avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Activitate iacob78

Activitate iacob78

Buna ziua,
Am o nelamurire legata de calculul impozitului micro pe anul 2024,Daca la luna Martie 2024 depasesc plafonul de 60,000eur la venituri, pe trimestrul I 2024 calculez 3% impozit micro, iar daca in trimestrul II 2024 plafonul la venituri este sub 60,000eur ce procent aplic, tot 3% sau 1%? Multumesc!
Buna ziua,
In domeniul contructiilor, la salaraiatii cu contracte part-time care sunt cu functia de baza (2ore/zi cu 750lei incadrare) se beneficiaza in continuare de facilitati?
Multumesc!
Discuție Suspendare CIM
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o nelamurire: am un salariat care a beneficiat de CM pe o perioada de 6 luni din cauza unui accident. Din data de 26.04.2022 nu a mai primit medical, dosarul sau a fost trimis la comisie la Bucuresti si asteapta raspuns. Intrebarea mea este daca pe perioada cat asteapata raspuns, ii pot suspenda contractul si cu ce articol? Precizez ca omul nu poate presta munca, se deplaseaza cu carje. Multumesc anticipat
Buna ziua,
Am o intrebare in legatura cu semnatura electronica : eu detin o semnatura digitala si sunt imputernicita de clientul meu sa depun declaratii la Anaf, inrebarea este daca se poate utiliza aceeasi semnatura digitala si pentru semnarea documentatiei privind accesarea Garantului pentru IMM-uri conf. OUG 130/2020 si in ce conditii. Va multumesc.
Multumesc
Buna ziua,
O societate cu activitate in domeniul constructiilor benficiaza in continuare de scuturi, daca salariatii sunt in somaj tehnic? Din in formatiile culese de mine, eu zic ca da, dar o confirmare in plus nu strica. Va multumesc
Potrivit OUG 91/2014 operatori economici care sunt obligati sa foloseasca case de marcat, nu au voie sa inmaneze clentilor alte documente care sa ateste plata bunurilor sau serviciilor achizitionate, dacat bonul fiscal.Nelamurirea mea este : obligatia este catre persoanele fizice si/sau catre persoanele juridice? :(
Răspuns la discuția 24 ianuarie 2015 zi libera
Va multumesc pt. raspuns!
Ziua de 24 ianuarie 2015 este sarbatoare nationala si nu este cuprinsa in codul muncii pe 2015. De ce ? Angajatorul nu este dispus sa plateasca ziua ca sarbatoare legala! Ce se poate face in acest caz?