avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Activitate skeptic

Activitate skeptic

Buna ziua, am cateva intrebari sa va pun pentru a ma ajuta daca puteti: mama mea a decedat acum o saptamana si avea un cont bancar la BT ptr a primi pensia si inca un card atasat contului ptr a face rulaj, avand o datorie de 3000 lei bancii. Cand am fost la banca ptr a inchide contul mi s-a spus ca trebuie sa vin cu actele de succesiune si certificatul de deces ptr a putea inchide contul, insa altii mi-au spus ca cer succesiunea ptr a ne transfera noua datoria. Doamna de la banca de la ghiseu mi-a spus ca au mai fost cazuri de genul si ca banii au fost asigurati in caz de deces, adica urmasii n-au fost nevoiti sa plateasca. A 2-a oara cand am fost la banca alta doamna nu mi-a putut da aceeasi asigurare.
In cazul de fata cum se procedeaza, dpdv legal ar trebui sa fim scutiti sau sa platim datoria?
A doua intrebare: ptr a putea face succesiunea cu tatal meu citisem pe undeva ca daca nu am venituri pot aplica ptr ajutor public judiciar pentru taxa de succesiune, insa banuiesc ca alegand calea instantei va dura mult mai mult decat varianta notariatului.
A treia intrebare: mi-a venit mesaj pe tel mamei in legatura cu un card care va expira la finalul lunii octombrie si daca merg eu la banca mi-ar putea da mie un card nou ptr a face rulajul si astfel am putea alege calea instantei ptr a fi scutiti de taxe?
Buna seara, apelez la ajutorul vostru in legatura cu o mostenire. Mama are tumoare la creier si situatia ei se inrautateste pe zi ce trece. In caz de deces din cate am citit tata ar avea dreptul la jumatatea bunurilor plus un sfert din partea mamei. Au impreuna un apartament si o casa. Mama, eu si fratele am avut mereu neintelegeri cu tata.
Ar putea tata dpdv legal sa ne dea afara din apartamentul unde stam momentan eu cu fratele meu? el stand la tara la casa. Daca refuza sa faca succesiunea il putem obliga cumva legal ptr aceasta? Multumesc anticipat
Va scriu tot aici cu ultimele noutati: acum 4 zile tatal meu in stare de ebrietate a avut o tentativa de suicid (isi legase o carpa subtire de teava de gaze din apartament oricum nu-l tinea) am sunat la 112 a venit smurdul si politia care era doar ptr a proteja echipajul medical in astfel de situatii ne-au luat datele si au plecat. Azi a venit iar la noi baut spunand ca politia a sunat la firma care lucreaza si cei de acolo l-au trimis la un control psihologic, amenintandu-ne daca-si pierde locul de munca "ceva o sa bubuie in casa asta" exact vorbele lui.
Intrebarea mea: poate politia sa ia contact cu firma la care lucreaza automat sau ne minte?
Avem filmari in care ne ameninta ca o sa arunce in aer apartamentul (a si avut o astfel de iesire in trecut avem si un vecin martor) in ce circumstante putem obtine ordin de restrictie?
Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția Recuperare salariu
Multumesc pentru timpul acordat, voi inregistra o plangere prin email (se trateaza cu aceeasi prioritate plangerile prin email si cele la sediul institutiei?) si eventual voi merge si la tribunal intrucat din cate stiu eu sunt multi care n-au fost platiti si cu toate ca au fost la itm n-au rezolvat nimic (banuiesc ca au pe cineva acolo ptr ca nu cred ca dupa zeci de plangeri ei pot continua asa daca n-ar fi fost sanctionati)
Răspuns la discuția inselaciune internet
Au trecut de mult cele 20 zile intrucat cand am ridicat din cutia postala instiintarea expirase termenul (a venit tarziu de la posta sau oi fi ridicat tarziu din cutia postala) in acest caz se mai poate face ceva?
Ma bulverseaza faptul ca hotul isi recunoaste fapta si minte ca a restituit bunul, logic ar fi sa aduca o dovada al acestui fapt dar nu ma pricep la procedurile juridice asa ca va intreb pe dvs.
Salut
Va scriu in speranta ca ma veti lamuri in legatura cu problema mea: acum cativa ani am facut o comanda la un laptop de 600 lei de pe okazii si acel individ mi-a trimis o trusa de gradinarit in locul laptopului. Dupa ce am luat legatura cu el a spus ca a facut o greseala si ca o va remedia...in fine in cele din urma i-am trimis trusa dar n-am primit niciun laptop. Am depus plangere la politie si dupa cateva luni mi-a venit o instiintare acasa pe care as dori sa mi-o lamuriti: "din actul de sesizare rezulta ca in cauza este incident cazul de inpedicare a punerii in miscare a actiunii penale prevazut de art 16 alin (1) lit b din c proc pen respectiv ca fapta nu este prevazuta de legea penala" dispun: clasarea cauzei intrucat fapta nu este prevazuta de legea penala"

