Daca mama s-a despartit de tata si au impartit bunurile conform sentntei de partaj inclusiv terenul care era atribuit tatalui meu[1950]conform unei decizii din acel an .Tata a decedat ,eu devenind singurul mostenitor dupa el [ceilalti au renuntat].In timpul vietii mama a facut act de V-C unuia dintre frati pe imobilul primit de la tata ,la care NU detinea nici un act sau autorizatie de constructie invocand doar sentinta de partaj .MAI POT EU deschide actiunea de mostenire dupa mama in care sa invoc; -CA mama nu avea un titlu de proprietate pe imobil iar V-C este o donatie ,incalcandu-mi dreptul la mostenire.? - MENTIONEZ CA TATA I-A PLATIT MAMEI mele suma de 20.000 lei contravaloarea imobilului , care in realitate ESTE al tatalui meu ?
Buna ziua ,as vrea sa stiu daca o sentinta judecatoreasca de divort tine loc de act de proprietate ?[Mama s-a despartit si la divort i s-a atribuit un teren care era dat in folosinta tatalui meu ,ea la vandut in timpul vietii fratelui meu ]Mai pot face succesiunea pe acel teren care mai include si o casa care nu are autorizatie de constructie tinand cont ca suntem 3 frati? Multumesc.#-o
Va rog mult sa-mi spuneti daca o hotarare de partaj de la divort este executorie?si in ce termen trebuie executata?daca a trecut termenul mai are valoare acea sentinta de partaj judecatoresc? in situatia in care unul dintre soti a decedat inainte de a declara recurs ,ramanand definitiva de la fond este un act juridic valabil?Va multumesc.
As vrea sa stiu care este impozitul datorat statului ptr un imobil cu o valoare de 300000 la dezbaterea succesiunii daca aceasta se dezbate dupa 7 ani de la deces ,Va multumesc #-o