avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Activitate paulabelioae

Activitate paulabelioae

Va mulțumesc!


latka a scris:

Daca locuiti , toate familiile, la casa, fiecare cu proprietatea lui, de ce nu aveti contract individual ?!? Sunteti condominiu ?

Articolul 28
(1) Are calitatea de utilizator individual al serviciului de alimentare cu apă și de canalizare orice persoană fizică sau juridică ce deține, în calitate de proprietar ori cu drept de folosință dat de proprietar, un imobil având branșament propriu de apă potabilă sau racord propriu de canalizare și care beneficiază de serviciile operatorului pe bază de contract de furnizare/prestare încheiat în nume propriu.
(4) Branșamentele proprii de apă se execută de către utilizatorii individuali în condițiile legii și ale avizului de branșare emis de operator.
Articolul 33
(2) Operatorii au următoarele obligații față de utilizatorii serviciului de alimentare cu apă și de canalizare:
..........................
g) să echipeze cu contoare branșamentele utilizatorilor în punctul de delimitare a instalațiilor, în termenele stabilite de consiliile locale în conformitate cu prevederile legale, dar nu mai târziu de 2 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi.
[ link extern ]

Fiecare familie are proprietate separata, fiecare cu imobilul și curtea lor,, asa s-a făcut bransamentul la momentul respectiv , noi eram proprietari atunci iar ei chiriasi in locuinte cfr..Țeavă pricipala de apa pleacă de la apometru general, din ea cele 3 familii si ai tras fiecare separat o teava pana la imobilul lor, , apoi țeavă continua pana la mine, fiind vorba de 300 de metri.Problema este rău platnicul, dacă avem voie sa îl debranșam?
Exista un singur apometru general pe care îl citește furnizorul local Gospodărie Comunala .factura se împarte la nr total de persoane, locuim toți la case, proprietate personala..Si celelalte familii sunt trecute pe contract dar titular est fostul sot.
Buna dimineata.
Va rog sa ma ajutati cu o informatie!Contractul de apa incheiat cu furnizorul local este incheiat pe numele fostului sot, care nu mai locuieste cu mine.Pe contract au fost trecute inca 3 familii, dintre care 1 nu mai vrea sa plateasca apa.Fostul sot are voie sa il debranseze?Mentionez ca am solicitat o comisie de la furnizorul de apa la fata locului, dar raspunsul a fost dezamagitor pentru mine.Noi toti, care platim, sa ne facem proiecte pentru a se face o alta lucrare.Cum e posibil asa ceva!Normal, nu era ca furnizorul sa debranseze casnicul rau platnic?Factura vine pe numele fostrului sot si deja sau adunat 900 de lei.Noi nu putem suporta si cheltuiala rau platnicului!
Va multumesc!
Buna dimineata.Va rog sa imi spuneti, ce acte sunt necesare pentru vanzarea unui apartament?Va multumesc!
Răspuns la discuția Martor violenta domestica
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

La nivelul Sectorului 3, în subordinea DGASPC Sector 3 funcţionează Adăpostul pentru victimele violenţei în familie “Sf.Maria”, având ca misiune asigurarea asistenței sociale de urgență victimelor violenței în familie, cuplului mamă-copil aflat în situație de criză, predispus la violențe familiale, precum și gravidelor în ultimul trimestru de sarcină, cu risc crescut de abandon și fără posibilități materiale și/sau de locuit, care au reședința pe raza administrativ teritorială a Sectorului 3, în vederea depășirii situației de criză.

Adăpostul pentru victimele violenţei în familie “Sf.Maria”, are ca obiective îmbunătăţirea calităţii vieţii victimelor violenţei în familie, prin acordarea de servicii specializate şi diminuarea fenomenului de violenţa domestică. În cursul anului 2014, adăpostul a oferit servicii pentru 53 de victime ale violenței domestice, dintre care 19 mame, 30 de copii şi 4 femei victime ale violenței în familie.

Principalele servicii sociale furnizate în cadrul Adăpostului, în scopul prevenirii şi combaterii violenței domestice sunt:

găzduire (cazare și hrană);
asistenţă și îngrijire medicală primară;
asistență socială;
consiliere psihologică;
consiliere juridică.
Prin serviciile oferite în cadrul adăpostului specialiştii instituției noastre urmăresc:

dezvoltarea unei perspective de viaţă stabilă şi independentă;
întărirea conştiinţei de sine şi a sentimentului propriei valori;
lărgirea competenţei sociale referitoare la capacitatea relaţională şi de comunicare;
lărgirea gradului de toleranţă a frustrărilor legate de conflict;
descoperirea şi încurajarea punctelor forte ale femeilor;
încurajarea capacităţii de muncă.
Admiterea în regim de urgență a beneficiarilor, se instrumentează în funcție de situația concretă a fiecărui solicitant pe o perioadă cuprinsă între 7 – 60 zile, în situații excepționale se poate prelungi până la 180 de zile, numai cu aprobarea conducerii adăpostului.

Violența în familie, cunoscută şi sub numele de violenţa domestică include toate actele de violență apărute într-o relație de tip familial între rude de sânge, rude prin alianță, soți sau concubini. Violența domestică are mai multe forme precum, agresiunea fizică (efectivă sau sub formă de amenințare), abuzurile sexuale, abuzurile emoționale, controlul excesiv, dominarea, intimidarea, urmărirea, abuzurile pasive/ascunse (de exemplu, neglijența) și privarea economică.

Instituţia noastră continuă să-şi intensifice eforturile de combatere a fenomenului violenţei în familie, în aşa fel încât prin serviciile furnizate să ofere o protecţie efectivă victimelor, să îmbunătăţească accesul lor la justiţie, şi să crească gradul de conştientizare al cetăţenilor cu privire la gravitatea actelor de violenţă în familie în general.

În conformitate cu legislaţia în vigoare locaţia adăposturilor este secretă publicului larg.

Informații suplimentare se pot obține la nr. de urgenta 0728.729.797, la adresa de mail office@dgaspc3.ro sau vizitând site-ul oficial al instituției www.dgaspc3.ro.
Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen – A.L.E.G.
A.L.E.G. este este o organizație neguvernamentală activă din 2004 în domeniul combaterii și prevenirii violentei împotriva femeilor și promovării egalității de gen.
+40753 893 531 contact@aleg-romania.eu Orar L-V 10:00 - 17:00
Va multumesc!

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Puteti solicita evacuarea prin ordonanta dar va dura ceva.

Solicitati evacuarea si obligarea la tratament medical tot printr un ordin de protectie.

Buna ziua.
Daca am avut 2 ordine de protectie si am inceput partajul , pot solicita ordonanta presedintiala, de evacuare din imobilul comun, a agresorului- fostul sot, pana la finalizarea partajului?Mentionez ca in cateva zile expira ordinul de protectie si el are probleme grave cu alcoolul.Pe durata ultimului ordin de protectie, nu ne-a mai deranjat, dar avand 2 copii majori, dintre care unul cu dizabilitati, ne creeaza o stare de frica, mai ales baiatului bolnav!
Răspuns la discuția pensie alimentara
Venitul baiatului de 1000 lei/ luna, nu ajunge nici pe departe pentru cheltuieli: medicamente, kinetotetapie, analize repetate, fundatie.El ca tata, nu participa cu nimic.