Fratele meu a murit in 2012. Acumparat un teren intravilan , prin contract vamzare cumparare , de la primarie ( pe care nu l-a intabulat).Nu a avut sotie nici copii. Traiesc ambii parinti si doi frati. Unul dintre frati si parintii au renuntat la dreptul de mostenire a acestui teren. Care sunt pasii de facut pentru a mosteni legal acest teren si a putea sa-l intabulez?
Cumnatul meu a decedat acum 4 ani, neavand copii si nefiind casatorit. Decedatul avea in proprietate doar un teren intravilan cumparat de la Primare, dar neintabulat. (doar contract de vanzare cumparare cu Primaria ). . Parintii traiesc inca si mai are doi frati. Am dou intrebari: 1. Cine sunt ,ostenitorii legali conform codului civil si a legislatiei?
2. Care sunt concret pasii de urmat pentru ca acest teren sa poata fi intabulat de mostenitorii legali ?
Doresc sa cumpar teren agricol sau neagricol in extravilan, in vederea impaduririi.
In aceasta zona, proprietarii nu au documente de proprietate ( titluri de proprietate, extrase carte funciara, etc), proprietatile extravilane, fiind doar trecute in Registrul Agricol si atat. Aceasta situatie s-a perpetuat din generatii in generatii, chiar si mostenirile facandu-se doar prin operarea in RA. Cum pot sa procedez pentru a cumpara legal, unul dintre aceste terenuri , pe care sa -l si intabulez ulterior.
Am deschis PFA, cu obiect de activitate apicultura. Doresc sa cumpar 50 familii de albine. Doresc sa stiu ,ce documente trebuie intocmite la tranzactie (vanzare-cumparare), d.p.d.v. fiscal si sanitar-veterinar, daca vanzatorul este:
a) PFA sau I.I.
b) persoana fizica
, pentru ca totul sa fie perfect legal.
Va multumesc!
unui coleg i-a fost suspendat CIM in anul 2013, pe motiv de cercetare disciplinara. Decizia de suspendare a CIM, a fost contestata in instanta si a castigat salariatul definitiv si executoriu , inclusiv toate drepturile salariale, pe anii respectivi. Dupa prezentarea la locul de munca initial, a cerut concediul de odihna pentru anii 2013, 2014. 2015, 2016, in natura A fost refuzat. Este legal ?. In baza carei legi a fost refuzat, tinand cont de faptul ca nu din vina lui, nu a cerut concediile de odihna la timp.
Multumesc anticipat !
Am un P.F.A. pe cresterea albinelor, dar am si 1,5 ha de fanete (pe care il lucrez) pe acest PFA , pentru care am depus la APIA cerere de subventie pe suprafata ( 2015).
Cei de la APIA cer acum ,documente contabile de gestiune, din care sa rezulte stocarea fanului, eu neavand alte animale ( bovine , ovine). Intrebarea mea este: care pot fi aceste documente ? (ca cei de la APIA nu stiu sa spuna concret). Multumesc !
Se pot utiliza print screen-uri de pe Google Earth in scop didactic, ex. lucrari de licenta, dizertatie, referate. Ma refer la Google earth , varianta gratuita . Acelasi lucru si pentru Google maaps. Va multumesc !
Sunt profesor de geografie calificat si lucrez in sistemul de invatamant din 01.09.2009. Sunt membru cotizant al sindicatului de la data angajarii si nu am fost inclus in tabelele nominale care s-au depus in instanta pentru drepturile salariale pe legea 221/2008, resp 330/2009 , ca atare nu am primit banii castigati de catre colegii mei ( sunt singurul din scoala). Nimeni nu imi da nici o explicatie ( lider de sindicat, secretar, etc). Ce mai pot sa fac?. Nu e discriminare?