Bună ziua! Am o cunoștință care a fost fraudat grav. I au luat din cont foarte mulți bani. I a fost clonat telefonul , s a accesat apoi aplicația băncii, și s au golit conturile . Plângere la poliție .. etc… toată lumea îi încurajează să si vada de treabă ca nu se mai recuperează nimic. Întrebarea este dacă este dovedit ca s a fraudat, banca nu despăgubește cumva? Este cam aceeași chestie cu clonarea cardului pan la urma. Și în cazul clonării cardului parcă se despăgubește ceva din suma pierdută . Mulțumesc !
adriandimitriu a scris:
succesiunile se fac in ordinea deceselor
Vă mulțumesc pt răspuns! Întrebarea era dacă respectivul trebuie să facă succesiunea pt toată moștenirea? Sau poate să facă doar pe o anumită parte care îl interesează . De exemplu el mai are și alte terenuri și casă , dar nu vrea să facă toată succesiunea pt toate bunurile . Poate să facă doar parțial ?
Bună ziua! Avem următoarea situație :
Teren rămas în urma părinților , Părinții ( proprietarii inițiali) decedați de mult timp , Acum se vrea să se facă succesiunea . Succesiunea se face între cei 6 frați ( sau moștenitori ai fraților ) .. Dintre cei 6 frați mai trăiesc 4. Pentru unul dintre frații decedați există un moștenitor căruia ar trebui să i revină o parte din acest teren. Problema este ca acest moștenitor , nici el nu și a făcut succesiunea după părinții săi . Se poate face succesiunea moștenitorului respectiv , dar nu toată succesiunea , ci doar acea parte care implică terenul inițial ?
Bună ziua! O persoană mi a promis ca îmi face un gard, i am dat avans, și nu I a mai făcut , nici banii nu mi i a mai dat. Am mers la Poliție , și 4 ani mai târziu , Poliția l a găsit. Am recuperat suma, dar procurorul de caz închide cazul . Ce se întâmplă cu fapta ? Nu trebuie pedepsită?
Buna ziua! Am
Următoarea situație și as dori ajutorul Dvs. Bloc nou, neconectat încă la sistemul de canalizare centralizat. Blocul folosește o fosa septica pt preluare apa uzata, fosa care se golește cu vidanja. Fiecare apartament este conectat la apa rece la RAJA, iar plata apei consumate se face pe baza citirii apometrului. Asociația a decis însă ca plata preluării apei uzate sa se facă pe persoana, nu in funcție de consumul de apa al fiecărui apartament. Administratorul asociației invoca Legea 196/2018 ART 82 in care se menționează cuvântul “vidanja”. Și dacă noi folosim vidanja sa golim fosa, înseamnă ca aici ne încadram. Deși la acest articol scrie clar ca se folosește in cazul in care nu exista aparate de măsura a consumului. Întrebare : cuvântul “vidanja” din acest articol are sens de golirea foselor? Sau are sens de “ s-a inundat subsolul de apa și trebuie “vidanjata”, și atunci da, aceste costuri se
Repartizează pe persoana . . Este corect ca eu sa plătesc aceasta apa uzata, deși in apartament nu locuiește nimeni, și apometrul meu indica 0.00 Cbm ? Cum sa procedez? Administratorul este foarte obtuz, nu vede decât ART 82 din aceasta lege. Va mulțumesc !
Cornel Vasile a scris:
Prevederile legale, in sensul mentionat de dvs ,vor intra in vigoare, pana la noi modificari, la data de 01.09.2023.
Va Multumesc frumos pt
Răspuns! Despre ce modificări ar fi vorba?
Buna ziua! Va descriu următoarea situație și as dori sa știu dacă pe lângă pensia personală, mama mea mai poate beneficia și de pensie de pe urma tatălui.
Tatăl meu a decedat la vârsta de 35 ani, când avea 14 ani de munca. In acel moment părinții meu aveau 13 ani de căsnicie. Voiam sa va întreb dacă la pensia mamei mele, se mai poate adauga pensie de pe urma tatălui. Menționez ca pensia de urmaș la ultimul calcul era mai mică decât cea a mamei care este minima (tatal meu a lucrat in armata). Va multumesc!
Buna seara! Am o întrebare pt Dvs. Eu am doi copii din prima căsătorie. Soția mea actuala are și ea un copil din prima ei căsătorie. In cazul in care cumpărăm un bun, cum va fi acesta împărțit, când va fi cazul, între cei 3 copii. Ce cote vor avea fiecare, de exemplu dacă decedez eu. Mulțumesc!
Serios? Asa simplu zici ca e?
Salut. Nu sunt avocat, dar pot sa-ti spun câteva lucruri pe care le-am prins de la avocati pe acest forum. In primul rând ea nu poate scoate copilul din tara fara acordul tau, adică fara o procura notariala, lucru pe care tu N-ai sa-l faci. Ai putea sa o iei un pic inainte, si sa ceri tu ca domiciliul copilului sa fie stabilit la tine, in condițiile in care, spuneai mai sus, ea este plecată de ceva vreme si el locuiește cu bunicii. Dupa câte am înțeles eu, instanța tutelara nu prea e de acord sa lase copilul in grija bunicilor atâta timp cat măcar unul din părinți il vrea. Si sunt si un pic reticentisa-i schimbe mediul sau social. Bineînțeles ca trebuie sa dovedești ca poti avea grija de el si sa-i poti oferii un mediu bun de creștere. Eu asa as face, daca as fi in locul tau. Nu esti un caz social ca sa poata obține ea custodia exclusiva. Iti doresc succes!!