avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Activitate aikilina

Activitate aikilina

Revin cu o noua lamurire...Inteleg ca altfel nu se poate, va fi reincadrata persoana si va primi si banii din urma. Dar acum revenim la legislatia specifica functionarilor publici. In conditiile date nu se poate angaja raspunderea disciplinara a functionarului? Cu comisie de disciplina si tot ce presupune angajarea raspunderii diciplinare... Sau nici asta nu ai voie sa faci din moment ce omul a fost cumva pedepsit pe linie penala. Halal legislatie, lasati toti penalii sa faca in continuare infractiuni...
Buna seara!
Reiau intrebarea in alta pagina deoarece la sectiunea dedicata functionarilor publici nu am primit nici un raspuns. Scuze, dar chiar vreau parerea cuiva in aceasta speta...Deci...
Functionar public trimis in judecata pentru o infractiune de natura celor prevazute la art 54 lit. h din Legea 188 din 1999. Institutia nu stie nimic prin urmare nu se suspenda de drept raportul de serviciu.
Dupa jumatate de an vine hotararea judecatoreasca, persoana este condamnata pentru o fapta prevazuta la art 54 lit. h. Se face dispozitie de incetare de drept a raportului de serviciu. Dar in sentinta se face vorbire de o amanare a aplicarii pedepsei cu termen de incercare de 2 ani.
Ce se intelege, ca persoana trebuie reangajata si sa primeasca toate drepturile salariale din urma? Chiar daca practic persoana nu mai are ce cauta in functia publica respectiva deoarece nu mai prezinta garantii morale ca poate sa exercite in mod corespunzator atributiile functiei publice?
Rog pareri, mi se pare aiurea sa fii condamnat pentru o fapta in legatura cu serviciul, prestigiul institutiei are de suferit, colegii stiu ca ai fost condamnat iar tu, bine mersi sa le razi in nas ca nu au ce face, trebuie sa te accepte inapoi in randul lor, chiar daca esti un infractor condamnat.
Se poate face ceva cu sentinta, daca institutia nu a stiut nimic pana la data ramanerii definitive? De sentinta s-a aflat intamplator, institutia nici macar nu a fost informata cu privire la inceperea urmaririi penale...
Multumesc tuturor pentru raspuns...
Răspuns la discuția Nedumerire act casa
Deci partajul e actul de casa? Casa nu a facut obiectul partajului intrucat este a mea si a sotului iar terenul era mostenire de la mama mea. E suficient ca scrie in partajul pamantului si despre casa?
Buna seara!
Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri la problema urmatoare
- Am un partaj facut la notar pentru un teren mostenire de la parinti.
Pe terenul respectiv am construit o casa, cu autorizatie de la primarie dar nu am facut receptie la terminarea casei pentru ca nu se facea asa ceva in perioada respectiva. Acum, in partajul facut in fata notarului, mentionez, pentru pamantul de la parinti, se specifica si faptul ca pe terenul respectiv se afla o casa proprietatea mea construita conform autorizatiei la care am facut referire mai sus.
Intrebare, acest partaj in fata notarului poate fi considerat si act pentru casa? Sau actul de casa este autorizatia de construire?
Răspuns la discuția Certificat de stare civila
Poate nu va intereseaza sa obtineti certificat de stare civila ci adeverinta de celibat. Si aici se aplica aceleasi reguli ca la certificate, pot fi solicitate la domiciliu, resedinta sau la locul nasterii. Ideea e ca se elibereaza cu aprobarea primarului de la locul nasterii.
Răspuns la discuția Carte de identitate
Nu stiu daca are legatura cu discutia, dar ma intreb, apartamentul a fost doar al tatalui? Ca asa a putut vinde apartamentul...Dar daca si mama dvs era proprietara, dupa decesul ei, ar fi trebuit sa mosteniti si dvs ceva din apartament...Analizati si vedeti care e situatia.
Răspuns la discuția buletin expirat
Posibilitati legale mai sunt... Am expus-o pe cea mai simpla din punctul meu de vedere.
O alta posibilitate, serviciul de evidenta de la Brasov, daca nu ar fi dorit sa se incarce cu o schimbare de domiciliu in cartea de identitate provizorie(lucru pe care multe servicii de evidenta ezita sa-l faca), ar fi putut elibera o carte de identitate provizorie cu domiciliul in com Batos si cu resedinta la Brasov. Deci carte de identitate provizorie emisa la resedinta.
