avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Activitate drmon

Activitate drmon

Suprapunere suspendare permis.
In data de 02.06 mi s a eliberat o dovadă de conducere și un proces verbal cu suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile începând de la data de......nu scrie. Ulterior am fost iar la poliție pentru aceeași tip de faptă (nedeclarare atingere autoturism în 24 de ore), mi s a luat dovada de 15 zile și mi s a da o alta numai cu 8 zile și suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 18.06 ( data la care teoretic trebuia să înceapă și cealaltă suspendare, dar care nu a fost menționata) . Deși dl polițist mi a spus că cele două suspendari se cumulează adică am permisul luat 60 de zile, conform ultimului proces verbal unde scrie clar 30 de zile începând cu data de 18.06, pot sa iau în considerare că pe 19.06 mă pot duce sa mi ridic permisul?
Mai am timp o zi să mă duc să dau in instanță că primul proces verbal e lovit de nulitate absolută întrucât nu scrie clar de la ce data se incepe suspendarea dreptului de a conduce
buna ziua, dupa decizia 18/ 2022, cine e competenta sa autorizeze vanzarea bunurilor imobile ale minorului, autoritatea tutelara sau instanta de tutela?
multumesc

În jur de 2500 lei
Maria Andreea Maria a scris:

Buna ziua, daca salariul de baza este 4000 ron si indemnizație de hrană este 347 ron, cu cati bani ramane angajatul? (Bugetar), astept răspunsuri, va multumesc

Când se vorbește de majorările salariale la bugetari de ce nu se specifica clar pentru care bugetari???? În primarii nu se aplica, deși suntem și noi bugetari... Asta ca să nu mai zic ca primăria unde lucrez, are cele mai mici salarii din toată țara... Când se aplica unele legi vad ca nu e un tot unitar în țară. În alte orașe și chiar comune salariul unui angajat pe același post, aceeași vechime, aceeași gradație este cu cel puțin 1000 de lei net pe luna mare ca al meu si a altor colegi....
J7

cris0811 a scris:

Cautati ca acum o luna sau doua a fost declarata neconstitutionala acea prevedere. Dvs. ca autoritate tutelara nu mai aveti atributii

[ link extern ]

Și tot ce pot sa fac e altceva, doar sa dau autorizare părintelui sa umble în banii minorului, dar justificat, de ex sa cumpere un imobil în care și minorul sa aivă cota parte, act pe care sa îl prezinte și autorității tutelare. Adică sa aducă un contract de vânzare cumpărare al unui imobil în care sa fie trecut și minorul, cu cota parte.
Problema e alta, la noi instanta de tutela nu s a înființat și conform art 229, alin3 "Până la intrarea în vigoare a reglementării prevăzute la alin. (1), în vederea îndeplinirii atribuțiilor referitoare la exercitarea tutelei cu privire la bunurile minorului sau, după caz, cu privire la supravegherea modului în care tutorele administrează bunurile minorului, instanța de tutelă poate delega, prin încheiere, îndeplinirea unora dintre acestea autorității tutelare".. Asa ca în cazul asta nu știu ce sa fac...
scuze de intrebare, unde exact in codul civil ati gasit ca nu se ocupa autoritatea tutelara? am si eu o speta asemanatoare si lucrez la autoritatea tutelara. multumesc
o intrebare. unde exact in codul civil ati gasit ca aceea atributie intra in sarcina instantei de tutela si nu a autoritatii tutelare?
Mulțumesc