Buna ziua,
Va multumesc frumos pentru raspuns. Si eu intelesesem acealsi lucru, pe care mi l-ati explicat si dvs, pentru ca am citit foarte atent legea si normele, si anume ca se ridica plafonul de 3.400 lei si recalcularea se va face pe baza documentelor depunse initial.
M-a bulversat in schimb declaratiile dnei Lacramioara Corches, director ANPIS, are a sustinut intr-un interviu faptul ca pentru parintii care reiau concediul, se va pastra plafonul de 3.400 lei, cel de care au beneficiat initial. Am tot cautat prin legi sa gasesc temeiul legal prin care aceasta doamna a facut declaratiile, si nu am gasit nimic... de aceea am vrut sa mai cer o parere. In aceste conditii doamna ori habar nu are despre ce vorbeste, ori a indus lumea in eroare cu buna stiinta, pentru ca sa se reduca numarul parintilor care se intorc in concediu.
In cazul in care doriti sa vedeti ce a declarat aceasta doamna, va atasez interviul:
[ link extern ] .
Partea trista e, ca daca angajatii Agentiilor de Plati sunt instruiti sa plafoneze in continuare veniturile, incalcand legea, tot parintii vor avea de alergat sa-si castige drepturile reale: contestatie pentru care rapsunsul vine intotdeauna in ultima zi, adica dupa 30 zile, apoi daca ei admit ca au gresit, obtii rectificarea iar banii vin dupa inca o luna, sau chiar doua, depinde de momentul lunii. Daca nu , se merge in instanta, si acolo alte termene si timp si bani pierduti.
Daca doamna Corches are dreptate, care este temeiul legal? Daca nu are dreptate, oare va raspunde pentru aberatiile declarate?
Multumesc!