Mă întrebam de ce?!
Aici amintesc că în ceea ce privește cazul de față Agentul de poliție a fost prezent la locul faptei chemat prin Nr de urgență 112 și în urma verificărilor temeinice și a testării cu aparatul de alcooltest din dotare mi-a adresat AVERTISMENTUL VERBAL. In acest sens observăm că fapta contravențională menționată în procesul verbal întocmit ulterior NU A FOST CONSTATATĂ ex propriis sensibus de către organul de poliție instrumentator in mod direct și nemijlocit în timpul exercitării serviciului ce implică atribuția de control a respectării normelor rutiere.
latka a scris:
Articolul 102
(3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
a) conducerea sub influenta băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune;
b) conducerea vehiculului cu deficiențe periculoase la sistemul de frânare sau la mecanismul de direcție;
c) abrogată.
d) abrogată;
e) depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic.
f) deținerea, montarea sau folosirea în circulația pe drumurile publice a mijloacelor speciale de avertizare sonoră sau luminoasă pe vehiculele care nu au acest drept.
g) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere sau depășirea, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
h) circulația nejustificată a autovehiculelor pe banda de urgență a autostrăzilor.
[ link extern ]
hotumattua a scris:
Deci, greșesc eu undeva? Pentru ce v-a reținut poliția permisul pentru 90 de zile? Ce s-a întâmplat de fapt?