avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Activitate elenag57

Activitate elenag57

Nepotii nascuti in SUA vin in vacanta in Romania . Sunt adusi de parintii lor care sunt romani si lucreaza acolo. Bunicii trebuie sa-i duca in toamna inapoi. Ce acte sunt necesare la granita , in aeroport. Copii au certificate si pasapoarte americane. Parintii pot face procura pentru bunici in Romania , la notar ? Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția uzucapiune
multumesc
Răspuns la discuția uzucapiune
Multumesc pentru raspuns.
Sigur voi apela la un avocat.
Nu mi se pare logic sa depun eu copii ale documentelor de stare civila pentru mostenitori. Nu cred ca pot face rost de ele , mai ales ca multi sunt imprastiati in tara si strainatate. Pot avea adresele lor dar voiam sa stiu daca ar fi suficient.
Discuție uzucapiune
Parintii construiec in 1960 o casa pe terenul dat zestre ( fara acte sau inscrisuri ) de bunici. Bunicii sunt decedati 1940 ,respectiv 1980. Exista act de vanzare cumparare pe numele bunicilor pentru un teren din care face parte si terenul dat ca zestre. Avem acte de la primarie- istoric fiscal si certficat fiscal- prin care se atesta plata impzitului pe teren ( partea parintilor mei ) si casa din 1960. Pentru a obtine acte de proprietate in instanta am inteles ca beneficiem de uzucapiune.
Intrebarea mea este pe cine chemam ca parati . Daca este vorba de toti mostenitorii bunicilor , vreau sa stiu daca avem obligatia sa avem la dosar actele lor ( copii ) de stare civila , sau doar lista lor cu nume ,grad de rudenie si adresa.
Sper ca pe acest site voi gasi raspunsuri de la persoane cu experienta vasta in procese de uzucapiune. Vreau sa pregatesc tot dosarul cu actele necesare inainte de actiunea in instanta.
Exista si o alta cale ( tot in instanta ) pentru dobandirea titlului de proprietate?
Discuție Evacuare
Matusa sotului a decedat anul acesta . Nu are mostenitori directi. Anul trecut a luat in spatiu o persoana care si-a facut buletin la adresa locuintei ei. Cum si de cine poate fi evacuata ? Ce drepturi are aceasta persoana asupra locuintei ? Mentionez ca nu este ruda cu decedata si nici nu are contract de inchiriere.
Barbat nascut in septembrie 1958 , cu o vechime de 31 ani in munca din care 16 ani in grupa I de munca ( 100% ) , cand ar avea dreptul de pensionare fara penalizari ?
Multumesc .
Răspuns la discuția mostenire
Multumesc.
Răspuns la discuția mostenire
Multumesc pentru raspunsul prompt. Inseamna ca toate bunurile sunt ale primariei , fiscului , inclusiv lucrurile personale din casa?
Discuție mostenire
intrebarea mea ar fi urmatoarea:IN CAZUL IN CARE NU EXISTA MOSTENITORI DIRECTI,ARE DREPT DE MOSTENIRE NEPOTUL DE VAR PRIMAR SAU DOAR VARUL PRIMAR?MENTIONEZ CA NU MAI EXISTA NICI UN VAR PRIMAR IN VIATA SI NICI UN ALT MOSTENITOR DECAT UN NEPOT DE VAR PRIMAR,VA MULTUMESC.