In cazul actiunii de "revendicare imobiliara", la primul termen s-a decis ca dosarul trebuie transferat la judecatoria de pe raza unde se afla imobilul respectiv. Cam cat dureaza transferul dosarului ? Se fac din nou citatii ? Ce proceduri mai sunt ? Oricum taxa de timbrru este platita, actele sunt in regula....
Multumesc ! Pot sa stau mai linistit.
In acest proces de revendicare imobiliara ce alte cere se mai pot formula ?
Pana acum avocatul a facut doar 2 capete sau cum se spune, revendicarea si cheltuielile de judecata. La parati au fost chemati vecinii problematici (sot, sotie). Nici noi, nici el nu avem intabulare. Insa in cazul de fata mai exista si un drum declarat vicinal de primaria locala., tot dupa 2000, iar titlurile noastre sunt din '94, dar este trecut pe titlu ca vecin "drum". Terenul actual este despartiat de un gard de sarma ghimpata, insa portiunea ramasa ca drum face parte din din proprietatea mea. In acesti aprox 800mp lipsa, intra si aces drum (care are vreo 200mp) pe care vreau sa-l revendic. Nu a fost donat , nu am fost expropriat sau alte lucruri, bunicii nu si-au dat seama ca va fi declarat drum, desi are o lungime de 115 m si latime de 5 m. Primaria nu poate justifica, adica are doar o hartie, un inventar unde este trecut ca drum vicinal atat tot. Nu a putut dovedi cum a fost propus ca drum vicinal. Desi nu ma mir ca vecinul sa fi facut lucruri necurate ca sa-l faca drum public. Pe drum circula doar vecinul si ocazional cate 1-2 carute, este plin de iarba. Aici vecinul face ravagii si distrugeri, taie din copaci, face santuri etc. Avocatul a zis ca luam si din drum si de vecin pana completam mp lipsa. E de bine in acest caz ?
De altfel ce se mai poate cere ? Granituire, adica intarusarea terenului, pe care tb sa o suporte costurile integrale vecinul ca el s-a bagat si si-a facut gard, a mutat hotarul initial, dar asta dupa ce isi muta gardul.
Anularea/ taierea de pe titlul de proprietate a vecinului mp suprapusi peste terenul meu ? Aici tb scos de la arhiva sa vada cu ce suprafete a intrat in colectivizare ?
Despagubiri cat a tinut pamantul, terenul acaparat este evaluat la 3 euro/mp.
Se poate executorul sau cei de la cadastru sa vina inainte sa primesc hotararea ? pt ca vecinul poate sa tot amane ca muta gardul sau sa plateasca cheltuielile. Vreau sa-l tin in priza pe vecin, ca a beneficat prea multi ani de teren si eu am platit toate taxele, acum e randul sa-mi i-au ce a fost al meu.
In rest ce alte cereri se mai pot face ?
Multumesc !
In cazul actiunii de revendicare imobiliara, paratul a scris in intampinare sa respinga actiunea integrala si cheltuieli de judecata... La final iar a insiruit verzi si uscate ca prin faptul l-am acuzat ca a mutat gardul pe terenul meu, ca l-am acuzat ca mi-a otravit niste copaci, ca mi-a tait copacii de pe terenul meu, ca am chemat-o si penevastasa la judecata a cerut 15000 lei... E normal asa ceva ? Din cate stiam intampinarea reflecta doar pozitia paratului nu si pretentiile acestuia. Cererea reconventionala care trebuie timbrata si evident nu a fost facuta/depusa (si nu mai dreptul sa o depuna, parca ea trebuie depusa odata cu intampinarea) este pt a cere pretentii din partea paratului.
De altfel are dreptul sa depuna la intampinare alaturi de actele lui si titlurile mele de proprietate, respectiv o cerere scrisa de mine, de mana care a fost a adresata Primariei legat de un drum care este parte din proprietatea mea? Cum a intrat paratul in posesia de inscrisuri personale si le-a si depus la intampinare ? Poate fi tras la raspundere ? De altfel prin acest fapt recunoaste intreaga pe care o am in acte, desi el insista ca as avea mai mult teren decat in acte, ceea ce este invers.
