avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate Zalmodegikos

Activitate Zalmodegikos

Bună ziua,
Tatăl meu (divorțat, cu mai mulți copii) urmează să îmi dea în mod discret o sumă de bani importantă, pe care nu dorește să i-o returnez. Suma ar putea fi dată prin: (1) Contract de împrumut și (2) Donație cu scutire de raport. Care dintre modalități ar fi mai avantajoasă pentru mine? Întreb asta pentru că atunci când tata nu va mai fi, la dezbaterea succesiunii, sunt obligat să menționez notarului că am primit o donație sau are notarul o bază de date în care să verifice daca de-a lungul vietii au fost facute donatii copiilor? Multumesc.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Certificatul acela nu are consecinte juridice. Puteti indruma copilul spre orice alta religie sau spre nici una. Nu mai suntem pe timpul lui Caragea. Puteti face o cerere la eparhia respectiva, dar ma indoiesc ca au o procedura de radiere din catastife, neffnd un act administrativ. Poate inventeaza preotul acolo un ritual de dezbotezare. Oricum, daca va framanta asta dupa 5 ani, aveti o viata profesionala care va confera mult timp liber.
Răspuns la discuția Credit ipotecar - Casa paianta
Evident că nu e vorba de habotnicie sau altceva. Dumnealui dorește să cumpere casa pentru zona in care este situata. Poți să construiești o casă cu super-materiale doar daca ai terenul și dacă terenul este situat unde îți convine ție. Că degeaba îți construiești o casă cu 50000 euro la Cucuieți din Deal.

cyan a scris:

Este cererea vanzatorului sau pretul de piata?
50000 Euro pentru o casa din paianta este un pret nerealist. Poate in pret este inclus si peisajul.
Ce suprafata si dotari are de costa atat de mult?
Cu 50k euro va construiti casa din materiale rezistente.
Doar daca sunteti vreun ecologist habotnic sa dati atatia bani pe o casa din paianta. Si prin credit ipotecar!
Dar fiecare este liber sa aleaga ce isi doreste si sa pkateasca cat este dispus.

Acordarea creditului depinde de evaluare si criteriile de eligibilitate, materialele din care este construit imobilul nu este un criteriu de acordare a creditului, principal este venitul.



Buna ziua!
In practica, unui consilier juridic atestat ca definitiv de o asociatie profesionala (ex. Asociatia Consilierilor Juridici......X....) ii va fi recunoscuta calitatea de definitiv daca se transfera/inscrie la un Colegiu Judetean.... component al Uniunii Colegiilor Consilierilor Juridici din Romania?
Multumesc!
Buna ziua!
Pe timpul casatoriei unul dintre soti poate achizitiona un imobil in nume propriu si sa incheie o conventie matrimoniala referitoare doar la acest imobil si fructele sale? Deci nu la toate bunurile dobandite de la inceperea casatoriei in nume propriu sau in mod colectiv, ci doar la un anumit bun imobil la un moment dat. Multumesc!
Ma refer la o conventie prin care celalat sot sa recunoasca ca bunul ce urmeaza a fi achizitionat sa fie in proprietatea exclusiva a celuilalt sot. Ideea e ca regimul comunitatii legale este absolut in sensul in care tot ce se achizitioneaza aprtine amandurora, iar regimul separatiei iar este absolut pentru ca statueaza exclusiva proprietate a bunurilor achizitionate in nume propriu. Eu incerc sa identific daca poate exista o conventie care sa permita existenta comunitatii legale, doar cu o singura exceptie: proprietatea unui bun imobil achizitionat in timpul casatoriei. Multumesc!
Buna ziua!
1.Se poate incheia un contr de V-C a unui imobil in care sa existe 3 parti: vanzator, cumparator si imprumutator(in favoarea caruia sa fie instituita ipoteca legala de la 2386(3)NCC)?
2.Cumparatorul poate mandata pe cineva in relatia cu imprumutatorul si vanzatorul(inca neidentificat) pentru achizitia imobilului(inca neindentificat la incheierea procurii)?
3.Cumparatorul poate incheia cu cineva un mandat transmisibil prin care mandatarul sa faca acte de administrare si conservare asupara unui imobil, desi acest imobil inca nu este identificat si achizitionat?
Multumesc!
Sau de pilda pot incheia contractul de imprumut inaintea achizitionarii imobilului, iar ulterior achizitionarii sa inchei un act aditional la contractul de imprumut care sa statueze ipoteca asupra imobilului?
Buna ziua! As dori sa imprumut unei rude o suma de bani pentru achizitia unui imobil. Pentru siguranta mea financiara as dori sa inchei un contract de imprumut cu ipoteca.
Ceea ce nu inteleg este: Cum va fi identificat in contractul de imprumut imobilul grevat de ipoteca daca acest imobil inca nu este cumparat?
Varianta nr. 2 ar presupune sa inchei contractul de imprumut cu ipoteca la notar ulterior achizitionarii imobilului de catre ruda mea, dar cum voi justifica eu notarului ca am imprumutat bani, deoarece acesti bani deja vor fi la vanzatorul imobilului. Pot incheia contractul de imprumut cu ipoteca la notar fara sa am banii la mine, fara sa-i numar, doar pe baza acordului de vointa dintre mine si imprumutat? va multumesc!