In caz de deces al unuia dintre soti copilul sotului decedat are vreun drept asupra bunurilor proprii ale sotului supravietuitor dobandite inaintea casatoriei? dar asupra celor mostenite de sotul supravietuitor in timpul casatoriei?
Casa desemnata drept locuinta a familiei conform conventiei matrimoniale poate fi lasata prin testament copilului meu dintr-o casatorie anterioara iar sotul supravietuitor sa nu aiba nicun drept asupra ei?Casa mentionez ca a fost dobandita de mine inainte de casatorie.
In cazul incheierii unei conventii matrimoniale se poate stipula clauza de preciput asupra unor bunuri viitoare, neexistente la momentul incheierii clauzei? (exp. masina dobandita in timpul casatoriei sau toate bunurile dobandite in timpul casatoriei?)
pentru un copil major (19 ani) cu handicap grav psihic tatal este obligat sa mai plateasca pensie alimentara si dupa implinirea varstei de 18 ani in cazul in care copilul este incredintat spre crestere mamei?mentionez ca fata necesita ingrijire permanenta a unui adult.
in cazul mortii mele sau a sotului meu copilul acestuia din alta casatorie are dreptul la vreo cota parte din bunurile mele dinainte de casatorie(bunuri mobile sau imobile)? dar la o cota dintr-o mostenire din partea parintilor mei care a fost dobandită in timpul casatoriei?
sotul meu si cu mine avem fiecare cate un copil din relatii anterioare. vreau sa stiu daca fac un depozit bancar pe numele copilului minor cu mine la clauza de retragere in cazul decesului meu, sotul supravietuitor are dreptul la o cota parte din acest depozit sau ii revine numai copilului?