avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Activitate Utilizator1100

Activitate Utilizator1100

Buna ziua!
Dupa lungi asteptari am primit rezolutia de la procuror cu clasarea dosarului si incadrarea faptei ca fiind contraventie.
Am fost la Politia rutiera si acestia imi spun ca abia peste 10 zile lucratoare o sa primesc un raspuns in legatura cu ce se decide: inca o suspendare sau restituire.

Intrebarile mele sunt:
-cum este posibil sa mai primesc inca o suspendare avand in vedere ca eu am stat mult mai mult decat 90 de zile?
-pot face contestatie impotriva acelui proces verbal pe baza dovezii fara drept de circulatie (pt ca aceasta atesta data cand permisul a fost suspendat) sa imi primesc permisul pe baza certificatului de grefa?
Stie cineva cam in cat timp imi ajungea acasa rezolutia data de procuror, stiu de la politist ca dosarul este deja de 30 de zile la procuror si am inteles ca trebuie sa astept acasa decizia ca vine prin posta.
Cum pot grabi acest procedeu?
Multumesc!
Domnule Patrascu va multumesc pentru raspuns si inteleg ca acum politia Rutiera imi va restitui permisul in baza art. 113 litera D din OUG 195 si imi va intocmi proces verbal cu suspendare 90 de zile + amenda nu?
Sau primesc amenda in rezolutia de la procuror?
Am avut si eu o problema recent dar nu de genul acesta.
Printre discutiile avute cu politistul, acesta imi povestea de un caz cand o persoana a condus cu numerele de inmatriculare expirate si zicea ca sta fara drept de conducere de un an si 3 luni.
Sper ca la Dumneavoastra sa nu fie la fel sa scapati repede.
Treaba sta la modul urmator, conducere sub influenta alcolului:
- etilotest 0.41
- prima proba sange 0.85
- a doua proba 0.70

- CALCULARE RETROACTIVA 0.50 in sange

Politistul a spus ca dosarul s-a clasat si Procururul a dat NUP (mi-a trecut glontul pe langa ureche), acum astept rezolutia procurorului acasa ... am inteles ca dureaza cam o luna.

Eu sunt sofer de meserie si de 4 luni stau acasa ca am facut prostia asta, dar politistul de la sectie mi-a zis ca dupa ce primesc hotararea de la procuror, politia rutiera imi mai suspenda si ei 90 de zile permisul ... si aici nu inteleg aceasta perioada in care eu nu am avut drept de a conduce nu se pune la socoteala??????
Nu pot sa fac contestatie la judecatorie s-a demonstrez ca am stat mai mult de 90 de zile "pe dreapta" sau sa cer audienta la seful politiei rutiere, nu stiu cum sa procedez avand in vedere ca politaiul care s-a ocupat de cazul meu nu prea a stiut ce sa imi zica.
Multumesc!
Buna ziua! Am permisul suspendat de 2 luni pt conducere sub influenta bauturilor alcolice 0.41 aer expirat ... 0.85 prima proba ... 0.7 a doua proba.
Care dintre probe se ia in considerare?
Se poate cere calculul retroactiv?
Daca DA Cine cere calculul retroactiv eu, politistul sau procurorul? Si cat dureaza pana vin rezultatele?????#-o

Ma refeream ca nu au fost indeplinite conditiile de fond
Buna ziua!
Ieri am facut o greseala si dupa 3 beri cu un prieten in apropierea casei, m-am urcat la volan pentru a ma duce acasa (casa era la 300 metri de unde am pornit), politia ma urmarit si ma oprit in fata portii.
La aparatul etilotest mi-a iesit 0.41. Apoi m-a dus la recoltare de sange unde am fost foarte cooperant. Acum nu ma deranjeaza daca imi suspenda dreptul de a conduce 90 de zile dar sa nu imi anuleze permisul.

Intrebarea mea, ca am citit in Codul Rutier ca recoltarea se face in prezeanta unui politist de la rutiera, cu mine la recoltare au fost cei de la sectia de politie. Pot sa contest recoltarea daca iese peste 0,8?
.