avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Activitate nekbv

Activitate nekbv

Ce acte am nevoie pentru a înmatricula o mașină adusa din Germania? Mașina este vândută în România de către o firmă.
Mașina nu are nici numere de Germania nici numere de România.
Daca o firma nu declară toate zilele de muncă, ce pot face? Mai exact firma întrerupe lunar contractul după o zi deși angajatul lucrează 21 de zile full time.


ynocentta a scris:

Daca dv ati obtinut in instanta hotarare judecatotresca definitiva care obliga casa de pensii sa restituie suma X,pe care debitorul dv nu intelege sa o achite integral,aveti dreptul sa contactati birou executor judecatoresc si sa demarati procedura de executare silita
După câștigarea dosarului avocatul ne-a cerut să-i achităm 10% din sumă.

care este temeiul legal al pretentiei avocatului?
Ati avut conventie cu avocatul ca in cazul hotararii favorabile urmeaza sa remiteti acestuia 10% din suma acordata de instanta de judecata?


Bună ziua,
Da am avut o convenție cu avocatul legat de acel procent de 10%.
Bună ziua,

Acum aproximativ 2 ani de zile părinții mei au câștigat în instanta un dosar prin care casa de pensii trebuia sa le restituie o anumita suma de bani. După câștigarea dosarului avocatul ne-a cerut să-i achităm 10% din sumă. Ideea este ca de la casa de pensii au primit doar o parte din bani. Văzând ca suma transferata este diferita fata de cea câștigată în instanță am trimis către casa de pensii o cerere de restituire integrala a sumei ulterior am primit de la casa de pensii o comunicare prin care ni se aducea la cunoștință modul de calcul și suma pe care o considera dânșii ca ar trebui sa o transfere (suma era cea transferata deja).
Întrebările sunt următoarele:
1. Dacă instanta a decis o suma, iar cei de la casa de pensii au calculat și transferat alta suma, cine trebuie să-i execute pe suma câștigată în instanță?
2. Acei 10% trebuie sa ii plătesc avocatului la suma deja transferata sau la suma câștigată în instanță? Și când trebuie făcută plata?
Bună ziua,

În cadrul programului casa verde 2021 la punctul d este stipulat următorul text "imobilul pe care se implementează proiectul nu este afectat de sarcini în favoarea unei persoane juridice sau a unei entităţi care desfăşoară activităţi economice, cu excepţia cazului în care este afectat de o ipotecă imobiliară; nu face obiectul unui litigiu în curs de soluţionare la instanţele judecătoreşti, vreunei revendicări potrivit unei legi speciale sau dreptului comun sau al unei proceduri de expropriere pentru cauză de utilitate publică;"

Dacă la acea adresa exista un sediu social al unei firme care este inactiva, deci practic nu poate desfășura activități economice, se poate aplica pentru acest program?
De asemena firma nu este pe numele proprietarilor locuinței.
Pe extrasul de carte funciară al locuinței nu apare sediul social.
Bună ziua,

As dori sa stiu cine va răspunde pentru datoriile companiei.
Eu sunt administratorul din acte ale societății, însă actele (facturi, chitanțe, plăti la stat...) au fost semnate de către o persoana cu care am făcut un act notarial de administrare a companiei (în actul respectiv scrie ca va avea rol de înlocuitor și va suporta rigorile legii).

Asadar, când creditorii se vor îndrepta împotriva companiei, cine va fi răspunzător?
Răspuns la discuția Denumire unei asociatii sportive
Are cineva idee ce se poate face in aceasta cauza?
Buna ziua,

Cateva intrebari legata de aceasta ordonanta de plata si consecinte, insa mai intai o mica povestioara.

Anul trecut am cumparat o companie, nu aducea/aduce venituri foarte mari ba chiar pot fii comparabile cu cele ale unui angajat. Intre timp am mai primit o oferta de a manageria un restaurant.
Ideea este ca le-am manageriat prost pe amandoua.
Restaurantul l-am inchis dupa primele 5 luni de activitate cu o datorie de aprox. 10000 de lei. Aceasta datorie a fost platita de catre Administratorul companiei insa cu conditia ca in termen de 6 luni sa-i restitui banii.
Din profitul pe care-l aveam de pe prima companie, nu am reusit sa strang acesti bani, insa eram amenintat cu judecata.
Astfel ca in schimbul acelei sume de bani i-am oferit administratorului produse publicitare pe care le-am cumparat insa nu le-am platit.
In momentul de fata tipografia de la care am cumparat pliantele au deschis un proces impotriva companiei mele iar articolul este "ordonanta de plata - OUG 119/2007 / art.1013 CPC ".

Ceea ce am facut eu se poate numi delapidare?
La sfarsitul procesului ce mi-se poate intampla?

Tin sa mentionez faptul ca doresc sa platesc acei bani insa as avea nevoie de un termen de aproximativ 4-5 luni.
Buna ziua,

Am o firma infiintanta in anul 2004 care a functionat pana in anul 2008. In anul 2008 am mers la contabila pentru inchiderea societatii insa aceasta doar a suspendat activitatea, dupa 3 ani societatea si-a reluat activitatea. Eu nu stiam ca aceasta a fost suspendata si nu radiata, astfel ca, nu aveam de unde sa stiu ca si-a reluat si activitatea. Mai apoi in anul 2012 am fost instiintat de catre cei de la ANAF precum ca figurez cu datorii la stat, astfel ca mi-au pus popriri pe toate conturile.
In instiintarea de poprire sunt instiintat ca figurez cu cheltuieli judiciare din 2008, amenzi judiciare si diferente de impozite anuale.
Asta ca o mica istorisire a situatiei firmei.

Recent am cerut eliberearea unui cazier fiscal, unde apar cu fapte inscrise in baza legala: OG 75/2001 art.2, alin.3 si am o sanctiune apicata efectiv prin care reiese ca societatea a fost declarata inactiva fiscal la data de 11.06.2009 pe baza legala OP 1167/2009.
Mai apoi datoriile mi-au fost impuse pe persoana fizica in baza articolului 149 alin.5.



As dori sa stiu care lege se aplica in acesta cauza. OG nr. 25/2011 sau OG 75/2001?
Insa daca doresc ca cei 16% sa nu fie opriti la sursa ci la beneficiar?

Aveti un astfel de model de contract?

Multumesc