El nu a invocat nicio lege, doar cel cu insulta, art 205.
Eu am in minus cu aprox 800mp, masurati cu GPSul. El are titluri suprapuse, practic a pus mai multi mp pe titlu si si-a facut 2 titluri unde insumeaza 6000mp 9 cate 3000 pe fiecare tltlu), Desi terenul lui a fost cumprata de bunicii lui prin anii '50 de la bunicii mei, Practic am hartiie care insumeaza intreaba suprafata si a lui si a mea. Titlurile mele sunt mai vechi ca ale lui. Deci ce face vecinul ? Distruge hotarelele terenului meu, distruge bunuri, rupe tarusii din gard.... Nu se poate invoca vreun articol unde poate fi pedepsit cu inchisoarea ? Stiu ca e un proces civil, dar vecinul o cauta cu lumanarea.
In cel mai negru scenariu as putea sa fiu obligat sa-i dau banii ceruti in intampinare ? El nu a facut nicio cheltuiala. El a facut cheltuieli cu otravirea si taiarea copacilor mei si mai stiu eu ce a mai facut.
Nu cred ca are cum sa-mi anuleze mie titlurile. Ale mele sunt mai vechi decat ale lui. Si din cate am citit se ia ca titlu preferabil, acel titlu cu data cea mai veche. De altfel nu cred ca si-a facut nici succesiunea. Practic in afara de 2 titluri ale parintilor lui, o hartie unde este trecut un drum vicinal, alte acte sau dovezi din partea paratului nu par sa existe. Proprietatea lui a fost a bunicilor mei, fiind cumparata, practic eu ii pot demonstra cat ar trebui sa detina el. El si-a "umflat" suprafele ca a stiut sa umble sa-si puna cat vrea pe titluri. Daca s-ar scoate de la arhiva, cu ce suprafete au intrat parintii lui in colectivizare e ca si mort. In cazul drumului acesta este declarat public acum 15 ani, adica tot peste titlul meu.
Ce sa-i faci daca asa gandeste vecinul. Vrea cu orice pret sa acapareze teren, prin orice tertipuri. Primaria nu mi-a putut demonstra de unde si cum a aparut acest drum la marginea gradinei. Decat o hartie cum ca a fost inscris in domeniul public ca drum vicinal din 2002. O aberatie. Terenul meu a devenit domeniul public. Chiar nu inteleg. E adevarat ca am lasat putin din gard ca sa pot intra eu cu utilajele agricole pe terenul meu nici de cum sa treaca alte persoane. Este ca si cum ai lasa poarta deschisa si intra in curte dupa o cana de apa. Cum a reusit Primaria sa faca in hartie un drum "vicinal" de 5 m latime ?
Asa cu aproximatie, cam cat ar dura tot procesul de la faza platitului taxei de timbru si pana cand obtin hotararea ?
Asa cum este si titlul topicului. Cate luni ar dura un proces in care revendic niste fasii de teren acaparate de niste impostori: un vecin si Primaria.
M-ar interesa de la taxa de timbru, cat dureaza, procedurile, expertiza, ce cereri se mai pot face in timpul procesului (anulare titluri, anulare drum....), daca pot cere despagubiri etc.
Aici este pe scurt cauza: www.avocatnet.ro/content/for...
Imi lipsesc aproximativ 900mp. Din care vreo 250 mp sunt in fasia declarata dum vicinal, restul fiind acaparati de un vecin. Tin cu orice pret sa-mi i-au si drumul inapoi pt care imi traverseaza gradina, practic imi distruge o portiune de teren. Drumul are o latime de 5 m si o lungime vreo 300 m. Practic si vecinului ii lipsesc vreo 400 mp care sunt in drum. Doar vecinul utilizeaza acest drum si uneori cate o caruta. Oricum este iarba pe drum. Vecinul a mai pietruit acest drum dar ploile au ras pietrele. Nici nu am stiut ca drumul este declarat public pana acum cateva luni si de altfel nici nu stiam ca imi lipsesc 900 mp. Pana acum nu m-am interesat dar vad ca unii isi fac de cap acum. Chiar si vecinul vrea si mai larg drumul imi distruge niste pomi etc. Se poate asa ceva in anul 2015 ? El are posibilitatea de a circula pe alte drumuri. Nu se pune problema unei servituti.
