a fost nascut in Italia, inregistrat si in Romania, avand cetatenie dubla.
Mama si copilul se afla in prezent la domiciliul din Italia (unde dorim sa fie si domiciliul copilului dupa divort), iar tatal in Romania. Ultimul domiciliu comun a fost in Romania - este necesar ca mama sa se prezinte personal pentru depunerea dosarului la notar, sau poate trimite un document inlocuitor prin care eu sa depun dosarul iar apoi ea sa se prezinte personal dupa 30 de zile pentru a semna decizia de divort impreuna?

Va multumesc
Buna ziua,
In decursul anului 2017 am investit aproximativ 5000 euro, in total, in criptomonede - persoana fizica . In momentul de fata, totalul monedelor detinute valoreaza peste 100 000 euro. As vrea sa retrag o parte si sa cumpăr un apartament. Ce impozite am de plătit si ce altceva trebuie facut in asa fel incat sa nu am nicio problema cu anaf?
Va mulțumesc
Multumesc mult pentru raspuns. Deci sa inteleg ca singura solutie este sa merg la CJAS si sa fac o sesizare?
Este totusi o lege din Codul Muncii ce vizeaza concediile medicale in cazul cetatenilor straini/UE?
Buna ziua,

Ma confrunt cu o situatie ciudata,cred eu. Sotia mea, cetatean italian, rezidenta in Romania, angajata in conditii legale de munca, nu poate beneficia de concediu medical.
Mai exact, in momentul de fata sufera de o conjuctivita si nu isi poate desfasura activitatea la locul de munca. De la locul de munca i s-a spus ca nu isi poate lua concediu medical pentru cele cateva zile in care va lipsi deoarece nu este cetatean roman si ca i se va taia din salariu pe motiv ca face absente nemotivate. Medicul de familie la care suntem inregistrati amandoi ne-a spus ca nu ii poate elibera un concediu de odihna deoarece nu are card romanesc de sanatate, desi ea are cardul european de sanatate.

Exista vreo lege care specifica daca cetatenii UE ce sunt angajati legal in Romania au drept la concediul medical? Si ce pot face pentru a rezolva aceasta situatie? Cine greseste?

Va multumesc
Buna ziua,

In urma cu 2 ani,in octombrie 2010, am fost prins fumand o tigara in tren, intre compartimente, impreuna cu alti 4-5 calatori. Ni s-au cerut buletinele, le-am dat toti si ni s-a spus sa mergem inapoi in compartiment, fiecare la locul lui. Dupa aproximativ 10 minute ni s-au returnat buletinele si mi s-a spus doar "sa nu se mai intample".

Acum 2 zile, decembrie 2014, primesc prin posta procesul verbal (nesemnat de mine, fara martori mentionati) prin care mi se aduce la cunostinta ca trebuie sa platesc amenda de 100 lei + 28 lei la cfr.

Se poate contesta acest proces verbal in vreun fel? Din moment ce nici macar nu mi-a fost adus la cunostinta faptul ca mi s-a intocmit proces verbal?
(Da, prost am fost ca am dat buletinul, stiu)

Va multumesc