avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Activitate niko2015

Activitate niko2015

Buna ziua.Ma numesc Gavrila Marin si locuiesc in Spania de 1 an.Vreau sa va intreb daca pot imputernici o persoana din Romania,mai exact fiica mea sa ma delege pentru a mi ridica pensia mamei mele care a decedat in mai 2016,eu fiind singurul ei copil.Ma intereseaza sa stiu deoarece nu pot ajunge in Romania prea curand.Va multumesc si astept rapsunsul dvs.
O zi buna
Buna ziua,

Problema mea este urmatoarea:De aproape un an de zile sunt plecata in Spania definitiv cu baiatul meu minor in varsta de 10 ani.La iesirea din Romania am avut procura de la fostul sot si pasaportul minorului care este facut pe un an de zile.Anul acesta pe 30.11.2016 expira aceasta procura si pasaportul.Intrebarea mea este urmatoarea:daca eu intarzii cu reintoarcerea in tara dupa data de 30.11.2016 si la vama aceste documente sunt expirate care sunt consecintele.Ce ma sfatuiti?Multumesc.
Buna seara.Am un site online de consultanta psihologica si astrologica unde platile clientilor se fac prin card si SMS.Problema pe care o am in prezent sta in felul urmator:firma este neplatitoare de TVA,iar partenerul cu care se lucreaza cel prin care se platesc aceste sms uri a venit acum sa ne zica ca noi avem sa le platim din urma acest tva (fiind vorba de 4 ani jumate) si nu mi se pare in regula,plus ca acum o saptamana aveam de incasat factura care vine lunar si nu doresc sa o plateasca,se tot eschiveaza ca maine,poimaine.Nu era normal sa ne opreasca acesti bani care sunt incasarile noastre de la clienti si din care se platesc si consilierii nostri angajati,in conditiile in care aceasta partener si a oprit comisionele respective de la acele sms uri.Obligatia lor era sa verifice ca noi suntem neplatitori de TVA.Consideram ca acesta este un abuza prin faptul ca ei nu ne platesc aceste facturi care normal sunt banii firmei noastre.Intrebarea mea este ce trebuie facut mai departe pentru a recupera acesti bani si daca acesl partener este indreptatit sa sisteze banii nostrii si sa ne puna in spate plata acelui TVA de acum 4 ani.Astept un raspuns de la dvs.Va multumesc.
Răspuns la discuția Partaj
Ce inseamna mai exact actiunea in pretentii?
Buna ziua.Am un site online cu functionalitate din 2009 si doresc sa dezvolt afacerea prin achizitionarea unui soft IT dar si infiintarea unei firmei in SUA.Problema este ca banca ne da finantare dar nu dorim sa trecem achizitionarea softului prin firma din Romania.Mentionez ca acel credit il luam prin firma din Romania.Care ar fi solutiile cele mai bune pentru cumpararea softului pentru firma din SUA.Va multumesc
Buna ziua.In urma divortului minorul de 9 ani a ramas la mine prin divortul la notar si as dori sa stiu care sunt conditiile de a scoate minorul din tara eu hotarand sa ma stabilesc definitiv in alta tara si avand un bussines in afara tarii.Si alta intrebare ar fi daca fostul sot refuza sa semneze iesirea minorului din tara.Va multumesc
In concluzie trebuie grabita actiunea cu partajul
Daca intre timp vinde casa,mai am sanse sa recuperez ceva?
Casa nu este cumparata in timpul casatoriei,este de la parintii lui care sunt decedati dinainte de casatoria noastra.Problema este ca acea casa a fost complet renovata de noi in timpul casatoriei.
Discuție Partaj
Buna ziua.Am o intrebare legata de drepturile mele dupa divort.Am stat casatorita cu respectivul 12 ani cu un copil minor.La o luna dupa divort fostul sot a scos casa in care am locuit la vanzare fara sa anunte si fara sa fi avut loc o actiune in instanta pentru partaj.Intrebarea este daca poate sa o vanda fara consimtamantul meu,avand in vedere ca este vorba si de drepturile copilului minor.Daca vinde casa intre timp si bag actiunea de partaj dupa,care sunt sansele mele de castig.Astept un raspuns din partea dvs.