nu patrik. sa pun atunci problema altfel. avem un titlu de proprietate pe numele tatalui. noi suntem 4 frati. pe titlu exista 4 loturi de pamant. mai exact una de 3000 una de 1880 una de 4500 si o padure de 4500. nu au cadastre nici unul din loturi. ne-am hotarat sa mergem la notar fiecare luand cate un lot. de exemplu eu il iau pe cel de 1880mp. intrebarea era daca trebuie sa ii duc notarului cadastru sau partajul se poate face fara el pentru ca un notar imi spune ca imi trebuie iar un altul ca nu. pe cine sa cred?
Buna ziua,
Am un credit in franci. Intrebarea mea este: daca dau banca in judecata se sisteaza plata ratelor pe parcusul procesului si daca da daca pierd procesul trebui sa platesc toate ratele sistate odata sau se mareste termenul final al creditului?
Pentru un partaj la notar in care toti mostenitorii sunt de accord sa obtina fiecare cate o bucata de pamant fara a fi nevoie de divizarea loturilor(pe titlu de proprietate sunt 4 loturi si patru mostenitori), mai este nevoie de cadastru?
Pot face partaj voluntar la notar in conditiile in care toti mostenitorii sunt de acord? Mentionez ca titlul de proprietate care face obiectul partajului este pe numele bunicului meu iar ca si mostenitori, sunt copii acestuia unii dintre ei fiind decedati iar mostenitorii lor nu au facut taxa de succesiune dupa parintele decedat.
Daca toti mostenitorii unui defunct merg la notar si semneaza o declaratie prin care sunt de acord ca fiecare sa isi ia partea lui din avere care sunt pasii urmatori?
Cum pot deveni proprietarul casei in care a locuit tatal meu avand urmatoarele documente¨: -Titlu de proprietate pe numele bunicului decedat in care mai apar si fratii tatalui meu.
- succesiunea dupa bunic(anul 1966) in care este specificat faptul ca toti fratii tatalui meu renunta la succesiune, singurii care au acceptat succesiunea fiind tatal meu si sotia defunctului.
- succesiunea dupa sotia defunctului(1984) in care fratii tatalui renunta la succesiune cu declaratii exprese singurul care accepta succesiunea fiind tatal meu cu o cota de 1/1.
-succesiunea dupa tatal meu in care surorile mele renunta la succesiune mie fiindu-mi eliberat un certificat de calitate de mostenitor.
In anul 1996 in baza legii 18 s-a facut cerere pentru retrocedarea pamantului pe care a facut-o tatal meu mentionandu-i in cerere si pe ceilalti frati ai lui(cerere semnata doar de tatal meu), in urma acestei actiuni s-a eliberat titlul de proprietate pe numele bunicului in care sunt inclusi toti mostenitorii(tatal meu si fratii lui), averea marindu-se de la o casa si 800 mp(mentionate in 1984) la 1,55ha din care 900 mp curti constructii 1880mp intravilan si 1ha si1020mp extravilan.
Mentionez ca am fost cu toate aceste acte in instanta pentru a obtine nulitatea titlului de proprietate emis in urma cererii din 1996. INSTANTA A RESPINS ACEASTA CERERE.
Ce solutii imi puteti pune la dispozitie pentru a iesi din indiviziune, interesandu-ma DOAR 900mp curti constructii plus cei 1880mp intravilan.
Va multumesc anticipat. Cu respect.
PS: Daca toti mostenitorii merg la notar si renunta sa aiba pretentii la partea care mi se cuvine pot iesi din diviziune?
Tatal meu decedat detinea un certificate de mostenitor emis 1966 pe baza renuntarii la succesiune a fratilor lui dupa moartea bunicului meu in care este specificata si sotia defunctului.
In anul 1972 are loc un partaj voluntar intre tatal meu si sotia defunctului.
In 1984 a murit sotia defunctului, tatal meu ramanad unic mostenitor.
Deoarece tatal meu nu a inregistrat aceste acte la primarie, in 1996 titlul a fost emis pe numele defunctului in care sunt mentionati mai multi mostenitori(fratii tatalui meu).
Daca merg acum la primarie cu actele ce nu au fost inregistrate am vreo sansa sa ies din indiviziune?
Va multumesc. Initial am mers la un mediator cu toti mostenitorii in viata pentru a ne intelege ca fiecare sa stapaneasca ce are, eu avand cei 900mp curti constructii si 1880mp intravilan si 3400 mp extravilan.Toti au fost de acord mai putin una din mostenitoare care este trecuta in titlu dar fara a avea ceva concret. Ea primise ca zestre o parte din avere mai precis 1 ha ce nu este trecut in titlu dar exista acte doveditoare ca acest hectar face parte din intreaga avere. Tinand cont ca la mediere nu ne-am inteles, avocata a pornit procesul pt. obtinerea nulitatii titlului, pt. ea aceasta parand singura solutie viabila.