Cand comisia rogatorie l-a intrebat de incident el a recunoscut ca mi-a trimis altceva dar ca si-a rectificat greseala trimitandu-mi laptopul.
Din moment ce el recunoaste ca a trimis altceva nu trebuia sa aduca dovada faptului ca si-a rectificat greseala? De ce s-a clasat cazul si ce pot face in situatia de fata?
Pana la urma ptr 600 lei daca cer ajutorul unui avocat procese ma va costa mai mult decat suma ce o voi primi in caz ca voi fi indreptatit.
Multumesc anticipat
Salut tuturor
As dori sa va intreb daca este posibila recuperarea banilor dupa demisie.
Mai exact situatia sta in felul urmator: am muncit 2 luni jumatate incepand cu iunie pana la mijlocul lunii august ca agent de paza la un hotel la o firma de paza. M-am inteles cu angajatorul ptr 900 lei pe luna programul fiind 2 zile de zi si 2 noaptea...programul nu a fost constant, uneori nu ma chema ptr ca nu avea nevoie si in prima luna am avut mai putine ture, dandu-mi la salariu doar 600 lei.
Luna iulie a decurs ok, iar dupa aceea la mijlocul lunii august mi-am dat demisia in temeiul art 81 alin 8 din legea nr 53/2003 fara sa ii instiintez cu 20 zile cat scria in constract.
Banii pe luna iulie i-am primit 900 dar ptr cele 2 sapt din luna august nu din care au fost 10 ture de noapte consecutive.
Acum va intreb pot rezolva ceva daca apelez la itm ptr recuperarea a jumate din salariu ptr luna august? sunt indreptatit? sau ma voi chinui degeaba?
Multumesc anticipat
Multumesc ptr ca v-ati facut timp sa-mi raspundeti.
O mica intrebare: la probe se ia in considerare ce declaram noi ca martori? sau este nevoie de persoane din afara familiei neinrudite?
Va scriu in speranta de a primi niste lamuri in privinta divortului cu un sot violent.
Mai exact: suntem 2 frati majori iar mama ar vrea sa divorteze de tatal meu care bea si devine violent (verbal si sparge lucruri prin casa, da drumu la gaz aprinzandu-si tigarea spunand ca vrea sa isi dea foc, dar momentan nu s-a ajuns la violenta fizica). Ultima oara a venit sa "vorbeasca" cu mine si fratele meu avand 2 cutite in mana ptr intimidare.
Mama ar vrea sa divorteze dar ii este frica ca ne va face ceva noua sau ei si tot sufera avand probleme cu tensiunea inima etc, fratele meu fugise de acasa din cauza depresiei acum cativa ani (era major).
Noi locuim intr-un apartament cu 2 camere si mai avem o casa la tara terminata in proportie de 90%.
Intrebarea mea este: daca mama depune cererea de divort cam in cat timp se termina procedura, cam ce costuri implica si cel mai important daca putem avea un ordin de restrictie ptr tata sa nu se apropie de noi sau de ea in timpul desfasurarii procedurii de divort.
Răspuns la discuția sot violent
Bolnav psihic nu este, are doar un temperament violent verbal si mi-e sa nu recurga si la violenta fizica atunci cand vede ca vrem sa-l indepartam din viata noastra.
Chestiunea ciudata este ca nu a batut-o fizic (o palma doua in decursul casniciei) dar abuzul acesta psihologic este cel putin la fel de grav, afectandu-ne pe mine si fratele meu in mod negativ. Eu lupt cu ganduri negre, depresie sunt nesociabil, iar fratele meu nu are deloc incredere in el, renunta la orice lupta inainte de a incerca ceva.
Ideea este ca mi-e frica sa nu se agraveze situatia in momentul cand ii anunta dorinta de a divorta, putem sa-l evacuam fortat cu ajutorul politiei si sa nu-i permitem accesul in apartament? El ar putea sa se duca la casa de la tara, dar daca distruge proprietatea acolo pentru ca noi sa nu fim afectati trebuie ca organele legii sa demonstreze ca acea distrugere a fost cauzata de el insusi si sa nu fie vorba de un accident nu?