avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Activitate gpestean

Activitate gpestean

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie: am o curte in judetul Ilfov. La momentul in care am racordat casa la curent vecinul din dreapta si-a dat acordul pentru traversarea curtii sale de catre cablul electric de la stalpul situat in stada. In momentul de fata m-a notificat ca nu mai este de acord cu acest lucru si mi-a dat 5 zile sa schimb modalitatea de racordare la Enel. Ce ma sfatuiti? Care sunt variantele pe care le am la dispozitie? Multumesc.
Buna ziua,doamna notar a facut demersul respectiv. Raspunsul primit de la OCPI este urmatorul "in vederea radierii promisiunii de vanzare este necesar sa prezentati declaratie în formă autentică a părţilor; încheieri de certificare fapte, prin care notarul public constată îndeplinirea pactului comisoriu sau hotărâri judecătoreşti conform art. 24 din legea nr. 7/1996 care prevede ca "Drepturile reale imobiliare şi promisiunea de a încheia un contract având ca obiect dreptul de proprietate asupra imobilului sau un alt drept în legătură cu acesta, înscrise în baza unor acte juridice în care părţile au stipulat rezilierea sau rezoluţiunea în baza unor pacte comisorii, se radiază în baza unei: a) declaraţii în formă autentică a părţilor; b) încheieri de certificare fapte, prin care notarul public constată îndeplinirea pactului comisoriu, la solicitarea părţii interesate; c) hotărâri judecătoreşti". Ce inseamna acest lucru?
Buna ziua,

va rog sa-mi spuneti cum pot proceda in urmatoarea situatie: in luna iunie a anului trecut am facut o promisiune de vanzare pentru un teren si am primit un avans de 5% din valoarea terenului respectiv. Termenul de vanzare era de 6 luni (28 decembrie), timp in care trebuia sa prezint un Certificat de urbanism care sa indeplineasca anumite conditii. Am adus certificatul de urbanism cu o luna inainte de termenul stabilit, am anuntat cumparatorul si, din momentul acela, nu am mai putut lua legatura cu el (nu a mai raspuns la telefon/mesaje/etc). Cu o saptamana inainte de expirarea termenului m-a cautat si a solicitat o amanare de 1 luna. Nu a onorat nici acest termen, motiv pentru care am fost la primarie, am solicitat Certificat fiscal si m-am prezentat la notar. Doamna notar a luat act de documentele prezentate, stia deja de imposibilitatea de plata a cumparatorului, si a emis o Incheiere de certificare fapte. Intrebarea este cum pot radia promisiunea de vanzare din Cartea funciara? Multumesc.
Răspuns la discuția Legislatie de mediu
Multumesc mult pentru raspuns.
Buna ziua,

puteti sa-mi spuneti, va rog, daca in anul 2004 exista legislatie de mediu care sa stabileasca distanta dintre o groapa de gunoi si o proprietate privata?

Multumesc
Discuție Vecin curios
Buna ziua, un vecin se urca pe gardul meu si face fotografii in curte. Cum il pot opri?
Multumesc mult pentru raspuns.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Doar la avocati se da curs favorabil la urgentari de regula.
Eu zic sa mai asteptati daca nu ati avut avocat tocmit ca sa se ocupe si de urgentarea redactarii hotararii.

Am facut deja 3 cereri de urgentare. Nu s-a intamplat nimic. Maine se implineste fix 1 an de la emiterea hotararii.

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Buna ziua,

Puteti formula o cerere de urgentare a redactarii hotararii.


Buna ziua. Am avut un proces pentru care s-a dat hotararea in luna iulie 2018. De atunci tot asteptam motivarea. Am facut reveniri, fara niciun rezultat. Exista un termen prevazut de lege pentru formaularea motivarii? Cum pot escalada problema?
Multumesc.
Discuție Sentinta civila
Buna ziua, unde pot gasi o sentinta civila pronuntata in anul 1993?