Buna ziua,
Am rugămintea sa imi transmiteți daca ,cf. legislației in vigoare, exista o metoda legală si neatacabila ulterior in instanța, prin intermediul unui act semnat de ambele parti, prin care se renunța la orice pretenții de natura financiară din partea unui donator de sperma cunoscut?
Astept cu interes răspunsul dvs
Va Multumesc
Numai bine!
Buna ziua,
Am rugămintea sa ma ajutați cu niste informații,va rog:
1. Daca in perioada de 30 de zile de asteptare a întâmpinării la judecătorie am efectuat plata datoriei către recuperator(înscrisă in adresa de la judecătorie, este considerată acceptata sau nu?
2. Daca nu am comunicat întâmpinarea(inca) la judecătorie,dar o voi face anexând dovada platii,exista posibilitatea refuzului ei ca proba la dosar(din acelasi considerent,este tardiva)?
3.in acest caz,descris de mine,exista posibilitatea sa mi se impute de către instanța cheltuieli de judecată si dobânzile solicitate de recuperator?
Mentionez ca plata s-a efectuat in contul recuperatorului, dar nu am primit o confirmare, si asta desi am sunat de multe ori la numerele lor, nu raspunde nimeni (“plângere” a mai multor persoane la adresa Intrum găsită si pe google);
desi am trimis dovada platii la cele 2 adrese de email (nefuncționale,am primit o eroare cu privire la adrese, si nu au fost scrise gresit);
si desi le-am trimis si prin fax aceasta dovada.
Am rugămintea sa ma ajutati cu niste răspunsuri daca este posibil.
Va Multumesc Mult!
Sanatate,toate bune!
Doina
Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati cu informatii pentru situatia urmatoare:
Am facut un antecontract pentru achizitia unui imobil ce a fost achizitionat de catre proprietar de la un dezvoltator, am facut evaluarea, iar dupa evaluare, mi s-a spus de la banca ca dosarul va trebui completat cu un act aditional la contractul de proprietate in care sa se stipuleze cedarea de catre dezvoltator catre proprietar a o cota parte la calea de acces;
si agentul imobiliar ce vinde in zona dezvoltatorului, si care il reprezinta pe proprietar, mi-a pus sa stau fara grija ca se va rezolva acest aditional fara probleme, doar ca a trecut o luna si ceva, si eu o data la 2 zile primesc informatia ca nu s-a putut semna actul aditional din diferite motive, cum ar fi, notarul nu a avut timp (si notarul a fost sugerat de ei, de agent si proprietar, pe motivul ca are toate actele imobilelor de la dezvoltator, si ar facilita semnarea), sau un alt motiv, ca nu s-a putut obtine acordul de instrainare de la banca la care a apelat dezvoltatorul, sau ca notarul nu a avut cum pentru ca a ramas blocat din cauza cererilor de carti funciare pentru apartamente apartinad aceluiasi dezvoltator, sau ca nu a fost dezvoltatorul in localitate, sau ca a expirat acordul de la banca dezvoltatorului, si s-a imbolnavit persoana de contact de la banca dezvoltatorului, si acum nu exista nimeni care sa poata elibera acel acord, ...si tot de astea, si eu am impresia ca o iau cu capul pentru ca a inceput sa imi fie din ce in ce mai clar ca cineva trage de timp, si minte, iar eu stau si ma uit la antecontract si nu vad vreo clauza prin care sa raman protejata la avans impotriva tergivarsarilor proprietarului..., si astfel va inaintez rugamintea pe aceasta cale sa imi transmiteti un sfat, cum sa procedez?,ce as putea eu sa fac? ar trebui sa vorbesc cu un avocat ?, ar trebui sa incerc sa ii dau un termen limita proprietarului cu privire la obtinerea acestui document in scris, printr-un email ?
Chiar nu stiu ce sa mai fac, pt ca desi am platit un avans de 3000 mii de euro proprietarului, bani adunati cu greu, acesta nu pare sa miste vreun deget pentru a obtine acest act aditional intre el si dezvoltator, si asta desi m-a asigurat de la bun inceput ca nu ar fi o problema, dar tot ce aud de la agent, pt ca proprietarul a ales sa comunice prin agent, e ca nu s-a putut azi din X motiv,si ca incercam maine, si maine vine cu scuza Y, si tot asa, iar eu stau cu dosarul in banca, si mi-trece timpul, si Fondul de Garantare e departe cat timp eu nu am dosarul complet, iar antecontactul imi expira intr-o luna..
Apreciez orice sfat, si va multumesc in avans !
Numai bine!
Inteleg, multumesc.
Si in cazul in care reiese o diferența între valoarea evaluată si prețul din antecontractul facut înaintea evaluării, cum ar trebui procedat pentru acoperirea diferentei daca in antecontract apare ca restul de (95%) va fi acoperit de credit bancar prima casa? Odată cu op-ul pe care il face banca fac si eu unul pentru plata diferntei(din subevaluare) sau acest lucru ar trebui menționat intr un adițional la antecontract ?
Va Multumesc mult pentru suport!
Buna ziua,
Am rugămintea sa imi transmiteți daca evaluatorul la prima casa evaluează suma totala cu care se vinde apartamentul sau suma pe care banca ti-o oferă ca si credit,adica 95%?
Aștept un răspuns de la evaluare,si nu mai pot de frica..,de frica de diferența cu câte ar fi subevaluat, dar intreb aici cu speranța ca evaluarea se face pe suma creditată, -avansul meu de 5%.
Din nefericirea mea, am vazut prea târziu valoarea cu care a fost achiziționat imobilul anul trecut, si diferența totala fata de prețul cu are as vrea sa cumpar ar fi de 7000de euro..,chiar daca apartartamentul este complet utilat si mobilat.
Dar din păcatele mele am facut deja antecontractul si am achitat ce 5%.
Aște răspunsul dvs si va Multumesc mult pentru acesta!
Sărbători fericite!
Ps celor ce intenționează sa facă prima casa: nu faceți ca mine,faceți întâi evaluarea si apoi antecontractul.
Toate bune!
Va multumesc pentru raspunsuri.
Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati cu informatii pentru situatia urmatoare: sunt angajat la o firma de aproximativ 3 ani, pe perioada nedeterminata, iar in acesti 3 ani am avut 3 clauze cu durate de 1 si 2 ani. Deoarece angajatorul doreste stabilitate, va mai organiza in curand un alt training(in cardul companiei,fara certificari) care se va solda cu alti 2 ani.
Intrebarile mele ar fi:
1. Este legal ca durata unei clauze sa se suprapuna peste o alta?
2. Daca decid sa refuz formarea profesionala, cum ma poate sanctiona oficial anagajtorul ? Imi poate micsora salariul si daca da, pe ce motiv,pt cat timp si aprox. cu ce procent ?
3. Daca decid sa imi dau demisia inaintea termenului din clauza, angajatorul ma va actiona in instanta solicitandu-mi contravaloarea intregului training sau proportional cu perioada nelucrata ?
4. In cadrul unui proces, anagjatorul ar avea castig de cauza in conditiile in care: a. trainingul a avut o durata de 10 zile
b. trainingul s-a desfasurat la locul de munca
c. formatorul profesional a avut calitate de angajat al unei firme cu care firma pentru care lucrez eu are un contrcat de prestari servicii
d. dpdv al informatiilor oferite, aceasta formare este complet inutila, deoarece angajatii isi cunosc munca, pe viitor nefiind vorba de nici o alta schimbare in munca de desfaurat.
Va multumesc pentru suport.
Cu respect.