Buna ziua,
Sotia mea are un Cabinet de Psihologie si urmeaza sa intre in concediu maternal si in cel de crestere copil. Ea are un cabinet inchiriat intr-o cladire de birouri. In conditiile in care acest cabinet va fi suspendat pe perioada cresterii copilului poate sa pastreze chiria acelui cabinet?
Avem în bloc un vecin care, din păcate, suferă de schizofrenie. Nu mai are familie care să păstreze legătura cu el, are o fiică și o soră dar acestea nu se mai interesează de el sau sănătatea sa. Acest domn are diverse episoade psihotice manifestate prin gălăgie, trântit diverse piese de mobilier, episoade care îi lasă pe câțiva vecini fără somn. Acum câteva săptămâni a venit poliția, a fost internat pt vreo trei zile la Obregia și apoi s-a întors acasă. Nu e o problemă nouă dar e nevoie de o soluție pe termen lung pt că episoadele gălăgioase se repetă tot mai des, își face rău sieși, amenință că inundă etc. Ce se poate face oare pt a exista poate o tutelă a statului asupra sa ori vreo formă de internare, ori o soluție legală încât să își ia omul pastilele?
Buna ziua, stiu. E stupid ce s-a intamplat insa au semnat un contract de vanzare-cumparare in lipsa mea, de fapt nesemnat de mine iar tata i-a dat masina acelui om cu tot cu actele aferente. Pot eu sa o declar furata in conditiile in care eu nu am fost instiintat si nu stiu unde se afla masina cu exactitate?
Am o masina inmatriculata pe numele meu dar folosita de tata. Acesta a vandut-o recent cuiva insa i-a dat inclusiv cartea de identitate a masinii cumparatorului. Pentru a radia/transcrie masina de la taxe si impozite am nevoie de original (asa e la sectorul 3). In acest moment cumparatorul taraganeaza predarea cartii de identitate a masinii si eu nu o pot scoate de la taxe si impozite. Cum as putea proceda fie pentru a obliga cumparatorul sa imi aduca cartea de identitate a masinii sau pentru a radia masina fara acel original?
Multumesc mult. Problema e ca, fiind cu credit ipotecar lucrurile se complica putin si cele 2 luni s-ar putea sa vina impotriva mea mai ales daca apare legea darii in plata, eu necalificandu-ma in caz ca va creste avansul.
Salutare,
Urmeaza sa achizitionez un apartament in care momentan locuiesc niste chiriasi (o firma). Mi s-a spus de catre actualul proprietar ca ar trebui sa astept 2 luni pentru a-i evacua pe respectivii chiriasi, eu, evident, neavand niciun contract cu ei. As dori sa stiu care este situatia inainte de a incheia cvc pentru ca eu as vrea sa ma stabilesc cat mai repede in acel apartament.
Va multumesc.
Buna ziua,
As dori sa stiu care ar fi varianta cea mai buna prin care un ONG poate sponsoriza unul sau mai multi copii cu tulburari neuropsihice: sponsorizare sau mecenat? Acest lucru ar trebui sa se intample lunar pentru a sustine procesul terapeutic al acelor copii (sumele primite ar trebui sa fie utilizate pentru transport din provincie spre Bucuresti, medicatie de specialitate, materiale didactice, incaltaminte speciala etc). Beneficiarii ar trebui sa justifice sumele folosite sau pentru a fi in legalitate ONGul este acoperit doar de unul dintre contracte (sponsorizare sau mecenat)?
Va multumesc.