avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Activitate ommatol

Activitate ommatol

Răspuns la discuția SUCCESIUNE / MEDIERE sau INSTANTA
Am vazut ca sunteti foarte bine vazut pe acest forum. Ideea e ca o sa caut un avocat aici in VL.
Ideea e daca aveti dumneavoastra un Exemplu de formulare,
Adica nu prea am incredere in cei de aici si nici nu cunosc un avocat bun aici.
As dorii daca se poate un exemplu de notificare mai deosebit.

Multumesc mult
Buna seara,

Am si eu nevoie de un sfat cu privire la o succesiune. Mama mea fiind : " ELENA* "
Defunctul - VIOREL detine o proprietate ( TEREN + CASA VECHE) - 1200 m2

Singurele rude fiind : 3 Unchii si 1Matusa

Matusa fiind decedata dar care a lasat certificat de mostenire pentru mamei mele.

Unchii la fel la randu lor au copii.

1. NAE are un fiu infiat.
2. Elena a lasat certificat de mostenire
3. Gheorghe ( tatal mamei mele ) : 4 copii dintre care mama mea si un fiu decedat dar care are un copil.
4. Mihai are 2 copii : Mihai si Tatiana.

Ideea e ca noi am gasit sa vindem acest teren si casa cu suma de 100 000 RON, fiecare a fost de acord pana acum o saptamana cand ( Dna. TATIANA ) s-a razgandit.

Ideea e ca in acest caz nu putem vinde.

Ce solutii ar fi si cum am putea incerca sa o convingem deoarece daca am ajunge la instanta :
- am pierde cumparatorul
- Ea cat si noi am cheltuii bani in plus ( avocat + expertize )

La sfarsit ea nu ar castiga nimic decat faptul ca va avea un certificat pentru ce i se cuvine, adica ar obtine un certificat si ar pierde acesti bani.

Mentionez ca noi toti ceilalti dorim si suntem de acord sa vindem fara a mai ajunge la judecata.

O idee sa o putem convinge ???

PS. nu este nici persoana care are bani pentru a intra intrun proces cu noi, si in plus are un copil care practic nu a lasato sa mearga cu noi sa semneze.

Motivul lui de razgandire a fost ca de ce " ELENA - DECEDATA " mai are drept la acest teren si casa, dar mama are certificat de mostenitor.

Ideea ar fi sa o convingem cumva pe Dna. TATIANA , continuand cu un proces ea va cheltuii bani pe care nu i are...

Ma gandeam sa facem o MEDIERE la notar, si sa i facem o scrisoare cumva sa primeasca acasa , o scrisoare sa i explice cumva ca daca nu vine sa se prezinte o sa o dam in judecata si va avea de pierdut in loc sa castige o suma de bani venind sa semneze....

Adica as vrea de la dumneavoastra un model de scrisoare sau ceva ce un notar sa i trimita acasa prin recomandata sa o convinga cumva sa nu ajungem la proces sa pierdem cumparatorul din cauza ei.

AM FACUT UN DESEN PENTRU A INTELEGE DUMNEAVOASTRA AICI:

[ link extern ]

Iar ca idee asa pentru moderator, e ca e un vecin care se tine de arfe gen... si practic are ceva personal cu mine - am venit din Italia acum 3 săptămâni si suna la poliție ca nu stau in izolare si practic ma gasit mereu acasa....
Eu am impresia ca voi chiar nu înțelegeți ori răspundeți sa va aflați in treaba!!!

Am specificat ca vecin il am pe fratimio pe de o parte, pe de alta parte părinții si pe de alta parte niste vecini ( prieteni) care la rândul lor au fost reclamati...

A fost facut intenționat a se Închide petrecerea.

Iar data trecuta am aflat ca și-au dat nume fals la telefon... de asta am zis ca as vrea sa aflu ca practic se fac reclamații gen “ scrisoare sub usa poliției “
Si am mai specificat ca era ora 10 seara, iar politia de la post face cel putin 30 de minute si ca iei au sunat inainte de 10!!!

Salut,...

Astazi in jurul orei 10:30 am fost intampinat de catre un echipaj de politie prezentandu-mi situatia prin care eu impreuna cu niste prieteni am depasit ora care pot asculta muzica mai tare...
Ideea e ca politistul mia prezentat faptul ca au fost sunati de 3 ori... cert e ca de la sediu pana a ajunge la mine ei fac cel putin 30 de minute.....
Concluzia e ca aceea persoana sunat inainte de ora 10 !
Ideea e ca aceea persoana a vrut practic sa ne strice petrecerea...
Am intrebat politistul cine a facut reclamatia si nu a vrut sa mi zica.... I am prezentat faptul ca in jurul meu pe distanta de cel putin 50-100 de metrii patrati se afla fratele meu ca vecin, alti vecini aflati langa mine ( prieteni ) si ca chiar daca muzica ar fi fost mai tare nu iar putea deranja...
Cert e ca nici politistul nici vecinii nu pot demonstra fonic puterea zgomotelor...

Nu sunt o persoana care face acest lucru in fiecare zi, dar prin faptul ca au trimis astazi o patrula de politie au demonstrat faptul ca am niste vecini foarte " buni ".

Cum pot face legal sa aflu sau sa il chem in fata mea pe aceea persoana care a sunat ?
Politistul mia atras atentia verbal ca sa las muzica mai incet... si a precizat ca nu mi poate spune....

