avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Activitate perianucostel

Activitate perianucostel

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca rezident canadian, am trimis catre Service Canada un acord scris semnat cu datele contului deschis la o banca din Canada, unde solicitam sa-mi fie virate sumele de bani, ca urmare a calcularii taxelor locale. Ma gandesc ca ati putea sa restituiti cec-ul autoritatilor SUA impreuna cu un formular (pe care intuiesc ca ar trebui sa-l gasiti pe site-ul lor) semnat si sa asteptati virarea banilor, dar intr-un cont de la o banca SUA. apoi ii veti transfera in Romania. Dureaza, dar cred ca e viabila metoda. Succes
Buna seara, va supun atentiei urmatoarea speta:
In urma intentarii unui proces pentru declararea abuziva a comisioanelor de acordare si administrare, in cazul unui credit ipotecar in CHF, instanta a dat castig de cauza reclamantului.
De asemenea, apelul introdus de banca a fost respins ca nefondat, banca avand insa si dreptul la recurs.
Dupa pronuntarea sentintei din prima instanta si respingerea apelului, banca a procedat la eliminarea din graficul de rambursare a comisionului de administrare.
Intrebarea este daca in aceasta faza ar putea fi solicitata restituirea comisionului de acordare, precum si a sumelor reprezentand comisioane de administrare precum si a dobanzilor aferente (cerere catre banca sau executare silita), asa cum se prevede in hotararea pronuntata, ori este necesara solutionarea recursului?.
Va multumesc.
Buna seara, va supun atentiei urmatoarea speta:
In urma intentarii unui proces pentru declararea abuziva a comisioanelor de acordare si administrare, in cazul unui credit ipotecar in CHF, instanta a dat castig de cauza reclamantului.
De asemenea, apelul introdus de banca a fost respins ca nefondat, banca avand insa si dreptul la recurs.
Dupa pronuntarea sentintei din prima instanta si respingerea apelului, banca a procedat la eliminarea din graficul de rambursare a comisionului de administrare.
Intrebarea este daca in aceasta faza ar putea fi solicitata restituirea comisionului de acordare, precum si a sumelor reprezentand comisioane de administrare precum si a dobanzilor aferente (cerere catre banca sau executare silita), asa cum se prevede in hotararea pronuntata, ori este necesara solutionarea recursului?.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Sanctiune disciplinara
octombrie 2014
In cursul anului 2014 s-a dispus cercetarea mea disciplinara (functionar public cu statut special). Dupa declararea ca fiind neconstitutionale toate ordinele si prevederile legale ce reglementau acest tip de cercetare si drept consecinta suspendarea tuturor cercetarilor incepute, institutia din care fac parte a decis in luna octombrie aplicarea unei sanctiuni de reducere a drepturilor salariale cu 10% pe 3 luni pusa in aplicare in ultimele 3 luni ale anului.
Cercetarea precum si sanctiunea s-au efectuat cu incalcarea mai multor cerinte ce ar fi putut atrage nulitatea absoluta a dispozitiei de sanctionare (inlaturarea probelor aduse in aparare fara motivare, cercetarea s-a efectuat de un singur angajat si nu de o comisie de disciplina).
Astfel in termen de 5 zile de la comunicare am contestat decizia de sanctionare atat la institutia emitenta cat si la esalonul superior. La contestatia formulata nu mi s-a comunicat niciun raspuns. In luna februarie 2015 solicit in scris angajatorului sa-mi comunice modul de solutionare a contestatiei si faptul daca sanctiunea a fost operata in dosarul personal. Angajatorul mi-a comunicat ca intrucat organul superior competent nu a comunicat modul de solutionare a contestatiei sanctiunea a fost aplicata.
In luna martie 2015 ma adresez in scris organului competent in solutionarea contestatiei pentru lamuriri, acesta comunicandu-mi ca prevederile legale care au guvernat cercetarea prealabila au fost declarate neconstitutionale.
