Buna ziua.
Am nevoie de ajutorul dvs intr-o chestiune delicata.
S-a primit de la directia taxe si impozite o instiintare de plata. Unul dintre campuri reprezinta o amenda polita locala de peste 9000 ron.
Persoana care a primit amenda, sotul, nu mai locuieste aceasta adresa de mai multi ani.
In apartament locuieste sotia si unul din copii. Sotia a platit dea lungul timpului impozitele. De precizat ca nu s-a prezentat la politie pt a mentiona ca sotul nu mai locuieste aici de mai multi ani.
Sotul nu are venituri (deci probabil ca nu va plati nici o amenda), dar este proprietarul (singurul trecut in acte) respectivului apartament.
Intrebarea mea este : se pot executa bunurile din apartament, sau mai rau executarea apartamentului?
Ce actiuni putem intreprinde ? Se poate demonstra ca e instabil psihic/face abuz de alcool?
Se poate face o cerere la politie in care sa se mentioneze ca nu mai locuieste aici? ajuta cu ceva?
Buna seara,
Va rog cititi cu rabdare.
Incepand din iunie 2015 administratorul asociatiei de locatari a fost destituit din functie, deoarece in perioada in care a fost administrator nu si-a indeplinit atributiile care ii reveneau. S-a constatat o serie de nereguli legate de activitatea acestuia, refuzand sa ofere informatiile solicitate , spre exemplu de a afisa lunar sumele restante fiecarui apartament din bloc.
Lunar, eu si mai multi locatari ii solicitam, doar verbal ce-i drept, sa afiseze si sumele restante pentru fiecare apartament, insa intotdeauna acesta amana acest lucru. Din cauza ignorantei locatarilor din acest bloc, printre care ma includ si eu am ajuns sa acumulam datorii imense, avand facturi la utilitati de ordinul sutelor de milioane.
Astfel s-a intocmit o noua asociatie de proprietari a blocului in care locuiesc si astfel s-au inceput demersurile pentru darea in judecata a fostului administrator.
Din cate am inteles toate documentele originale sunt la sectia sectorului de care apartinem depuse pentru a incepe procedura de judecata.
Cu cateva zile s-a afisat la vizierul blocului o lista cu restantele calculate estimativ, fara penalizari, asa mentioneaza noul presedinte in urma unei discutii avute cu el, desi apare o coloana in tabelul afisat care se numeste “fond penalizari” . Acest tabel este semnat de catre noul presedinte si de catre cenzorul care a efectuat calculele pentru perioada mai sus mentionata.
Incepand din luna ianuarie a anului 2011 si pana in mai 2015 mi-am achitat aproape lunar intretinerea , dupa cum urmeaza a se vedea din lista de mai jos:
-2011 – nu am platit in luna august;
-2012 – luna ianuarie si aprilie, insa in decembrie am platit de 2 ori, ceea ce ar compensa partial pentru una din cele doua luni in care nu am platit;
- 2013 – nu am platit in luna ianuarie;
- 2014 – am chitante emise pentru fiecare luna din acest an ;
- 2015 – in luna mai nu am platit, desi in luna aprilie am doua chitante emise, ceea ce ar echivala partial luna in care nu am platit.
Plata intretinerii pentru fiecare luna platita a fiecarui an in perioada precizata anterior s-ar putea sa nu fie achitata integral, deoarece nu am lista lunară de plată a fiecarui an pentru a compara diferenta ramasa restanta. Tin sa precizez ca daca ar exista diferente ar fi de pana in 100 ron si acest lucru nu s-ar aplica pentru fiecare luna in parte, insa din cate imi amintesc am incercat sa imi achit suma integral la intretinere pentru fiecare luna in parte.
Am fost la cenzor sa imi ofere explicatii cum a efectuat calculele si sa imi prezinte documentele justificative, si anume o lista cu suma lunara la intretinere pentru fiecare luna a fiecarui an din ianuarie 2011 si pana in mai 2015 pentru a-mi face propriile calcule sau a apela la un expert care sa mi le calculeze. Dansa a spus ca a facut calculele dupa documentele date de la fostul administrator si ca nu mi le poate oferi si ca ar trebui sa ma adresez presedintelui.
Venisem chiar cu o cerere in acest sens in care solicitam conform “Art. 10. - Proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei şi au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
(2) La solicitarea scrisă a proprietarului, preşedintele şi administratorul asociaţiei de proprietari au obligaţia să elibereze în scris o adeverinţă prin care să prezinte situaţia cheltuielilor privind întreţinerea, defalcate pe datoria de bază şi penalităţi, precum şi modalitatea de calcul al penalităţilor. “
Astfel am mers la presedintele asociatiei de proprietari a blocului cu dorinta de a-I inmana cererea si de a-mi oferi documentele solicitate. Acesta mi-a raspuns ca calculele restantelor a fost intocmita de fostul administrator, desi e semnata si parafata de catre cenzor si de catre el, si ca toate documentele originale sunt la dosarul aflat la sectia de politie.
Mi-a mai precizat ca pana la inceperea procesului de judecata, care se tot amana de un an nu putem avea documentele necesare. Cand va incepe procesul vom arata in instanta dovezile , si anume chitantele cu sumele achitate pentru aceasta perioada.
Suma restanta pe care o am este de 16.660 ron. Credeti ca aceste calcule sunt justificative avand in vedere situatia precizata mai sus?
Desi exista neconcordante in spusele presedintelui actual cu privire la cine detine aceste informatii si cine a facut calculele pentru acea perioada as dori sa imi spuneti cui ar trebui sa ma adresez pentru a intra in posesia documentelor legate de calcularea restantei mele sau ar trebui sa astept pana sunt chemat in instanta ( ceea ce mi se pare aberrant) ? Nu se stie cand se va stabili o data a procesului, ar putea trece 6 luni, poate 1 an, eu ce ar trebui sa fac ?
In lista afisata la vizier mentioneaza ca in termen de 6 luni trebuie sa imi achit suma , daca nu voi fi dat in judecata. Cum as putea eu sa platesc suma restanta, daca nu stiu daca acesta este justa si reala?
As putea sa ma duc la politie si la cerere sa solicit efectuarea unor copii dupa listele lunare pentru fiecare an in parte?
Am si eu aceeasi problema. Am discutat cu ei si plata nu se poate face dupa cod eneltel (locatie) ci numai prin cod client care este unic. Mi-au sugerat sa fac plata manual si sa nu mai tin bani in cont. Niste inapoiati...
Buna ziua.
Daca persoana care a primit somatia respectiva nu are venituri , apartamentul de la adresa respectiva nu este pe numele lui, se poate in ajunge in final la executare silita? Incerc sa atasez un document.
Ce se poate face,avand in vedere ca nu exista posibilitatea achitarii, cu atat mai putin in 3 zile...
Daca te uiti pe hartie e un tabel. Eu am avut dobanda la cont 30 Ron. E suficient sa ai 1 leu. Mi se pare aberant.
Daca nu locuiesc la adresa din buletin, si nu detin proprietati/etc pe numele meu au ce sa-mi faca in cazul in care nu o platesc?