avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Activitate marapet

Activitate marapet

Răspuns la discuția Teren fără drum
Cam cât timp ar dura aceasta acțiune și care ar fii cheltuielile? Se obliga proprietarul sa vândă drum de acces ? Și ar suporta și cheltuieli legate de proces?
Deținem un teren extravilan , pt care am depus cerere pt a fii trecut in intravilan , care nu are drum de acces. Am negociat cu un proprietar sa ne vândă 3 sau 4 ari de teren sa facem drum de acces , dar nu vor. O alta posibilitate nu cred ca mai exista , doar dacă alții 2 proprietari din fata noastră și ar împarți terenul in 2 pt a aceea acces. Care ar fii procedura pt a putea aceea drum de acces la teren?
De la bunicii decedati a ramas un teren care s-a impartit la cei 7 copii ai sai. S au facut 7 parti pe lungimea terenului fara a se lasa drum de acces pt fiecare. Nu exista o lege sau o reglementare prin care in momentul in care se imparte un teren de la parinti la copii sa fie obligatoriu accesul la fiecare, pt a nu ajunge mai tarziu la procese sau situatii neplacute.
Asta doreste sa ravina la servici, dar tanand cont de faptul ca scolile sunt inchise se poate relua activitatea?

Cornel Vasile a scris:

Va reluati activitatea??

Buna ziua!
Se poate suspenda concediu de crestere copil pe perioada starii de urgenta in invatamant, doar pentru a primii salariul intreg +stimulent, tinand cont ca scolile sunt inchise ?
Răspuns la discuția Cum sa incep succesiunea ??
Dar ,daca investesc in spatiu cu acte pot sa pierd acel spatiu? Am acte pe tot ce am investit si pana acum .

Pot face ceva acte intre mama si sora mea in care sa ii lase ei partea ei ?




Buna ziua! Am nevoie de o parere a dvs in legatura cu modul de incepere a succesiuni . Parintii mei au 2 spatii comerciale cu valoare aproximativ la fel ,o casa cu etaj si teren in centrul orasului unde locuieste si sora mea cu famila de 25 ani, si casa parinteasca cu mai putin teren a tatalui meu mai la periferoa orasului. Tatal meu a facut o hartie scrisa de el in care spune cum se impart bunurile un spatiu ei-care i l-a dat prin cotract de donatie de 20 ani ,iar celalalt mie pe care nu am acte. Aceasta hartie este semnata de toata familia. De 5 ani tatal meu a murit , iar succesiunea nu o putem face pt ca sora mea vrea si ea o cota din spatiul meu. In acest spatiu eu am investit foarte mult si inainte de moarte tatalui si dupa , iar ea in spatiul ei nu a mutat nici macar un bat si s-a deteriorat. Tatal meu ne-a pus sa ne trecem curentul electric pe noi sa il suportam noi ,eu l-am trecut de cca 10 ani si il achit lunar ,al ei de la spatiu este tot pe firma mamei si achita ea. Spatiul meu este impartit in cateva magazine ,recent am deschis o afacere acolo pt care platesc chirie mamei, iar acum am flat ca un spatiu il da sorei pt a deschide un magazin si nu plateste nimic. In toti acesti ani am ajutat-o foarte mult pe mama platindu-i multe datorii, bani in concedii, curentul la spatiu unde si ea are magazin, mormantul lor care a fost foarte scump l-am achitat singura si multe altele. As incepe succesiunea in instanta dar cred ca partea mamei care o are i-ar da-o ei si nu ar fii corect. Ce ma sfatuiti sa fac. Oricum valoric partea mea e mai mica decat a ei , nu e o problema asta, dar spatiul nu vreau sa-l pierd. Multumesc anticipat pt raspuns.
Răspuns la discuția Administrator decedat -mostenire
Mulțumesc, frumos. Nu este cazul momentan. Dar era o tema de casa .

GRINSOLV IPURL a scris:

Cred ca executarea silita la care va referiti este cea care se desfasoara ca urmare a obligarii organelor de conducere a societatii la acoperirea pasivului din cadrul procedurii insolventei.
In aceasta situatie in actiunea de mai sus se pot analiza numsi fapte si acte personale ale organelor de conducere.
Prin urmare nu veti raspunde pentru faptele tatalui pe care il mosteniti.

Sper sa va fie de folos informatiile.

Bună ziua! Părinții mei au un Srl din 91 cu drepturi amândoi 50 % iar în caz de deces a unuia drepturile și obligațiile se împart mostenitorilor. De 4 ani tata a murit , în caz ca firma intra în faliment sau se întâmplă ceva putem executate eu și sora mea?
Răspuns la discuția Imobil pe térenul altuia
Succesiunea ș-a făcut prin proces , la judecătorie. Este ok și asa?

MihailZC a scris:

Mergeti la notarul public la care s-a dezbatut succesiunea si solicitati emiterea unui certificat de mostenitor suplimentar pentru casa. Exista posibilitatea ca notarul public sa il poata elibera la solicitarea unuia dintre mostenitori fara prezentarea celorlalti. Cei care nu se prezinta sunt citati de notar iar daca nu isi manifesta opunerea se prezuma ca sunt de acord cu eliberarea certificatului de mostenitor.