A treia, se merge la serviciul de evidenta care i-a emis initial nepoatei actul de identitate cu domiciliul in Batos si solicita carte de identitate provizorie cu motiv lipsa certificat nastere. Asa cum a mai spus si moderatorul discutiei daca serviciul de evidenta a persoanelor care are in pastrare actul de nastere este acelasi cu cel pe raza caruia persoana isi are domiciliul, in acest ultim caz, odata cu cartea de identitate provizorie se poate elibera si certificatul de nastere, ambele documente fiind ridicate de la structura de evidenta a persoanelor unde se depun cererile. Daca nu se aplica cele de mai sus legate de locul nasterii si domiciliu, se elibereaza doar carte provizorie urmand ca, dupa obtinerea acesteia sa faca nepoata demersurile pentru certificatul de nastere.
Si, completare la mesajul anterior, daca se face acea carte de identitate provizorie la resedinta, certificatul de nastere se poate scoate si prin intermediul primariei localitatii de resedinta, respectiv cerere la starea civila Brasov.
Utilizator mihaiSi va cred ca ati fost personal si stiti ce vorbiti...Unde ati trimis persoana, la care stare civila? Persoana, in necunostinta de cauza s-ar fi dus cu gandul ca trebuie sa se duca direct la primaria localitatii unde s-a nascut. Si ce-ar fi facut, ar fi ajuns acolo cu un act expirat si ar fi fost trimisa sa-si scoata alt act de identitate valabil cu care sa se poata legitima. Drumuri, timp, nervi, bani pierduti. Tocmai pentru astfel de situatii, cand nu te poti prezenta la locul nasterii, te lasa legea sa soliciti si la resedinta sau domiciliu. Ca sa nu bati drumurile patriei degeaba. Ce te faci cu o persoana nascuta la Botosani si cu domiciliul in Constanta, strabati toata tara pentru un certificat? Si mai cred ca dvs, mihaiSi ati avut un act de identitate valabil cand ati solicitat certificat...
Scuze moderatorului dar nu m-am putut abtine, unele persoane dau sfaturi si pun lumea pe drumuri degeaba, lucru care din punctul meu de vedere nu se face...
Răspuns la discuția buletin expirat
Fara o carte de identitate provizorie nu-i da nimeni nici un certificat de nastere. Asta daca se respecta legea. Matusa din Brasov, daca este proprietara, o putea primi in spatiu si sa-i faca o carte de identitate provizorie cu domiciliul in Brasov, act de identitate eliberat cu motiv lipsa certificat de nastere. Apoi, prin intermediul starii civile de la locul de domiciliu sau locul nasterii se poate obtine certificatul. Ulterior se depune o noua cerere la Brasov si, avand certificatul de nastere, actele de casa ale matusii, declaratia de primire in spatiu data de matusa si taxele aferente se elibereaza carte de identitate.
Răspuns la discuția actul de identitate
Pt. dl avocat... Nu exista carte de identitate provizorie eliberata cu motiv lipsa reprezentant legal... Cartile provizorii se dau atunci cand nu poti prezenta toate documentele pentru eliberarea unei carti de identitate. Pana in 18 ani persoana trebuie sa se prezinte pt. carte de identitate cu un reprezentant legal. Obligatoriu.
Pt utilizator tarhatadrian, de tata ce stiti, este trecut in certificatul dvs. de nastere? Ca daca aveti un tata este suficienta prezenta unui parinte pentru actul de identitate. Ce face mama dvs e contraventie si se sanctioneaza cu amenda. Eu personal as incerca sa iau legatura si cu reprezentantii protectiei sociale din primarie sa le explic situatia ca mama nu-si da interesul pentru documente.
Răspuns la discuția Completare formular E 401
Formularul nu se completeaza la starea civila. Partea B a formularului se completeaza la structura de evidenta a persoanelor de la locul de domiciliu al solicitantului(tatal, in speta noastra). Dar ca sa nu primiti nici un refuz se poate trimite formularul la Agentia Judeteana de Plati si Inspectie Sociala din judetul in care are solicitantul domiciliul. Ei se vor ocupa cu trimiterea lui la serviciul de evidenta competent care va completa partea B si-l va restitui agentiei care poate trimite formularul completat in strainatate. Se poate depune cerere de completare si direct la serviciul de evidenta de la domiciliu dar e mai complicat, trebuie mai multe documente.