avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Activitate stancumihai85

Activitate stancumihai85

Răspuns la discuția Datorie banca
Atunci lucram la o firma si aveam cardul de salariu la banca Y, am plecat de la ei in iunie, m-am angajat la alta firma in luna iulie si m-am mutat cu cardul la banca X.
Inscrisoare scrie:
Comisioane restante: 344,40 cu zero zile intarziere
Credit restant: 60,14 cu 1395 zile intarziere
Avand in vedere ca aveti o intarziere mai mare de 60 de zile sa va prezentati de urgenta la cea mai apropiata sucursala pentru a achita debitul restant mentionat mai sus la care se adauga dobanzile si comisioanele calculate la zi

Company Advising a scris:

Datoria dateaza din 2014? Daca da, puteti sa ii notificati si sa le transmiteti ca aveau obligatia in primul rand sa va anunte. Mai mult, sunt sanse ca dreptul de recuperare sa se fi prescris, deci o eventuala raportare ar fi cu rea credinta.

Discuție Datorie banca
Buna ziua

Pana in anul 2014 am avut cardul de salariu la banca Y.La o luna m-am angajat la alta firma la care mi-am schimbat cardul de salariu la banca X
Acuma in 2018 mi-a venit o scrisoare de la banca Y cum ca as fi dator 400 de lei (comision administrare cont) si ca am la dispozitie 30 de zile pt a plati, in caz de neplata voi fi raportat la BC.
Va rog frumos care ar fi sfatul dvs si ce pasi ar fi de urmat?
E legal acel comision de administrare cont? (Eu nu am mai folosit acel cont deloc din 2p14)
Răspuns la discuția Partaj
Apartamentul a fost luat in rate.El a achitat singur 5 ani iar dupa impreuna cu ea

CRISTINA HORTENSIA CIUREA a scris:

Fiind cumparat inainte de incheierea casatoriei de unul dintre soti, apartamentul nu este bun comun, fiind cosiderat bun propriu al sotului care l-a achizitionat si nu se imparte intre soti, prin partaj.

Discuție Partaj
Daca el a luat un apartament cat era singur si dupa 5 ani a cunoscut pe cineva si sa casatorit iar dupa 37 de ani divorteaza, cum se imparte apartamentul?Se imparte egal?Mentionez ca acest cuplu au 2 copii majori, unu de 33 si unu de 36.Daca cunoasteti vreun articol din lege in legatura cu asa ceva va rog mult sa ma ajutati.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anatiti e scris foarte corect. Dacă parfumul nu era găsit la cunoștință dvs (hoata) va controla pe dvs. Dvs ați cerut sa lase și copilul înăuntru în timpul controlului(unde va umilit dacă dvs ați cerut asta). Deci cereți sa lase și copilul înăuntru în timp ce o sa va controleze și dvs va considerați ca va umilit de fata cu copilul. Sunteți tare la faza asta.
Pe ei nu ii interesează și nu aveau de unde sa știe ca aveți produse separate în cos.Si eu când ma mai duc la cumpărături cu cineva ne mai punem cumpărăturile în același loc. Puteți face plângere și la politie sau să-i dați și în judecata și sa le cereți daune ca nu veți obține nimic.

violetabraila a scris:

Daca considerati ca nu este traumatizant sa fii banuit de furt si umilit, in prezenta copilului, doar pt ca am avut un cos comun, dar nu am umblat impreuna in magazin, atunci va doresc sa patiti acelasi lucru si sa reveniti apoi cu o impresie. Si nu, daca am platit, ESTE MARFA MEA NU A MAGAZINULUI:)! Cand faceti o referire la lege, va rog sa mentionati actul normativ, sa ma pot lamuri. Daca nu sunteti avocat, va rog sa nu imi scrieti. Eu am nevoie de un raspuns de la un profesionist. Multumesc.

7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anatiti e scris foarte corect. Dacă parfumul nu era găsit la cunoștință dvs (hota) va controla pe dvs. Dvs ați cerut sa lase și copilul înăuntru în timpul controlului(unde va umilit dacă dvs ați cerut asta). Deci cereți sa lase și copilul înăuntru în timp ce o sa va controleze și dvs va considerați ca va umilit de fata cu copilul. Sunteți tare la faza asta.
Pe ei nu ii interesează și nu aveau de unde sa știe ca aveți produse separate în cos.Si eu când ma mai duc la cumpărături cu cineva ne mai punem cumpărăturile în același loc. Puteți face plângere și la politie sau să-i dați și în judecata și sa le cereți daune ca nu veți obține nimic.

violetabraila a scris:

Daca considerati ca nu este traumatizant sa fii banuit de furt si umilit, in prezenta copilului, doar pt ca am avut un cos comun, dar nu am umblat impreuna in magazin, atunci va doresc sa patiti acelasi lucru si sa reveniti apoi cu o impresie. Si nu, daca am platit, ESTE MARFA MEA NU A MAGAZINULUI:)! Cand faceti o referire la lege, va rog sa mentionati actul normativ, sa ma pot lamuri. Daca nu sunteti avocat, va rog sa nu imi scrieti. Eu am nevoie de un raspuns de la un profesionist. Multumesc.

Nu e doar o formalitate, înștiințarea sa făcut.Daca nu semna nimeni de primire era alta poveste.Dar atata timp cat înștiințarea sa făcut, termenul de plata la jumatate a expirat si amenda trebuie plătită integral.Iar la faza cu contestația nu stiu daca vei avea câștig de cauză.

multpreanormal a scris:

Sa inTeleg ca "INSTIINTAREA" e doar o formalitate? De ce se deplaseaza politia la domiciliu? Nu pentru a se asigura ca "instiintarea" se si produce? Putra sa fie trimisa si prin posta e acelasi lucru. Corespondenta mi se aduce la 2 saptamani dupa data stampilei de pe plic. Pun si aberatia asta in categoria " traim in romania"

Adrian Dimitriu a scris:

cum scriam mai sus, aveati doua posibilitati. dar fiindca varianta cu contestarea contraventiei a picat, nu va ramane decat sa platiti amenda integral.
plata jumatatii din minimum este o facilitate, si nu o regula.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cea ce veți pati.. Te-ai gândit înainte de a face acest gest? Sper să-ți dea cu suspendare ca sa te înveți minte si data viitoare sa nu mai faci așa ceva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cea ce veți pati.. Te-ai gândit înainte de a face acest gest? Sper să-ți dea cu suspendare ca sa te înveți minte si data viitoare sa nu mai faci așa ceva.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am nimic personal cu dvs, dar sper sa va dea o amenda destul de mare pentru a va potoli (băut la volan+fuga de la locul accidentului).Ce se întâmpla daca in locul capului de pod intrați in vreo mașină sau in vreun pieton????Va gândiți numai sa scăpați fara închisoare dar la ceea ce se putea întâmpla, nu.Sper sa va dea cel puțin o amenda mare si sa va anuleze permisu fara drept de a mai da pentru 1-2 ani pt a va invata minte