As vrea totusi o cerere formulata sa o prezint la postul de politie prin care sa cer aceea persoana a fi adusa in fata mea si sa mi zica daca are ceva personal cu mine.... Si sa aduc tot felul de motive sa se potoleasca aceste persoane reclamante....

Nu mi ramane de facut prin a potolii astfel de persoane prin 2 cai :
1. sa i terorizez cu muzica pana la ora 22
2. sa aflu persoana respectiva si sa l fac sa si vada de treaba lui din simplu fapt ca nu lar deranja atata timp cat vecini am familia mea si niste prieteni....
Plus ca sa intamplat intro zi de sarbatoare si nu era o ora foarte tarzie...

As vrea sa induc tot felul de motive : ca si cum mi-a fost speriat copilul de catre politie sau orice altceva pentru a aduce aceea persoana in fata mea sa i spun tot ce am pe suflet.....
Si prietenilor mei a facut acelasi lucru, si tin sa cred ca tot aceea persoana a facut ( plus de asta isi da nume la vrajeala )

Deci ajutati ma va rog sa formulez o plangere catre aceea persoan necunoscuta sa o scot in fatza sa nu mai stea ascunsa si sa spuna ce are de zis....
Unde se gaseste aceasta clauza ? Vreau sa aflu daca acest contract ( este contract cu intretinere ) sau este pur si simplu un contract in care s-au pus anumite conditii ?
Cum as putea sa aflu ? Cum poate ruda mea sa anuleze contractul ? Poate peste ceva timp " ii vin pandaliile la cap " adica stiti cum sunt oamenii mai batrani si poate se suceste .... Cum pot dovedii parintii mei ca o intretin corespunzator si sa nu poata anula acest contract/
Buna ziua, Mama si tatal meu a cumparat un teren + casa de la o ruda mai invarsta si au folosit acest contract ( contract de vanzare cumparare cu intretinere ).

Ce drepturi au ei ? Pot sa mi vanda mie proprietatea sau sa mi-o doneze ? Sau trebuie sa moara persoana respectiva ca sa intre ei in posesie ?
Sau trebuie ca persoana care a vandut sa fie de acord ca mama si tata sa mi vanda mie ?

Acest contract poate fi anulat de catre persoana care a vandut ?

Cum as putea sa cumpar proprietatea de la mama si tata in cazul in care persoana care le-a vanduto nu ar fi de acord sa mi vanda mie ?

Buna dimineata,

Am si eu o interebare la dumneavoastra : Ce pot face in cazul urmator ?

Pe data de 26 febroarie am calatorit de la Bucuresti la Roma ( Ciampino ) cu un avion WIZZ. In timpul calatoriei acesta nu a putut ateriza pe acel aeroport si ne-au deviat catre un aeroport BARI ITALIA. In timp ce calatoream catre acel aeroport sa facut un UPDATE si am aterizat pe aeroportul PESACARA ITALIA. In jur de vreo 250 - 300 de km.
Am aterizat pe acest aeroport, toate bune si frumose dar aici nu ne astepta nimeni sa ne spuna ce sa facem mai departe. Am mers la reprezentanti WIZZ din acest aeroport si a zis sa asteptam . Am asteptat in jur de 2 ore sa ajunga niste autocare sa ne transporte catre CIAMPINO. Trebuia sa aterizam pe aeroportul CIAMPINO la ora 7 dar am ajuns la destinatie cu un autocar angajat de aceasta companie in jur de ora 13. Cand m-am dat jos din autocar buimacit, rupt de somn am constatat ca bagajul meu nu se afla in acel autocar.
Mentionez ca nu a tinut nimeni evidenta bagajelor, fiecare om a adaugat bagajul acolo si a plecat cu ce bagaj a vrut de acolo.
Am ramas fara bagaj, am pierdut persoana de contact care trebuia sa ma ia de la aeroport la ora 8 si a trebuit sa iau un taxiu sa ajung la destinatie.
Am incercat sa vorbesc cu cei din autocar ca am pierdut bagajul si dadeau din umeri.... nu sa constatat nimic atunci, nu a scris nimeni nimic.
Am ajuns acasa, am scris un email catre vola.ro , au transmis un email la wizz si miau raspuns ca din cauza conditiilor nefavorabile a trebuit sa aterizeze pe acel aeroport si ca nu sunt raspunzatori de bagaj deoarece atunci cand am aterizat cu avionul il aveam.
Ideea e urmatoarea :
- Cine a chemat aceea firma de transport ? Nu WIZZ ?
Am asigurare la MONDIAL, si nu pot incasa nici un fel de asigurare nici pentru bagaj nici pentru intarziere ( ei spun forta majora ) .

Ce pot face in acest caz ?

Le-am transmis ca nu doresc nimic de la ei despagubire macar sa ma ajute sa incasez asigurarea, de atunci acestia nu mi-au mai raspuns.
Am platit aceasta taxa in 2015 prin noiembrie si as vrea sa stiu daca pot sa recuperez acesti bani si cum...
Tatal meu a murit si eu am reufuzat taxa de succesiune prin notar si pentru partea mea am solicitat suma de 30 000 ron. Sunt citata in acest dosar in calitate de parata si observ la :

Imobile constructii:
- cota de 1/2 din constructia-casa de locuit , si ca aceasta constructie a fost realizata in timpul casatoriei cu mama mea.

Reclamante sunt : mama si sora mea
Parati : eu si fratele meu.

Intrebarea e de ce jumatate din casa daca tot terenul, locuinta au fost pe numele tatalui meu?
Pot schimba cumva asta ?