avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Activitate Justitie1

Activitate Justitie1

Răspuns la discuția am dreptul la telemunca
am inteles, deci e nevoie de acordul de vointa al ambelor parti. multumesc
Buna ziua,
lucrez la birou la o multinationala, activitatea mea profesionala e strict legata de birou, pe calculator. Am dreptul sa solicitez la angajator home office? de cate zile beficiez pe luna? mentionez ca nu beneficiez de laptop de serviciu si nu stiu sa fie ceva mentionat legat de telemunca in contractul colectiv de munca?
va multumesc pentru rapunsuri
Discuție ore in plus
Buna ziua,
Lucrez la o companie in alt oras decat orasul in care locuiesc. Firma ne pune la dispozitie transport cu microbuzul. In fiecare zi suntem nevoiti sa stam cu mai mult de jumate de ceas peste program (ajugem mai repede si plecam mai tarziu), in 4 zile se fac +2 ore. Vineri as putea pleca mai devreme cu 2 ore, insa nu se accepta de la HR. Credeti ca as putea sa plec fara sa ma trezesc fara 2 ore de munca neplatita?
Buna ziua
Băiețelul meu de 1 an și 10 luni a spart un pitic in magazin. L a luat de pe raft, a fugit cu el și l a scăpat și s a spart, in interiorul magazinului. Cei de la paza mi au cerut să l plătesc, casierița tăcea. Sunt obligata sa plătesc? Mulțumesc
se trece la intretinere copil sub 3 ani?
Buna ziua,
tatal meu chiar a participat la revolutie, insa nu a facut nimic ca sa primeasca vreo indemnizatie. Se mai poate ceva acum?
Răspuns la discuția beneficii persoana cu handicap
este vorba de bazinul de inot, iar cauza hadicapului este intarziere mintala.
Multumesc de ajutor!
Buna ziua,

Fratele meu are grad de handicap accentuat. As dori sa-l trimit la bazinul din localitate care tine de primarie, nu este privat. Poate beneficia de gratuitatea abonamentului de intrare, va rog?

Multumesc!
Răspuns la discuția Program redus sarcina
Multumesc tuturor pentru raspunsuri, am reusit in cele din urma reducerea programului de munca, pe baza adeverintei de la medicul de familie.
Răspuns la discuția Program redus sarcina
Dupa ce am fost de 2 ori la medicul specialist, am primit raspuns ca dansul nu poate recomanda, din moment ce in lege scrie clar ca " medicul de familie sau medicina muncii recomanda...", de 3 ori am fost la medicina muncii si nu am obtinut nimic, de 3 ori la medicul de familie unde am fost nevoita sa ii arat legea sa vada ca si dansa e puterea de a-mi acorda reducerea (nu era informata, si dansa si medicina muncii imi cereau de la medicul specialist recomandarea).
In final am obtinut o adeverinta medicala de la medicul de familie, prin care imi recomanda reducerea.
Am mers cu reducera la HR si m-au trimis la medicina muncii. Dansul mai ca a vrut sa respinga, inca sustinea ca lui ii trebuie de la medicul specialist recomandare si ca s-ar putea sa avem probleme la ITM cand va depune adeverinta si ma m-ai amanat inca o saptamana pana imi da un raspuns.

Dupa 8 ore de munca si inca 2 ore de naveta sunt asa obosita ca numai de somn sunt in stare.Mi se pare ca ma lupt cu morile de vant pentru un drept al meu si nu pentru o favoare.