Buna ziua,
Oare m-ar putea ajuta un avocat cu un raspuns pentru intrebarea de mai jos?
O cunostiinta a tras un cablu de curent pentru un foisor acum 2 luni. Din pacate total neintentionat s-a legat inainte de contor si ieri au venit cei de la Electrica si au constatat ca bransamentul a fost ilegal drept urmare a fost citat in fata unei comisii pentru furt de curent electric.
Mentionez ca e cu plata la zi pentru facturi. In foisor a avut doar cateva becuri Led ...oare ce se poate intampla in fata comisiei? Se face dosar penal? Se va da amenda? Care ar putea fi minimul de amenda?
Cum putem face sa se inteleaga ca nu a fost un furt intentionat ci doar o bransare prost facuta?
Buna ziua,
Oare m-ar putea ajuta un avocat cu un raspuns pentru intrebarea de mai jos?
O cunostiinta a tras un cablu de curent pentru un foisor acum 2 luni. Din pacate total neintentionat s-a legat inainte de contor si ieri au venit cei de la Electrica si au constatat ca bransamentul a fost ilegal drept urmare a fost citat in fata unei comisii pentru furt de curent electric.
Mentionez ca e cu plata la zi pentru facturi. In foisor a avut doar cateva becuri Led ...oare ce se poate intampla in fata comisiei? Se face dosar penal? Se va da amenda? Care ar putea fi minimul de amenda?
Cum putem face sa se inteleaga ca nu a fost un furt intentionat ci doar o bransare prost facuta?
Buna ziua.
Am construit fara autorizatie o casa pe un teren extravilan (care este situat foarte aproape de zona intravilana).
Constructia nu e finalizata iar la controlul politiei locale si intrevederea la Camera de Urbanism ni s-a adus la cunostiinta ca autoritatile legale incearca sa gaseasca o solutie pentru solutionarea terenurilor din zona respectiva.
Indicatia lor a fost ca in 15 Noiembrie va avea loc o sedinta prin care se va stabili ce se va intampla cu proprietatile si constructiile deja existente in zona.
Noua ni s-a comunicat ca pana in 15 Noiembrie sa avem casa acoperita intrucat astfel ar fi mai usor de intrat in legalitate mai apoi.
Intrebarea mea este : trebuie sa fie puse si geamurile la casa sau este suficient sa fie doar acoperisul pt a fi considerata o constructie finalizata?
Mi-ati putea indica si legile aplicabile spetei in cauza?
Multumesc.
Buna ziua. 1.
Mama mea a incheiat un contract de comodat auto pe perioada nedeterminata.
In realitate a avut loc de fapt o vanzare cumparare fara acte a autovehiculului intrucat comodatarul a virat o suma de bani in contul mamei.
Din pacate actele care sa insoteasca aceasta "vanzare cumparare" nu s-au mai intocmit.
Cum poate acum mama sa transforme contractul de comodat intr-unul de vanzare cumparare ?
As avea o nelamurire in legatura cu pauza de alaptare.
M-am intors din concediul de maternitate (am optat pentru 1 an) si am inteles ca pot opta pentru un program de 6 ore pentru alaptare pana la implinirea a 2 ani ai copilului.
Am citit legile care spun ca de fapt acest drept se acorda pana la 1 an insa am mai gasit in text de lege in CONTRACTUL COLETIV DE MUNCA LA NIVEL NATIONAL care spune asa :ART.17. - (1) Salariaţii care renunţă la concediul legal pentru îngrijirea copilului în vârstă de până la doi ani beneficiază de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fără să le fie afectate salariul de baza şi vechimea în muncă. La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de începere a programului de lucru, dacă activitatea unităţii permite.
Pana la urma am dreptul sau nu pana la 2 ani la reducerea celor 2 ore din program?
Multumesc frumos pentru raspuns.
dar masina nu se poate inmatricula doar cu certificatul fiscal al ultimului vanzator mai ales ca toate actele sunt in regula ?Daca sunt 10 vanzatori atunci de la toti cei 10 trebuie certificatul fiscal?
Buna ziua ,
Recent tatal meu a achizitionat o masina second hand din Olanda de la L. .A incercat sa o inmatriculeze insa a fost refuzat pe motiv ca cel de la care a cumparat-o L.nu e aceeasi persoana care a radiat masina in Olanda acea persoana fiind M. Tatal meu are contract de vanzare-cumparare de la L. si certificatul sau fiscal insa I se cere certificatul fiscal de la M. care nu este de gasit. Ce putem face in acest caz?Cum putem face rost de certificatul fiscal al domnului M? Multumesc frumos pt raspuns.