Buna dimineata...da, asta am considerat ca, nu este fals in documente ( foi de parcurs) ci este " o gaselnita" =D> pentru a face restructurare de personal. Stiu faptul ca doar instanta poate indrepta aceasta situatie. Mi-ar fi de mare ajutor exemple cu situatii asemanatoare dim jurisprudenta romaneasca.
Cu stima
@freeelis cu multumiri ptr mesaj...."falsificat" este un termen folosit de angajator...eu,ca sofer am completat foaia de parcurs,pe numele lui.Se poate numi fals? Cu stima,:sorry:
Motivatie desfacere cim: falsificarea de catre angajat a unui act generator de drepturi necuvenite.(foaia de parcurs)#-o
Eu, sofer fiind planificat pe grafic liber am lucrat in locul colegului meu care era planificat de serviciu. Tot eu am intocmit si foile de parcurs.
Acum:colegul este trecut nemotivat in acele zile si i se cere salariul inapoi,iar eu dat afara.X-( Motivindu-se ca foaia de parcurs are regim special. )
Acum intrebarea este....cum poate fi "interpretat'' in instanta cele relatate mai sus???#-o
Cu multumiri....
Cu mulțumiri pentru mesaj și sfatul dat dl. Av. Gabriel Klein Kiritescu :coffee:
Țin să vă subliniez că ceea ce mi-ați sugerat, am facut deja. Instanța a luat la cunoștință probele depuse (fotografii cu situația clară din teren), paragrafe cu litera legii...a considerat ca sunt de rea credință și mi-a dat amendă 300 lei:yeah:
După cele menționate în acest mesaj, ce pași ar trebui să mai urmez? :angry:
Vă rețin atenția pentru a parcurge câteva rânduri și a mă îndruma...
În fapt, am fost sancționat cu 4 puncte amendă și permisul de conducere suspendat pe o perioadă de 30 de zile pentru neacordare prioritate de trecere pietoni coform art. 100 al 3 litera b OUG 195/2002, la o trecere de pietoni cu vizibilitatea ‘’asigurată’’ la doar 7 metri, cu marcajul transversal ‘’vizibil’’ spre zero fară indicator de avertizare și doar indicatorul ,,trecere pentru pietoni’’ ampasat la distanța de 8 metri de trecerea de pietoni.#-o
Pe scurt: drum public cu două benzi pe sens plus parcare amenajată pe toată lungimea drumului, în spic, până la doar 7 metri de trecerea de pietoni, opturând grav vizivibilitatea, nemaivorbind despre siguranța circulației, unde pietonii care au parcurs 2 metri pe trecere nu pot fi vazuți datorită mașinilor oprite în parcarea amenajată de autoritatea publica locală, încalcand grav art.30. al.7 lit. a din OUG 195/2002 .X-(
În drept: Art. 142 lit. e Regulament aplicare OUG 195/2002 (Oprirea este interzisă pe trecerile pentru pietoni ori la mai puțin de 25 m înainte și după acestea;) garantează dreptul de vizibilitate la trecerile de pietoni de la cel putin 25 de metri?
Mai exista astfel de situații?
Cum pot scoate "la iveala" cauza care a generat "efectul" ?
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat.
P.S. Nu vreau să mă eschivez pentru a păstra permisul, ci vreau respectarea tuturor drepturilor asigurate de lege.
@ freelis...Cu multumiri pentru promtitudine si exactitatea cu care m-ati lamurit...cu rugamintea de a" ma suporta' cu o lamurire...in cazul incetarii CIM, incepand cu data de Luni 09.11.15, plata concediului neefectuat pe anul 2013, se face la salariul minim din anul respectiv, sau se calculeaza la salariul din anul curent 2015...Cu multumiri. :coffee:
Buna ziua,
Va retin atentia cu rugamintea de a ma "lumina" in ceea ce priveste numarul de zile de Co, si anume:
- angajat din luna Mai 2013 si pana in prezent...am efectuat in anul 2013 - 5 zile de CO, in anul 2014 - 5 zile de CO iar in anul curent 2015 am efectuat 21 zile de CO.Tinanad cont ca in CIM, este mentionat ca, pentru un an calendaristic se acorda 21 zile de CO.
Practic pentru toata aceasta perioada de timp lucrata,eu am efectuat 31 zile de CO.
La cate zile de CO am dreptul pentru toata aceasta perioada?#-o
Va multumesc pentru timpul acordat.
#-oTrag concluzia ca pentru incalcarea Art.30 al.7 litera a si art.128 al. 1 litera c din OUG 195/2002 nu pateste nimeni nimic?....conform legislatiei din România? :closedtopic:
Buna seara,
#-o Ce sanctiune se aplica pentru incalcarea articolului mai sus mentionat?
In fapt, o autoritate de administratie publica locala amenajeaza pe un drum public cu doua benzi pe sens, o parcare in spic, astfel masinile parcate regulamentar reduc vizibilitatea la trecerea de pietoni de la 25 m la doar 7 - 8m, afectand siguranta circulatiei.
Faptul cel mai grav este ca la aceasta trecere de pietoni ,,bine amenajata'' se filmeaza si se suspenda permise de conducere de catre politia rutiera, cea care conform art.128 al. 1 litera c din OUG 195/2002 avizeaza aceste amenajari.
Sfatul ce mi-l oferiti este foarte pretios, si pentru aceasta va multumesc anticipat.