avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Activitate mirasandra

Activitate mirasandra

Buna sera, cum sa procedez in situatia in care chiriasii refuza eliberarea apartamentului dupa comunicarea rezilierii contractului de inchiriere inainte de termen, cu preaviz de 30 de zile, cf uneia din prevederi contractuale. Exista o procedura rapida de executare prin instanta judecatoreasca,sau ma astept la o rezolvare printr-un proces, cu eventual recurs, etc?
Totus,i contractul trebuie sa fie inregistrat la Anaf, si deasemeni rezilierea lui?
Buna ziua, am inchiriat apartamentul cu 1 luna in urma, unui cuplu, recrutat prin agentie imobiliara, avem contract, nu l-am inregistrat la ANAF, dar venitul este declarat in declaratia unica/2020. Contractul este pe 1 an, dar prevede si situatiile de incetare inainte de termen, inclusiv prin denuntare unilaterala, cu preaviz de 30 de zile.
Date fiind neintelegeirle nesolutionabile (privind regimul de folosire si de plati pentru partile comune din imobil) care au aparut imediat dupa instalarea acestor chiriasi, care nu raspundeau la telefon, putand discuta cu greu numai prin mesaje, cu 1 saptamana in urma le-am trimis prin WhatsAPP fotocopia notificarii prin care le-am dat preavizul de 30 de zile pentru mutare, contractul urmand, evident, a fi reziliat. Dar raspunsul a fost ca refuza categoric mutarea,!
Cum sa procedez in aceasta situatie, data scadenta este 24.09, si ma tem ca nu vor pleca. Cum pot sa-i scot?
De ce nu primesc nici un raspuns?
impune prin procesul verbal pe cere l-au intocmit, in care ormuleaza masurile ce trebuiesc luate (paza 24 de ore, alarma conectata la o firma de paza specializata in interventii, supraeghere video, toate cu termen de aplicare pe raspunderea conducerii unitatii. Aici e o hiba, pentru ca prin unitate se pare ca se refera la asamblul cabinetelor care functioneaza in iimobil, dar nu e clar cine cred ei ca e "conducerea" in conditiile in care p.v. este incheiat pe numele cabinetului meu individual, care a atras atentia prin aptul ca este titularul contractului cu firma de paza actuala. Eu as vrea sa stiu daca un cabinet medical individual poate fi tras la raspundere fata de prevederile legii 333/2003.
Buna ziua, iata care este situatia:
intr-un imobil aflat in proprietatea PMB (anume o fosta policliclinica, desfiintata in anul 2000) functioneaza 21 de cabinete medicale (2 ture) cu forme diferite de organizare: 18 sunt cabinete medicale individuale, organizate in baza OG 124/2008, 2 sunt cabinete de epertiza a capacitatii de munca, apartinand de Ministerul Muncii-Casa de Pansii MB si 1 este srl-cu mai multe functiuni de explorari medicale .
Fiecare cabinet are contract individual cu PMB , de concesiune a spatiului in care functioneaza, pentru care plateste o redeventa anuala corespunzatoarte suprafetei cabinetului si a cotei din spatiul comun care ii revine.
CMI pe care il reprezint eu are contract cu o firma de paza, cu 2 ofiteri pentru orele 16-6,+ zilele libere.
Totusi Politia Locala, care a efectuat control in baza legii 333/2003, impune aplicarea prevederilor acesteia, desi ea se refera la institutii si firme cu personalitate juridica- ceea ce nu e cazul CMI -urilor.
Rugamintea este sa imi spuneti ce trebuie sa fac ca sa nu ma urmareasca cu amenzile prevazute de legea asta, deoarece au intocmit p.v. pe numele meu, ca urmare a faptului ca eu am contractul de paza.
Multumesc anticipat.
Buna seara, as dori sa aflu de la dvs. daca un cetatean roman cu domiciliul in Romanaia, dar cu rezidenta in Franta, unde detine permis de sedere , drept de munca, aste angajat si plateste asigurare medicala , mai este obligat sa plateasca cass si in Romania, pentru venitul obtinut din cedarea folosintei bunurilor ( pentru apartament inchiriat). In situatia in care nu trebuie sa plateasca, ce ar trebui sa faca pentru a se anula decizia de impunere a acestei taxe? (bineinteles ca impozitul pe acest venit este platit la zi)
Multumesc anticipat, pretuind acuratetea raspunsurilor pe care le-am primit la precedentele intrebari.
mda, credeam ca poate renunta la <dreptul> de mostenire a acelei cote...
Prima varianta ma inspira la un testament in favoarea fetelor, la care sa isi declare sotul renuntarea la acea 1/8 cota. Este posibil din pdv juridic?
Buna seara, va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez ca sa mi se implineasca dorinta privind succesorii mei, data fiind situatia mea familiala:
am 2 fiice din prima casatorie, si sunt recasatorita de 7 ani; sotul meu actual are si el 2 copii, dintr-o casatorie anterioara.
problema succesiunii mi-o pun pentru casa in care locuim, si care este proprietatea mea, provenita de la 2 generatii anterioare, din familia mea -pe linie materna.
Din acest motiv, vreau sa le revina casa fiicelor mele, exclusiv. Stiu ca si sotul are drept de mostenire, dar nu doresc sa le privez pe fete de dreptul de a mosteni casa parinteasca. (mai bine zis, "stramoseasca ")
Ce as putea face in acest scop?
Multumesc anticipat pentru solutie!