avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate Eugenius56

Activitate Eugenius56

Refuzul a fost înainte de Decizia 28/2024 a ICCJ.

Cornel Vasile a scris:

Daca s-a refuzat , inseamna ca exist un motiv ..puteti invoca orice Decizie ICCJ , daca exista un motiv de refuz, Decizia ICCJ nu-si produce efecte.

Recalculare cf.grupa ii-a de munca
Bună ziua!
Am adeverință de la angajator care stipulează că înainte de 01 aprilie 2001 am fost încadrat în grupa ii-a de muncă și a plătit contribuția de asigurări sociale corespunzătoare.
Casa de pensii teritorială a refuzat să ia în calcul acest lucru.
Conform deciziei ICCJ nr.28/2024, am dreptul la recalcularea cuantumului pensiei cu majorarea de 50% a punctajelor, sau trebuie să solicit acest lucru în instanță?
Vă mulțumesc!
Din momentul în care unii colegi care și-au desfășurat activitatea în aceleași condiții ca mine, adică în fața calculatorului, 8 ore din 8 au obținut în instanță echivalarea acestei perioade cu grupa 2 nu înțeleg de ce ceilalți nu beneficiază de aceeași încadrare, sau legea este mai egală pentru unii....

POPA GHEORGHE a scris:

Nu se face o incadrare in grupa de munca, automat. Vedeti conditiile de incadrare mentionate de mine intr-un mesaj anterior cu sarcinile de care trebuia sa se achite angajatorul la timpul respectiv, conform legislatiei in vigoare.

Da, până la 1 aprilie 2001

vali m a scris:

Adica lucrul in fata calculatorului se incadreaza in grupa a 2 a ?

Am făcut parte din biroul Informatică și munca mea se desfășura exclusiv în fața calculatorului, am făcut programe de gestiune Informatică. Am trimis actele angajatorului, aștept răspuns. Vă mulțumesc!
Colegi de-ai mei, informaticieni, care au lucrat ca și mine in fața ecranului de calculator au obținut în instanță echivalarea acestei perioade cu grupa 2 a de muncă.
Eu m-am adresat angajatorului, actualul OMV PETROM, care mi-a solicitat copie de pe cartea de muncă, dar acolo nu este menționat în clar că această perioadă (10.02.1987-31.03.2001) se încadrează în grupa 2 a de muncă.
Ce trebuie să fac pentru a primi grupa 2 de muncă pentru această perioadă?
Vă mulțumesc!
În perioada 10 februarie 1986 - 31 martie 2001 am lucrat ca informatician la PETROM SA (în acea perioadă se numea Întreprinderea pentru Livrarea Produselor Petroliere I.L.P.P., aflată în subordinea Centralei pentru Distribuirea Produselor Petroliere, C.D.P.P.). Cum pot solicita încadrarea în grupa 2 de muncă în acest interval, întrucât am lucrat 8 ore/zi în fața ecranului de calculator.
Vă mulțumesc!
Am un Concediu medical initial in perioada 28.12.2019-31.12.2019, internare spital, cod 13 boala cardiovasculare, și un Concediu medical in continuare 01.01.2020-21.01.2020, cod 13. Am anuntat RU pe data de 8.01.2020 ca sunt in concediu medical și aceștia refuză să îl ia în considerare pe motiv că nu am anunțat concediul initial in termen de 5 zile. Eu nu doresc plata 75% pt. concediul medical pe decembrie, întrucât pentru zilele respective am cerere de recuperare. Ce trebuie să fac?
Am cumparat un telefon de pe siteul tocmai.ro.
Vanzatorul mi-a ascuns faptul ca telefonul avea semnal foarte slab, ca fusese dus la service, tinut 2 saptamani si returnat fara ca problema sa fie rezolvata. De asemenea vanzatorul il cumparase de la un magazin online, pe firma, neplatind TVA, iar la verificarea IMEI -am sunat la reprezentanta SONY - mi s-a spus ca telefonul era pentru Honk Kong, lucru iarasi ascuns de vanzator.
Cum as putea sa trimit inapoi telefonul si sa recuperez suma platita?
Multumesc!
Problema este urmatoarea: la angajare -01.07.2008 - am fost cons.superior, clasa I, treapta 3 de salarizare. Ulterior, desi am obtinut numai calificativ FB, cu nota cea mai mare, nu am primit nici o promovare in treapta, ramanand tot treapta 3-a de salarizare. Acum incadrarea pe trepte nu mai este valabila, iar aplicarea legii care permite egalizarea salariilor la acelasi nivel pentru personalul din aceeasi clasa se amana sine die. Desi am rezultatele cele mai bune si un post de executie de mare raspundere, am primit totusi cea mai mica crestere salariala.