Raspunsul in cauza l-am inaintat si structurii din care fac parte care insa nu mi-a comunicat faptul ca sanctiunea a fost radiata si nici nu s-a dispus restituirea sumelor de bani retinute ca urmare a aplicarii sanctiunii inainte de solutionarea contestatiei. in data de 13 octombrie am revenit cu o solicitare scrisa pentru a mi se comunica faptul dac[ sanctiunea a fost aplicata si daca aceasta a produs efecte juridice (diminuarea drepturilor salariale) fara niciun raspuns.
Avand in vedere faptul ca nu am avut un raspuns clar privind contestatia formulata se poate considera prescrisa contestatia la instanta de judecata?
Daca da, as putea lua in considerare o actiune in anulare si repunere in situatia anterioara cu restituirea sumelor de bani (prin invocarea nelegalitatii cercetarii si a dispozitiei de sanctionare emisa in baza unor acte normative declarate neconstitutionale, precum si pentru nulitatea absoluta a dispozitiei de sanctionare, rezultata din incalcarea conditiilor de forma stabilite de art 252 alin 2 din C Muncii si art 50 alin 4 din HG 1344/2007 pv Normele de organizare si functionare a comisiilor de disciplina)?
Va multumesc.
Uzul de arma este reglementat in continuare de Legea 17 din 1996 reactualizata. E un pic cam exagerat sau exces de zel, ca sa nu zic filme americane... Banuiesc ca politistul imbracat sportiv purta arma la el ilegal. Cei din structurile de ordine publica o tin depozitata in camere speciale in sediile de politie, posturi sau la domicilii in cutii metalice si nu poate fi purtata decat in timpul serviciului/misuni planificate (planuri de actiune, etc.).La judiciar sau crima organizata poate o poarta permanent dar si atunci nu o folosesc cu atata usurinta, mai ales ca sunt pregatiti pentru un alt tip de confruntare cu agresorii.
Un politist in civil cu arma la el si in masina civila... este posibil ca acesta sa fi fost in drum de la serviciu spre casa si nu in misiune, unde musai trebuia sa fie insotit de un alt coleg. Iar daca era sub acoperire... cam trebuia sa ramana sub acoperire nu sa traga cu arma ca la Revelion dupa cine stie ce vanzator de zarzavat...
Mai ales ca nu e vorba nici macar de o infractiune flagranta.
Dupa parerea mea e foarte simplu. Daca maine cineva prezinta un inscris cu o semnatura despre care spune ca-i apartine, o credeti? Sigur ca nu. Atunci va trebui sa ofere probe de semnatura, date in fata dvs sau a instantei care sa certifice faptul ca semnatura de pe inscrisul in cauza/mijloc de proba, ii apartine si abia atunci inscrisul va fi acceptat ca proba in proces.
Daca apar elemente care sa conduca la un fals abia atunci discutam de sesizarea instantei sau parchetului. Pana atunci se discuta despre autenticitatea semnaturii.
Puteti folosi doar expresia de expertiza grafica, pentru a evita confuzia dintre grafologic si grafoscopic.
Răspuns la discuția habitatie viagera
Ok. Multumesc.
In cazul in care fiul deschide o actiune impotriva uzufructuarului (beneficiarul clauzei de habitatie viagera) prin care cere vanzarea apartamentului pentru achitarea datoriilor, mai este obligat sa-i asigure habitatia viagera? Fiul nu are pretentii la nicio suma ramasa in urma achitarii acestor datorii, eventualele sume ramase cedandu-le mamei.
O eventuala actiune indreptata impotriva uzufructuarului poate suspenda executarea silita (poprirea veniturilor)?
Răspuns la discuția habitatie viagera
Multumesc pentru detalii. Mai aveam insa o nelamurire:
1. Ce obligatie are angajatorul care a fost instiintat de catre executor despre poprirea de 1/3 din salariu? Poate refuza virarea sumei de bani, fiul chiar nu doreste sa salveze apartamentul.
2. In cazul in care exista doua dosare de executare si in fiecare s-a cerut poprirea de 1/3 din salariu, care este limita maxima legala (prpocentul) ce poate fi poprit?
Multumesc
Parerea mea e ca mai intai trebuie sa faceti o plangere la Parchet. E accident/agresiune in timpul serviciului si firma e obligata sa suporte concediu medical, ingrijiri, etc. Tot acolo veti gasi raspuns si pentru faptul ca nu mai figurati ca angajat.