avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Activitate marius_bad

Activitate marius_bad

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul unei plangeri asta ar fi solutia. Ii dati banii celui caruia i-ati vandut biletele, urmand a va indrepta impotriva celui de la care le-ati cumparat pentru recuperarea prejudiciului.
Daca doriti ca bunurile de la acest moment sa ramana exclusiv copiilor dumneavoastra, la incheierea casatoriei puteti sa alegeti regimul separatiei de bunuri, astfel, potrivit acestui regim sotii sunt proprietari exclusivi ai bunurilor dobandite inainte de casatorie, precum si ai tuturor bunurilor achizitionate in nume propriu in timpul casatoriei.
O.U.G. nr. 26/2012 prevede ca institutiile publice
care au in structura organizatorica personal propriu de specialitate juridica nu pot achizitiona servicii juridice de consultanta, de asistenta si/sau de reprezentare
asa ca un avocat poate fi angajat doar daca nu exista personal de specialitate juridica la nivelul primariei.
Chiar si in acesta eventualitate achizitia trebuie sa respecte principiile achizitiilor publice, concurenta, transparenta etc. - existenta a mai multor oferte, un studiu de piata...
De asemenea, un avocat stagiar nu poate depune concluzii la toate instantele si are anumite limitari
Răspuns la discuția Decontare cheltuieli dupa 3 luni
Angajarea oricarei cheltuieli este conditionata de existenta fondurilor la momentul angajarii acestora. Aprobarea ar fi trebuit data inainte de efectuarea cheltuielilor. Din situatia expusa reiese ca lipseste angajamentul legal - actul juridic prin care se constata obligatia de plata.
Răspuns la discuția Decontare cheltuieli dupa 3 luni
In primul rand regulile de baza sunt stabilite de Legea 500/2002 privind finantele publice. De ex la art. 52 se prevede
(1) În procesul execuţiei bugetare cheltuielile bugetare parcurg următoarele faze: angajament, lichidare, ordonanţare, plată.
(2) Execuţia bugetară se bazează pe principiul separării atribuţiilor persoanelor care au calitatea de ordonator de credite de atribuţiile persoanelor care au calitatea de contabil.
(3) Operaţiunile specifice angajării, lichidării şi ordonanţării cheltuielilor sunt în competenţa ordonatorilor de credite şi se efectuează pe baza avizelor compartimentelor de specialitate ale instituţiei publice.
(4) Plata cheltuielilor este asigurată de şeful compartimentului financiar-contabil în limita fondurilor disponibile.
(5) Instrumentele de plată trebuie să fie însoţite de documentele justificative. Aceste documente trebuie să certifice exactitatea sumelor de plată, recepţia bunurilor şi executarea serviciilor şi altele asemenea, conform angajamentelor legale încheiate. Instrumentele de plată se semnează de contabil şi şeful compartimentului financiar-contabil.
(6) Efectuarea plăţilor, în limita creditelor bugetare aprobate, se face numai pe bază de acte justificative, întocmite în conformitate cu dispoziţiile legale, şi numai după ce acestea au fost lichidate şi ordonanţate potrivit prevederilor art. 24 şi 25, după caz.

Cu privire la refuzul de CFP acesta este mentionat in OMFP nr. 923/2014 - se face un raport de refuz de viza si se anunta Curtea de Conturi. Modelul raportului este prevazut in ordin. In functie de institutia publica se emit si norme specifice privind acordarea CFP
Răspuns la discuția Data intrare in CIC
In completarea postarii de mai sus este si alin. (4) al aceluiasi articol - (
4) Pentru situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a), cererea şi documentele doveditoare se pot depune cu 30 de zile înainte de încetarea concediului de maternitate
.-, astfel, pentru a fi sigur de aprobarea concediului de crestere copil pana la terminarea concediului de maternitate, tatal poate depune cererea cu 30 de zile inainte de terminarea concediului de maternitate.
Cu privire la concediul de maternitate , acesta are 126 de zile care pot fi luate inainte sau dupa nasterea copilului dar obligatoriu 42 se iau dupa nastere.
Conform noilor modificari ale O.U.G. 111/2010 perioada de acordare pentru acesta situatie ( sotia se intoarce la munca si solicita direct stimulentul de insertie) este din ziua urmatoare primei zile de munca pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani.
Răspuns la discuția Cum se poate renega un copil...
Obligatia de intretinere nu este doar a parintilor pentru copii ci si a copiilor pentru parinti, conform Codului Civil. Astfel, teoretic cel putin, copiii pot fi dezmosteniti pentru ingratitudine, daca se face dovada acestui lucru.
Răspuns la discuția Accident in parcare Carrefour
Din cate stiu constatarea amiabila se completeaza doar cand cei implicati sunt de acord cu cel vinovat pentru acident. Avand in vedere ca din cele relatate fiecare parte sustine ca este vina celuilalt ar fi trebuit sa va prezentati la Politie la accidente usoare pentru a fi stabilit vinovatul.
Din Sentinta pe scurt a instantei raportat la ce ati solicitat reiese ca vi s-a respins doar capatul de cerere cu privire la prejudiciul material, neputand face probabil dovada unui prejudiciu cauzat de emiterea Dispozitiei de ridicare.