avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1472 soluții astăzi
Forum Activitate ELLENA_SN

Activitate ELLENA_SN

Discuție Acte
Locuiesc la parteul blocului, am obtinut autorizatie de constructie si am construit balcon.

De unde pot sa iau:
- proces verbal de terminare a lucrarii,
- proces verbal de receptie a lucrarii
- certificat de atestare a extinderii constructiei

Va multumesc

Discuție Succesiune
Apartamentul in care locuiesc este pe numele meu si al sotului.
In 2002 sotul a decedat dar nu am facut succesiunea.
In anul 2005 am obtinut autorizatie de extindere(balcon) doar pe numele meu(asa mi s-a spus atunci ca este bine).
Acum daca vreau sa vand, mi s-a spus ca nu este corect asa.
Cum pot remedia aceasta greseala pe care am facut-o din necunostiinta de cauza.
Va multumesc mult
Răspuns la discuția Succesiune
Multumesc pentru raspuns, tocmai asta spuneam ca el nu vrea sa dezbatem nicio succesiune, nici sa facem vreun partaj
Răspuns la discuția Succesiune
Multumesc pentru raspuns si imi cer scuze pentru ca am omis ce era mai important: mama noastra are 82 de ani, are un neoplasm pulmonar si intrebarea trebuia sa sune astfel:in viitor, dupa ce va surveni si decesul mamei...ce pot face eu in aceasta situatie.

Multumesc din nou pentru amabilitate
Discuție Succesiune
Succesiune

Am promis(verbal) fratelui meu in urma cu 18 ani ca dupa decesul parintilor casa va fi a lui si eu nu-l voi da afara niciodata din aceasta casa cumparata si achitata doar de parintii nostri.
In 2006 cand tatal nostru a decedat, am facut succesiunea in termenul de 6 luni de la deces, nici el nici eu nu am emis nicio pretentie. Apoi, m-a luat la rost ca nu am facut ce am promis si nu a mai vorbit cu mine.El locuieste si acum impreuna cu sotia si un copil in acea casa, din care nu l-am dat si nu am de gand sa-l dau afara.
Daca nu va vrea sa facem succesiunea in continuare(nu doreste sa-mi dea o suma de bani - mult mai mica decat jumatate din valoarea apartamentului) cum sa procedez ca totusi sa pot face succesiunea si sa figurez doar in acte?

Va multumesc foarte mult
Buna ziua,
spuneti-mi va rog, ce acte, ce sume de bani(cu aprox) trebuie sa am/platesc pentru succesiunea apartamentului cu trei camere dupa decesul sotului acum 14 ani. Sunt eu, sotia si cei doi fii majori.
Va multumesc pentru rabdare si sfaturile bune
Discuție Imputernicire
Buna seara,
o intrebare scurta, va rog: la intocmirea unei imputerniciri la notariat trebuie sa fie ambele parti? Si cel care face si cel care primeste imputernicirea?
Va multumesc
"Art. 16. - (1) Proprietarii sunt obligaţi să ia măsuri pentru consolidarea sau modernizarea clădirii, pentru reabilitarea termică şi eficienţa energetică, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura intervenţiilor, se va avea în vedere menţinerea aspectului armonios şi unitar al întregii clădiri."

Intrebarea este: daca eu am reabilitat singura pe cheltuiala mea apartamentul in care locuiesc sunt obligata sa mi se faca impotriva vointei mele reabilitarea apartamentului.Asta in conditiile in care legea spune ca" Proprietarii sunt obligaţi să ia măsuri pentru consolidarea sau modernizarea clădirii, pentru reabilitarea termică şi eficienţa energetică, potrivit prevederilor legale."

Intrebare: unde pot intreba, verifica daca blocul nostru este reabilitat termic din fonduri europene sau cu plata. Spun asta pentru ca presedintele a spus ca nu stie, ca vom vedea, ca vom incepe sa platim dupa cinci ani...

Intrebare: daca nu doresc schimbarea termopanelor(in cazul nostru nu ne obliga asa cum am citit la altii) presedintele a spus ca vom plati integral, inclusiv acele termopane nemontate????????????

Cu multe multumiri pentru informatiile utile si rabdare



Discuție Numar cadastral
Buna ziua,
as dori sa aflu daca imobilul pe care vreau sa-l cumpar este inscris in cartea funciara si unde anume trebuie sa verific acest lucru.
Va multumesc