Dar dacă sunt angajat (am contract de munca) cu 4 ore pe o funcție și celelalte 4 ora pe a doua funcție?
Ce ar implica acesta? Costuri pentru angajator și costuri pe mine?
Mulțumesc
Buna seara!
Sunt angajat la o firma de proiectare in domeniul contructiilor pe functia cod COR 214201 – Inginer constructii civile, industriale si agricole. Intre timp am mai urmat o a doua specializare in cadrul Facultatii de Constructii: cai ferate, drumuri si poduri. In cadrul firmei se doreste a proiecta /semna pentru cele doua specializari. Sunt de acord cu aceasta in principiu, daca voi fi renumerat corespunzator. Din discutia cu sefii le-am spus ca nu o sa semnez proiectele pentru specializarea cai ferate, drumuri si poduri pana cand nu o sa imi fie facute modificari in contractul de munca astfel incat sa imi apara si functia si pentru a doua specializare.
Cautand am vazut ca pentru functia de la a doua specializarea este codul COR 214204-Inginer cai ferate, drumuri si poduri. In concluzie sunt doua functii distincte.
Doamna care este responsabila cu contractele angajatilor mi-a spus ca nu este nevoie de modificari in contractul de munca ci este necesar doar o hartie interna prin care sa imi fie cumulate functiile. Intrebarile care le ridic:
Care este procedura legala in astfel de situatii?
Ce trebuie sa cer angajatorului?
Voi incalca legea daca voi proiecta/semna proiecte pentru a doua specializare (214204-Inginer cai ferate, drumuri si poduri) daca in contractul de munca voi ocupa doar functia de la prima specializare (214201 – Inginer constructii civile, industriale si agricole)? Voi incalca legea daca sunt angajat pe o functie si voi presta in cadrul firmei pentru ambele (214201 si 214204)?
Ma gandeam sa sugerez angajatorului sa imi fie modificat contractul de munca astfel incat sa figurez cu doua functii, cate 4 ore pentru fiecare dintre acestea. Este posibil/legal acest lucru?
Tin sa remarc faptul ca in domeniul contructiilor a proiecta si semna un proiect inseamna a fi responsabil pe viata pentru constructia, structura si solutiile alese in acel proiect, raspunzand penal in caz de probleme.
Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Am adjudecat un imobil executat silit. Ce are dreptul sa ia debitorul la plecarea din imobil? Poate lua usile, ferestrele obictele sanitare din baie, pardoseala, centrala+calorifere?
Exista undeva in legislatie unde este clarificata aceasta situatie?
Buna ziua,
De curand am participat la o licitatie unde am adjudecat un imobil. Saptamana aceasta doresc sa il platesc integral la executor in platii fiind intocmit actul de adjudecare.
Ce pasi trebuie sa fac apoi pentru intabularea imobilului pe numele meu?
Citeam undeva ca trebuie sa anunt adjudecarea imobilului la Administratia Fiscala in termen de 10 zile altfel voi primii amenda. Este adevarat?
Sentință a fost dată în cadrul unui litigiu de executare silită. Dacă sulta nu a fost înscrisa în CF , cel care trebuie să primească sulta are prioritate la distribuirea banilor în urma adjudecări imobilului la licitație publică? Creditorii au rang de ipoteca de gradul A1.
Dupa stabilirea sultei prin Hotarare judecatoreasca (irevocabila), Instanta transmite automat la OCPI hotararea iar privilegiu pentru proprietatea respectiva este trecut automat in Cartea Funciara sau este obligatia
celui care urmează sa primească sulta sa depuna Hotararea judecatoreasca?
Litigiul a fost judecat după vechiul cod de procedură civilă.
Să presupunem ca se va adjudeca la sumă de 40000 euro, iar eu sunt executat de bancă pt suma de 50000 euro. Cei 50000 de euro nu includ și sulta, aceasta este separat. Soțul primește ceva din sumă la care se adjudecă imobilul? Sau primește banca totul?
Mulțumesc