avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Activitate amigosss

Activitate amigosss

Bună ziua

Mi s-a făcut poprire pe salar pentru neplata tarifului de despăgubire de către CNADNR.

Am formulat contestație la executare si am castigat, insa executorul mi-a poprit o parte din suma.

Am sunat la CNADNR si mi-au spus ca sa fac o cerere catre ei prin care sa soicit restituirea banilor popriti, iar in cazul in care nu am un cont, imi vor trimite banii prin posta.

Intrebarea mea este trebuie un formular tip de cerere, trimisa prin scrisoare cu continut declarat, sau pur si simplu o cerere ” normala ” prin care solicit sa mi restituie banii popriti conform sentintei?

In acest caz, am sanse sa-mi recuperez banii pe cale administrativa sau trebuie facut cerere de intoarcere a executarii silite?

Adica chiar sunt asa de ” amabili ” incat sa fac doar cererea si sa imi trimita ei banii?


Multumesc
Discuție POPRIRE
Buna seara.

Am contractat un card de cumparaturi American Expres la Banc Post in 2010 in valoare de 2700 lei aproximativ.

Am achitat o perioada, dar din cauza problemelor nu am mai reusit sa achit ratele lunare.

Din cauza aceasta, s-a efectuat executarea silita impotriva mea si mi-a fost poprit salariul pentru suma de aproximativ 5800 lei.

Dupa calculele mele, luna trecuta trebuia sa fie ultima data cand trebuia sa mi se faca retinerea, insa luna aceasta, din nou mi-a fost retinuta rata lunara.

Contabilul de la servici, mi-a spus ca el a retinut pentru ca nu a primit de la executor adresa de ridicare a poprire.

Am fost la executor si pe langa faptul ca in toata aceasta perioada nu mi-a comunicat acasa absolut nici o chitanta penru sumele retinute, mi-a spus ca a trimis e-mail la banca si ca banca i-a comunicat in adresa cum ca mai trebuie sa imi fie retinut din salariu inca aproximativ 5000- 5500 lei si ca datoria nu a fost stinsa.

Repet, dupa calculele mele, suma pe care o datoram bancii, conform adresei de poprire a executorului a fost de 5800 lei, la fel si la servici, contabilul mi-a aratat ca am achitat aprox 240 lei in plus peste cat datoram.

Executorul mi-a spus ca tot asa imi va veni la nesfarsit..si voi plati mult si bine.

Am sunat la banca ( sediul Bucuresti ) si mi-au spus ca la ei nu se mai gaseste situatia si ca eu trebuie sa vorbesc cu executorul. ( ori acesta mi-a spus ca de la banca i-au comunicat ca datoria nu e stinsa nici acum )!!

Ce se intampla?

Cine minte si cine spune adevarul??









Discuție POPRIRE
Bună seara,

Acuma câteva zile am primit o adresă de la un executor judecătoresc prin care mi s-a adus la cunoștință faptul că mi s-a făcut poprire pe salar și pe toate conturile deschise pt neplata unei amenzi CNADNR din 2011,

Mentionez că eu nu am avut deloc cunostinta de acest proces si de asemenea, nici nu mi s-a comunicat somatia din partea executorului prin care sa pot ataca formele de executare.

Mai pot face contestatie in acest caz impotriva popririi?

Daca da, va rog sa-mi spuneti in ce conditii.

Multumesc.
Bună seara,

Aș dori să aflu daca mai pot face acțiune pentru recuperarea taxei auto ( plătită în 2008 ) Cand se prescrie acest drept? Și care este taxa judiciară care trebuie plătită?

Vă mulțumesc anticipat!!
Îmi cer scuze că insist, dar aș dori să mai întreb ceva..

Deoarece în contestația formulată s-a cerut de către instanță depunerea dosarului execuțional, am văzut că executorul a aflat toate conturile mele, dar și faptul că lucrez la o firmă de pază.

Aș dori sa întreb, poate să îmi facă poprire executorul, chiar dacă contestația nu a fost soluționata deocamdată, deoarece are termen de judecată în 12.03.2015?

De asemenea, zilele acestea îmi va intra în contul unde primesc pensia o sumă de bani, dar acești bani nu îmi revin mie, ci trebuie să îi împart salariaților unei firme, deoarece acești bani reprezintă salariile acestora, prin urmare eu nu beneficiez de ei. Atâta doar că îmi sunt virați în cont pt a putea sa îi împart.

Executorul poate să pună poprire și pe acești bani?

Chiar dacă nu mi se cuvin mie?

Mulțumesc anticipat

Bună seara,

La data de 02.02.2015 am înregistrat o contestație la executare împotriva CNADNR, deoarece aceștia au trimis procesul verbal de contravenție pt lipsă rovinietă ( amendă de 28 euro ) la data de 16.08.2011, la o adresă la care eu nu mai locuiesc din anul 1992, însă cineva a semnat de primire pentru acel proces verbal la acea dată, eu neștiind nimic până în data de 29.01.2015, când am primit acasă somația din partea executorului ( care probabil între timp a aflat adresa corectă unde locuiesc ), moment în care am constatat că nu era semnătura mea în mod categoric.

La data de 06.02.2015 am înregistrat și o cerere de suspendare provizorie, care mi-a fost respinsă.

Am aflat că același complet care va judeca contestația în data de 12.03.2015 a judecat și cererea de suspendare, pe care a respins-o la 10.02.2015,

Se poate ca același complet să judece atât contestația, cât și cererea de suspendare?

Sau din contră, așa este procedura, respectiv ca același complet să judece ambele cereri?

Cu privire la termenul de judecată din 12.03.2015, credeți că aș avea șanse de câștig, având în vedere că nu am știut de procesul de contravenție, nu am semnat de primire pt el, tariful de despăgubire s-a abrogat în anul 2012 pe lângă aceasta, este și prescrisă ( având în vedere că eu nu am știut absolut NIMIC de procesul de contravenție )?


Vă mulțumesc
Asta înseamnă că pot fi oricând executat silit cu o asemenea penalitate? Respectiv suma de 3,300 lei, datoria inițială fiind de 80 lei?
Bună seara

În anul 2010 am solicitat telefonic intreruperea contractului Vodafone valabil pana in luna martie 2011,din motive obiective, pentru care mi s-a spus ca daca vreau sa intrerup contractul, trebuie sa platesc suma de 70-80 euro.

Nu am fost de acord si ultima factura in val de 80 lei a ramas neachitata si in ziua de azi.

Vodafone a transferat recuperarea debitului catre o firma de recuperat creante, care mi-a comunicat ( azi, 09.02.2015, telefonic ) că pentru stingerea debitului, sunt datoare cu suma de 3.300 lei, sumă care reprezintă penalizări.

Am primit acasă somație de la Vodafone, cu diferite sume de achitat, dar fără a fi nevoie să semnez de primire. ( în urmă cu 1,2 ani în urmă ).

În această situație, a intervenit prescripția sau nu?

Firma de recuperări poate face ceva împotriva mea?

Rog răspuns urgent.

Mulțumesc!!