avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Activitate soniaiulia

Activitate soniaiulia

Buna ziua, vă rog sa îmi spuneți ce valoare au carțile funciare vechi, emise inainte de anul 1996. Posesorul nu are titlu de proprietate, doar cartea funciar din anul 1992.
2. In ce condiții se poate pune o persoana in posesie? care sunt documentele necesare pentru notarea posesie in CF?
3. ce valoare au contarcetele vanzare cumparare facute in scris, inainte de anul 2000? nu exista TP sau CF.
4. Un TP se poate modifica/anula partial (prin radierea unor nume topografice-terenuri care s-au cumparat prin CVC inainte cu 10 ani de emitera TP, respectiv 1992) prin Comisia Judeteana de Fond Funciar sau doar prin hotarare judecatoreasca?
Va lor sa ma lamuriti in legatura cu aspectele de mai sus. va multumesc!
Va multumesc!
Buna ziua, sotul meu un cabinet medical veterinar individual. As dori sa stiu ce obligastii fiscale am, daca sunt obligata sa am un contabil, daca sunt obligata sa tin contabilitatea sau e suficient sa am un registru de incasari si plati. sunt obligata sa am angajati sau nu? va rog mult sa imi dati si un cadru legislativ de unde sa ma inspir. Multumesc!
Buna ziua, va rog sa ma lămuriri in ce privește următoarele aspecte. Cimitirul comunal poate fi dat in concesiune de către primarie bisericii? Sau poate fi dat doar in administrare? Dreptul de administrare conferă administratorului dreptul de a impune taxe pentru cimitir și anumite reguli? Care este modalitatea cea mai eficientă astfel încât biserica sa poată folosi cimitirul întocmai ca și un proprietar? Mulțumesc !
Buna ziua, un asistent personal a mers in concediu pentru îngrijirea copilului. A adus acordul pentru acordare indemnizație (după ce a mers in concediu) pe data de 4 Iulie. Acordarea indemnizației o va primi începând cu data de 1 August, conform prevederilor legislative ( începând cu data de 1 a lunii următoare). Este corect cum s-a procedat? Mulțumesc.
Discuție Suspendare cim
Buna ziua. Un asistent personal are contractul de munca pe perioada determinata pana la data de 03.01.2020, conform certificatului de încadrare in grad de handicap al persoanei aflate in îngrijire. Asistentul personal tocmai merge in concediu pentru îngrijirea copilului de pana la doi ani. JN acest caz pana la ce data se suspenda contractul de munca? Pana la data la care este valabil contractul (03.01.2020)? In revisal contractul apare valabil până la data de 03.01.2020. Mulțumesc.
Răspuns la discuția Concediu risc maternal

Cornel Vasile a scris:

In condițiile in care vor înceta raporturile de munca nu prea aveti cum sa mai beneficiati de indemnizația de risc maternal - nu mai exista angajator -, dar veti beneficia de indemnizația de creștere a copilului.

Dar dacă intru in concediu de risc maternal nu se suspenda raportul de serviciu? Pentru ca eu as intra in concediu de risc maternal înainte de încetarea raportului de serviciu. Atunci nu ar trebui sa beneficiez și de indemnizația de risc maternal? Dacă eu la acea data am calitatea de salariata. Mulțumesc!
Buna ziua, sunt însărcinată in 6 săptămâni iar doctorul mi-a recomandat repaus total, respectiv concediu medical. Eu lucrez ca funcționar public pe perioada determinata, pana la mijlocul lunii Octombrie. Am un stagiu de cotizare de 36 luni neîntrerupt pana in prezent. M-a interesează dacă in condițiile in care vor înceta raporturile de munca voi beneficia de indemnizația de risc maternal, indemnizația de creștere a copilului etc. Mulțumesc !
Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti cum se preia o constructie de pe statul roman in evidenta contabila a unei primarii. hotararea de insusire in domeniul public al UAT exista. ce acte si ce proceduri mai trebuie pentru a fi preluata in contabilitate si in evidenta?
dar daca cladirea nu apare in nici un CF, in nici o evidenta atunci cum se preia?
Multumesc!
Buna ziua, este legal sa se acorde spor de 15% pentru asistentii personali, angajati ai primariei, conform legii 153/2017 si Legii 153/2018?
Unele primarii au acordat, altele nu. Care este varianta corecta?
Multumesc!
Discuție consiliu local
Buna ziua, va rog sa ma-mi spuneti daca consilierii au voie sa filmeze video si sa inregistreze cu telefonul sedinta consiliului local. Mie nu mi se pare in regula. Va rog sa ma indrumati si asupra reglementarilor specifice in acest sens.
Va multumesc