avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Activitate senny2007

Activitate senny2007

Răspuns la discuția Cercetare penala- stadiu dosar
Buna dimineata,
Multumesc pt raspuns
Cu stima,
Buna dimineata
Am depus o plangere penala la parchet. Parchetul a trimis plangerea la politie.undeva prin oct.- nov. am fost chemat si am dat o declaratie. Tot atunci, motivand ca este in criza de timp m-a pus si sa semnez un formular necompletat spunand ca asa este procedura. Avand incredere in organele de politie, l-am semnat. De atunci tot incerc sa aflu care este stadiul dosarului meu si nu reusesc sa aflu. Mai intai imi spunea (la telefon ) ca nu are timp, ca este plecat la o convocare ,etc, apoi ca vine la mine acasa sa mi-l arate (dosarul) ca ulterior sa nu-mi mai raspunda la telefon.
Ce trebuie sa fac in acest caz? Cum pot proceda?
Va multumesc,
Răspuns la discuția Plangere penala
Multumesc mult pt. raspuns. M-a indus in eroare art.341 alin (5). Numai la bara pot studia dosarul sau o pot face si inainte de ziua procesului?
Răspuns la discuția Plangere penala
Art.341 din NCPPalin.(5):"Judecatorul de camera preliminara se pronunta asupra plangerii prin incheiere motivata, in camera de consiliu, fara participerea petentului, a procurorului si a intimatilor. Avand in vedere si alin.(2) din acelasi articol cum ramane cu participarea daca ncpp stipuleaza cum se judeca?
Multumesc,
Răspuns la discuția Plangere penala
Va multumesc mult. Ma pot prezenta personal sau trebuie sa fiu reprezentat de un avocat.
Prin procura notariala pot fi reprezentat de tata care s-a ocupat de tot acest caz?
Va multumesc,
Discuție Plangere penala
Buna ziua
Am facut o plangere penala la curtea de apel Bucuresti. Procurorul mi- clasat cauza pt. implinirea termenului de prescriptie. Fiind nemultumit de solutie (termenul de prescriptie nefiind implinit) am contestat-o la procurorul general, care a dat aceeasi solutie.Ulterior am facut plangere la judecatorul de camera preliminara din cadrul curtii de apel. Asi avea o rugaminte: imi poate spune cineva cum se judeca in camera preliminara? Prezenta mea este obligatorie?
Cu respect
Răspuns la discuția Executare silita
Buna seara,
Va multumesc mult pt. raspunsul detalit.
Cu stima,
Buna ziua,
Ce art. prevede ca dupa noul cod de procedura civila incuviintarea executarii silite este data de insusi executorul judecatoresc?
Va multumesc,
Răspuns la discuția Prescriptie fapta penala
Buna seara,
Fapta este abuz in serv. Pt. ca nu a avut incuviintarea de la jud. competenta, debitorul a obtinut anularea actelor de executare si ulterior intoarcerea executarii silite. Se incadreaza la art.297 c.p.p.
Răspuns la discuția Prescriptie fapta penala
Buna seara,
Multumesc mult pt raspuns si pt. promptitudine. Si care ar putea fi momentul savarsirii faptei:
- data in care a solicitat incuviintarea executarii silite
- data in care a introdus primul act de executare (somatie, poprire, etc)
- data in care a avut loc executarea propriu- zisa ( data in care banii au fost virati in contul executorului judecatoresc.
Multumesc,