Buna ziua! Intrebarea mea este urmatoarea , am copilul in clasa pregatitoare, are o doamna invatator suplinitor . O doamna invatator titulara din scoala care mai are un an de munca pana la pensie nu vrea sa-si mai bata capul cu cei ce vor venii in pregatitoare(2021 -2022) si impreuna cu directoarea au stabilit ca va lua ea clasa fiului meu ( clasa 1 in 2021-2022) pt un an de zile apoi sa-si vada linistita de pensie urmand sa i lase si sa scoata postul la concurs ,iar ca suplinitoarea sa ia de la capat cls pregatitoare din 2021-2022 . Incadrarile pe post catre inspectorat s a facut deja si sunt facute cum trebuie normal fiecare la clasa lui insa manevrele de schimb le vor face in septembrie. Este ok ca dna titular sa si aleaga ce clasa vrea pt 1 an doar pt ca e titular si are drepturi (spune dansa) noua ca parinti nu ne convine sa li se schimbe invatatorii copiilor doar pt un simplu moft . Ce ma sfatuiti.
Daca nu m-am exprimat cum trebuie pot revenii cu completari.Multumesc
Buna ziua!
Am urmatoare intrebare: Am un IF (90% sotul, 10% sotia) pe IF ul acesta am demarat un proiect AFIR cu derulare pe 5 ani, unde mentioneaza ca cel cu 90 % sotul nu trebuie sa si schimbe jobul actual aflat in UAT . Dupa pandemie la jobul lui au inceput sa scartie treburile si vrea sa si schimbe jobul dar nu este in acelasi UAT cu locuinta , ca sa nu mai fie conditionat se pot transfera procentele IF sa treaca sotia pe 90% si sotul pe 10% sa nu mai foe condotionat pt job. Multumesc!
Buna ziua! Locuiesc la sat, la curte si de curand langa noi s-a instalat cu acordul primariei un asezamant pt santier (bascule masini mari, cara si depoziteaza aici pamant, pietris, nisip, etc ) pamantul este al primariei si este situat chiar in centru comunei intre case fix langa gardul meu, de 2 luni este o galagie infernala, un praf de il tai cu cutitul nu pot face mai nimic prin curte in timpul zilei, nu mai zic se vocabular si toaleta la roata basculei (desi au toalete amenajate ) . Ce pot face, as vrea sa cer primariei sa amenajeze cumva incat sa nu ne mai afecteze atat cum si cui sa ma adresez, prin cerere scrisa pt ca la noi nu se practica bunavointa din partea conducerii primariei. Multumesc .
Buna ziua! Am un copil de 1 an si 5 luni si sunt in concediu crestere copil pana la 17.04. 2016 (2 ani). Atunci cand am ramas insarcinata cei une lucram au vrut sa ma concedieze dar am avut o problema cu sarcina si am luat concediu de risc maternal 120 de zile apoi prenatal si concediu crestere copil 2 ani. Au spus ca dupa cei 2 ani de concediu crestere copil nu vom mai colabora. intrebarea mea este urmatoarea daca eu voi ramane gravida in perioada asta pana mi se termina CCC cum procedez? in situatia in care voi avea minim 16 sapt la data 17.04.2016 si voi fi nevoita sa ies din nou in Concediu risc maternal bebe2 tot cei de la firma imi va face dosarul? Ma pot concedia? ma pot lasa fara venit? Indemnizatia pt bebe2 cum se calculeaza? Multumesc!
Stiam si eu ca aceele instintari sunt somatii de plata, ideea e cum de a ajuns de la 500 la 7000 lei? Dobanda, penalizari abuzive?
As mai dori o parere. Multumesc!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie.
Persoana X are un sot violent si tot timpul face scandal, dorind sa.si protejeze fica si pe ea insasi vrea sa divorteze si sa faca partaj. Se incapataneaza sa imparta curte (ca sta la tara) pe jumatate si sa.si vada de viata ei. In cazul in care ea divorteaza si isi va ingradi propietatea care o va primi in urma partajului, poate primi protectie in caz ca fostul sot ii va viola domiciliu find aresiv atat fizic cat si verbal?
Cum se procedeaza in astfel de cazuri???
Multumesc
Buna ziua! Am dori si eu ajutor in urmatoarea problema.
Mama a avut un abonament la vodafone in 2009, ultima factura a fost in valoare de 500 de lei si nu a putut sa o plateasca din diverse motive. I s.au trimis diverse notificari in care valoarea initiala a facturii crestea. Un timp a fost lasata in pace apoi a inceput sa primeasca insintari, avize cam 1 la 3-4 luni. Acum 2 zile a venit un domn la usa si ia lasat un numar de telefon sa.l sune pana da data de.. Si sa.i spuna cum va achita datoria care acum a ajuns la 7000 de lei.
Ma gandesc sa le cer un desfasurator sa vad de ce a ajuns suma atat de mare insa ma tem sa nu "se supere" si sa actioneze adica sa o execute silit! Multumesc!