Prin Legea Vanatorii se impune plata unor sume către propietarii de teren, în baza solicitării acestora sau a facturii emise. În cazul în care nu a exista astfel de solicitări /facturi, în acest moment se poate solicita retroactiv aceste sume? Și dacă DA, pe câți ani în urma? Ce prevederi legale exista, în acest sens!? Mulțumesc!
Mulțumiri pentru lămuriri!
As mai avea o neclaritate.
Bancă îmi solicita sa modific prevederea din Statut și Actul constitutiv al asociație în privința Membrilor fondatori.
Adică, în speta, dacă unul dintre membri fondatori, a renunțat la calitatea pe care a avut-o inițial în Consiliu și ulterior și la calitatea de membru, prin neplata cotizației, fapt care a fost modificat în Statutul asociatiei prin grefa judecatoriei.
Bancă îmi solicita ca respectivul sa " fie schimbat" și din membru fondator.
Ei privesc, membri fondatori ca și pe patronii societăților comerciale, din câte înțeleg.
Am încercat sa le explic ca membru fondator estecacela care a înființat asociația, și legal nu are nici o putere, cu atât mai mult patrimoniala.
Ce ziceți, se pot modifica membri fondatori?
Pentru modificarea statului s-a depus la judecătoria hotărârea A.G., iar prin încheierea judecătoriei se consemnează modificarea statutului la art........cu prevederile hotărârii nr....
Si astfel avem o incheiere care apoba statutul inițial și încă câteva alte încheieri cu modificările ulterioare. Mi a fost foarte greu la banca sa demonstrez anumite prevederi din statut, fiind obligat de fiecare data sa solicit Extras din Registru... de la judecătoria .
Nu se poate reedita (actualiza) intr-o singura " ediție " statutul actualizat la zi ?
Detin in contul PFA -ului meu o anumita suma de bani. Pot folosi din aceasta suma in interes personal ( ex . achizitie autoturism) ? PFA -ul activiaza in domeniu agricol ( norma pe venit) si nu este platitor de TVA.
M-am prezentat la Casa de asigurări sa solicit eliberarea unui duplicat al cardului de sanatate. După o verificare pe calculator a descoperit ca în anul 2013 nu am fost asigurat câteva luni. Mi s-a solicitat sa fac dovada de coasigurat sau sa plătesc pentru acea perioada. Întrebarea este: Trebuie sa faci dovada de asigurat pe ultimii 5 ani ? Este legal?
In cazul PFA care desfasoara activitatii agricole si am platit impozit pe norma de venit , mai este necesar sa depunem alte declaratii pentru impozit pe venit? Nu era normal sa platim impozit ca si persoana juridica adica 16% din venit?