avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Activitate puscasul22

Activitate puscasul22

Prin Legea Vanatorii se impune plata unor sume către propietarii de teren, în baza solicitării acestora sau a facturii emise. În cazul în care nu a exista astfel de solicitări /facturi, în acest moment se poate solicita retroactiv aceste sume? Și dacă DA, pe câți ani în urma? Ce prevederi legale exista, în acest sens!? Mulțumesc!
Mulțumiri pentru lămuriri!
As mai avea o neclaritate.
Bancă îmi solicita sa modific prevederea din Statut și Actul constitutiv al asociație în privința Membrilor fondatori.
Adică, în speta, dacă unul dintre membri fondatori, a renunțat la calitatea pe care a avut-o inițial în Consiliu și ulterior și la calitatea de membru, prin neplata cotizației, fapt care a fost modificat în Statutul asociatiei prin grefa judecatoriei.
Bancă îmi solicita ca respectivul sa " fie schimbat" și din membru fondator.
Ei privesc, membri fondatori ca și pe patronii societăților comerciale, din câte înțeleg.
Am încercat sa le explic ca membru fondator estecacela care a înființat asociația, și legal nu are nici o putere, cu atât mai mult patrimoniala.
Ce ziceți, se pot modifica membri fondatori?
Pentru modificarea statului s-a depus la judecătoria hotărârea A.G., iar prin încheierea judecătoriei se consemnează modificarea statutului la art........cu prevederile hotărârii nr....
Si astfel avem o incheiere care apoba statutul inițial și încă câteva alte încheieri cu modificările ulterioare. Mi a fost foarte greu la banca sa demonstrez anumite prevederi din statut, fiind obligat de fiecare data sa solicit Extras din Registru... de la judecătoria .
Nu se poate reedita (actualiza) intr-o singura " ediție " statutul actualizat la zi ?
Detin in contul PFA -ului meu o anumita suma de bani. Pot folosi din aceasta suma in interes personal ( ex . achizitie autoturism) ? PFA -ul activiaza in domeniu agricol ( norma pe venit) si nu este platitor de TVA.
M-am prezentat la Casa de asigurări sa solicit eliberarea unui duplicat al cardului de sanatate. După o verificare pe calculator a descoperit ca în anul 2013 nu am fost asigurat câteva luni. Mi s-a solicitat sa fac dovada de coasigurat sau sa plătesc pentru acea perioada. Întrebarea este: Trebuie sa faci dovada de asigurat pe ultimii 5 ani ? Este legal?
In cazul PFA care desfasoara activitatii agricole si am platit impozit pe norma de venit , mai este necesar sa depunem alte declaratii pentru impozit pe venit? Nu era normal sa platim impozit ca si persoana juridica adica 16% din venit?