avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Activitate elvis_zft

Activitate elvis_zft

Exact aia zic și eu, mai degrabă mă încadrăm la art 108 lit a) pct 6 ( nerespectarea regulilor privind mersul înapoi) și sancțiunea ar fi de 2-3 puncte amendă).

CPP a scris:

Bună ziua,
Art. 135
Conducatorul de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere si în urmatoarele situatii:

f)când se pune în miscare sau la patrunderea pe drumul public venind de pe o proprietate alaturata acestuia fata de vehiculul care circula pe drumul public, indiferent de directia de deplasare;

Asta spune 135 f. Nu prea corespunde cu ce ati descris dvs.

Îmi poți spune te rog in ce articol tea încadrat?

Maxiam a scris:

Si eu am dat cu spatele sub 0,5 metri atingand pe cel din spate (astepta dupa mine sa intram intr-o parcare ) fara a lasa vreo urma pe masina lui ,fapt care l-am declarat la politie si am primit 4 puncte amenda

Autovehiculul din spate opriseră pentru a-mi facilita parcarea!

hotumattua a scris:

Mulțumesc pentru link. Chiar nu eram la curent cu varianta actualizată a OUG 195/2002. Acum înțeleg că, autovehiculul lovit era în mișcare, contravenția a constat în neacordarea de prioritate, cu rezultarea unor daune minore, deci nu o simplă manevră de parcare laterală.
Problema este oricum foarte alarmantă. La mine în cartier, pe aleile dintre blocuri, abia te mai poți strecura, din cauza mașinilor staționate pe ambele margini; pe o margine cu locuri marcate, și plătite, pe cealaltă "la liber". Deci dacă vrei să parchezi lateral, chiar pe locul tău, ții blocată toată coloana și te poți ușor trezi în situația forumistului care a deschis topicul.

latka a scris:

Articolul 102
[ link extern ]

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu amplasarea unui chiosc și cu o adeverință de la primărie cum că aveți amplasat acest chiosc va poate racorda.

Aaacris a scris:

Bună ziua
Se poate racorda un teren fara autorizație de construire? Menționez că terenul este momentan o parcare de camioane și curentul îmi trebuie pentru iluminarea acesteia și pentru camerele de supraveghere. Vă mulțumesc

Mă întrebam de ce?!
Aici amintesc că în ceea ce privește cazul de față Agentul de poliție a fost prezent la locul faptei chemat prin Nr de urgență 112 și în urma verificărilor temeinice și a testării cu aparatul de alcooltest din dotare mi-a adresat AVERTISMENTUL VERBAL. In acest sens observăm că fapta contravențională menționată în procesul verbal întocmit ulterior NU A FOST CONSTATATĂ ex propriis sensibus de către organul de poliție instrumentator in mod direct și nemijlocit în timpul exercitării serviciului ce implică atribuția de control a respectării normelor rutiere.

latka a scris:

Articolul 102
(3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
a) conducerea sub influenta băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune;
b) conducerea vehiculului cu deficiențe periculoase la sistemul de frânare sau la mecanismul de direcție;
c) abrogată.
d) abrogată;
e) depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic.
f) deținerea, montarea sau folosirea în circulația pe drumurile publice a mijloacelor speciale de avertizare sonoră sau luminoasă pe vehiculele care nu au acest drept.
g) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere sau depășirea, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
h) circulația nejustificată a autovehiculelor pe banda de urgență a autostrăzilor.
[ link extern ]

hotumattua a scris:

Deci, greșesc eu undeva? Pentru ce v-a reținut poliția permisul pentru 90 de zile? Ce s-a întâmplat de fapt?

A fost apelat Nr de urgență 112 de către celălalt șofer moment în care a venit politia nea testat cu alcooltest și indrumandune sa facem o amiabilă. La acel moment în fața polițiștilor am fost amândoi de acord. Iar la plecarea polițiștilor Șoferul celălalt pe motiv că se grăbește nu a vrut să o facem. Drept pentru care am procedat la respectarea art 79 ,, declararea accidentului în termen de 24 de ore" moment în care am fost sancționat!
Bună ziua! In incercarea de a efectua o parcare laterala cu spatele am acroșat vehiculul din spate făcând daune minore. Am fost la poliție sa declar accidentul și am fost acuzat că am încălcat prevederile articolului 135 lit F din HG 1391/2006 și am fost sancționat cu 3300 lei amendă și suspendarea dreptului de a conduce 90 zile. Acum vin și vă întreb: Nu e mai bine sa nu declarăm accidentul? că în cazul meu se dovedește că e mai rău! A procedat corect polițistul sau a făcut abuz? Mulțumesc anticipat tuturor avocaților care îmi va răspunde .
Am o nelămurire, Fratele meu locuieste in străinătate, si mia lasat mie o masina inscrisa in romania . La mentiunea instrainat catre scrie numele meu si data, eu nu vreau sa cumpar masina si nici el sa o vândă, Intrebarea este : Eu mai pot circula cu ea avand asig , itp valabile pe numele lui, doar ca la instrainat catre e data de 07.01.2019
Buna, cum ai rezolvat problema?
Licitația a fost in data de 28/08/2014 orele 10:00 si respectiv 12:00 iar ofertele pt concesionare au fost depuse pana pe data de21/08/2014 ora 12:00 . Data la care a fost publicată la ziar organizarea licitației a fost 26/07/2014 . Oferta pt concesionare a fost depusă la secretariatul primăriei in plic închis . Cât privește raportul de evaluare mi-au spus verbal cei de la primarie sa-l plătesc eu si mi se va scădea din redevența .