avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate CeciliaW

Activitate CeciliaW

Sunt pensionara si am dosarul de pensie la Casa de Pensii sector 6 Bucuresti unde am locuit pana acum 1 an. M-am mutat cu domiciliul in jud. Ilfov si mi-am facut CI cu adresa noului domiciliu. Este legal sa am dosarul de pensie in localitatea diferita de cea de domiciliu ?
Trebuie sa mut dosarul de pensie la casa de pensii de la domiciliul actual , sau doar sa anunt casa de pensii unde este dosarul ca mi-am schimbat domiciliul. Precizez ca am pensia pe card , nu o primesc prin posta.

Multumesc !
Multumesc ! Cred ca trebuia sa fiu mai exacta , terenul un discutie este deja strada , pe care circula masini incap pe ea si masini de mare tonaj , are dimensiunile cerute pentru strada , sunt case pe ambele lui parti toate aliniate , si chiar primaria ne-a sugerat tuturor (proprietarilor) sa facem aceasta donatie , ( sugerand ca daca terenul devine al lor pot face canalizare , asfaltare iluminat) deci vrea sa intre in posesia terenului (drum de servitute) . Pe mine ma intereseaza daca noi proprietarii putem sa determinam in cadru legal ca primaria sa execute lucrarile promise. Sa facem donatia cu o asemenea conditie.

Multumesc !
Buna ziua ! Am in proprietate un teren ( la strada - drum de servitute ) pe care doresc sa-l cedez primariei din localitate . Primaria mi-a spus ca daca cedez acest teren este posibil ca sa fie canalizat si asfaltat. Intrebarea este daca eu pot sa conditionez ( in cadru legal - contract ) aceasta donatie , cu obligatia primariei de a executa lucrarile promise. Si as mai dori sa aflu si ce costuri implica aceasta donatie .

Multumesc !
Răspuns la discuția Cumparare casa
Multumesc ! In acest moment avansul pentru casa a fost virat din contul mamei , restul de plata poate fi virat din contul meu ?
Multumesc !
Discuție Cumparare casa
Buna seara ! Va rog sa ma ajutati , am o dilema , daca vreau sa cumpar o casa , banii care vor intra in contul vanzatorului ,vin din conturi bancare care nu sunt pe numele meu ( conturile sunt unul al mamei si unul al matusii mele , ele doresc sa faca aceasta plata ) . In contractul de vinzare _cumparare cumparatorul voi fi eu ( proprietar) . Este legal asa sau trebuie ca banii pentru cumpararea casei sa fie virati dintr-un cont unde sunt titular eu.

Astept un raspuns

Multumesc !
Doresc sa stiu cum se procedeaza in urmatorul caz :
Eu cumpar un produs din banii mei ca persoana fizica si rog vanzatorul sa emita factura pe numele unei societati ( la care am o datorie) care se obliga sa scada suma din datorie . Cum imi recuperez banii sau in ce mod societatea respectiva face dovada ca a scazut suma cheltuita de mine din datorie.

Astept o explicatie competenta . Multumesc !
Sunt coproprietara a 2 apartamente , vrem sa le vindem , as dori sa stiu daca
impozitul pe venitul din vanzare se aplica la fiecare apartament (individual) sau daca fiind vorba de 2 apartamente se aduna cele doua valori si apoi se stabileste valoarea impozitului. Este vorba de neimpozitarea vanzarilor mai mici de 450000 lei, in cazul cand vindem 2 apartamente valoarea lor adunata depaseste putin 450000 lei.

Multumesc !

Sunt asociat la o firma , din activitatea mea (exclusiva) in firma intra bani ( cu facturi) , intrebarea mea este : Pot transfera acesti bani intr-un cont personal care nu este al firmei ? .Precizez ca las in conturile firmei banii necesari pentru plata tuturor taxelor catre stat. Multumesc !