Drumul a fost declarat public in 2002, iar TP sunt eliberate prin '94. Nu a fost "donat" de nimeni acest drum Primariei sau nu stiu de ce s-a declarat public sau ce este el. Cum se poate "smulge" ceva dintr-o proprietate privata si trecut in domeniul public. Care este explicatia ? Stiu ca nu prea se poate revendica domeniul public dar atunci cum altii au reusit sa-si revendice portiuni de linii de tramvai; Bucuresti-Baneasa, Iasi, gura de metrou sau chiar sosele, prin Faragas am citit ceva.
As lasa macar 1 m in drum ca o carare dar restul ii vreau inapoi sa pot utiliza intreaga proprietate, doar platesc impozit si pe mp acaparati ilegal de coruptii din Primarie.
Vreun sfat ?
Am uitat sa precizez. Titlurile noastre sunt eliberate in 1994 si ale vecinului in 1996. Ce sanse sunt sa revendic cei 690 mp ? Doresc sa am toti mp necesari asa cum erau de zeci de ani si pe care vecinul refuza sa-i "predea".
Suntem intr-o oarecare dilema. Mai dorim opinii.
Avem o suprafata intravilan cu 2 titluri de propritate + certificate de mostenitor. Un titlu din cele 2 este pe suprafata de teren cumparata de bunici. din 2600mp imi lipsesc 690 mp. Vecinul si-a intins partial un gard ( in mai multe etape in decursul a 15-20 de ani) pe suprafata in cauza si refuza sa mute inapoi gardul, argumentand ca noi am avea mai multi mp decat in acte, ceea ce nu e asa. Am adus expertize sa vedem exact ce este si ce nu este. Vecinul detine o suprafata de 6000 mp in acte, dar acesta, de fapt bunicii lui au cumparat sau au facut schimb de pamant cu noi. Practic si terenul lui a fost al nostru. Teoretic ar fi primit 4500. Nu stiu ce smecherii a facut, dar a mai acuparat un iaz, insa acesta are o suprafata de aprox 500-700. Vecinul are de asemenea 2 titluri de prop, insa sunt scindate in 2 suprafete: 1 de 2700 mp + 300 casa si celalalt de 3000, dar partea de N ca vecin a trecut \"Xulescu A\" si nu \"Xulescu P\", desgur cu nu a trecut numele mic intreg, doar initialele atat. La noi \"Xulescu A\" se invecineaza cu \"Xulescu P\" si \"Xulescu P\" se invecineaza cu vecinul parat. El practic a trecut direct \"Xulescu A\" pt a mai putea acapara din teren sustinand ca si lui ii lipsesc mp.
La baza acestei suprafete (in parte de V) exista un drum vecinul, fiind inscris in Monitorul Oficial din 2002. Acest drum are o lungime de aprox 140 m si latime de 5 m. Practic leaga \"Xulescu A\" de vecin si un parau, in realitate acest drum continua (avand alt statut) spre terenuri agricole, case si ajungand la un drum judetean. Drumul vicinal in cauza este tot din prop noastra. Practic bunicii au mutat gardul pt a putea circula vecinul. Sa zicem ca la partea de drum ar fi aprox 250 si la vecin 440mp. Cum puteam sa-i revendicam cei 690 mp total (pt a completa cei 2600mp): 440 mp de la vecin si 250 din "drum" ? Avem acte, masuratori etc. Doar ca nu avem inca dovezi asupra a celor 4500 cumparati de vecin. Dar nu ne interseaza acesti 4500mp. Evident dorim anularea partiala titlului de prop (daca se poate sau cum se poate) dar si revedincarea drumului vicinal. Pe acest drum nu circula decat vecinul si nu credem ca a fost corect incadrat ca drum public sau ce este. Nu stiam decat pana acum cateva luni. Vecinul stia exact toate detaliile, in acest caz suspectand ca ar fi facut cumva sa aiba drum larg.
Am intiat deja demersurile la judecatorie, dar mai dorim opinii, ca sa fie cat mai usor si pt noi si pt avocat si evident costuri cat mai mici.
Multumesc !