avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala

Buna ziua
Am facut o plangere penala la curtea de apel Bucuresti. Procurorul mi- clasat cauza pt. implinirea termenului de prescriptie. Fiind nemultumit de solutie (termenul de prescriptie nefiind implinit) am contestat-o la procurorul general, care a dat aceeasi solutie.Ulterior am facut plangere la judecatorul de camera preliminara din cadrul curtii de apel. Asi avea o rugaminte: imi poate spune cineva cum se judeca in camera preliminara? Prezenta mea este obligatorie?
Cu respect
Cel mai recent răspuns: stanescucristiana , utilizator 08:26, 11 Iulie 2015
senny2007 a scris:
Prezenta mea este obligatorie?

Nu este obligatorie prezenta dvs., insa este un drept al dvs. pe care legea vi-l pune la dispozitie (desi in forma initiala a ncpp nu era prevazut, ulterior printr-o decizie ccr partile au dreptul sa fie prezente si sa isi expuna punctele de vedere).
La dosarul cauzei se anexeaza dosarul de la parchet.E bine sa va duceti sa vedeti acest dosar.
Are ordonantele de la cei doi procurori, primite acasa.
Va multumesc mult. Ma pot prezenta personal sau trebuie sa fiu reprezentat de un avocat.
Prin procura notariala pot fi reprezentat de tata care s-a ocupat de tot acest caz?
Va multumesc,
Art.341 din NCPPalin.(5):"Judecatorul de camera preliminara se pronunta asupra plangerii prin incheiere motivata, in camera de consiliu, fara participerea petentului, a procurorului si a intimatilor. Avand in vedere si alin.(2) din acelasi articol cum ramane cu participarea daca ncpp stipuleaza cum se judeca?
Multumesc,

Alte discuții în legătură

Calea de atac impotriva incheierii pronuntate in procedura prevazuta de 340 cpp ionita_emil ionita_emil Speta este urmatoarea: Eu am formulat o plangere penala . O a doua persoana a formulat o plangere similara. Procurorul a dispus reunirea dosarelor Procurorul ... (vezi toată discuția)
Trimis in judecata fara a fi audiat mezgageza mezgageza am primit de la judecatorie o comunicare rechizitorie cica am fost trimis in judecata pentru inselaciune si ca dosarul se afla in camera preliminara..mentin ca ... (vezi toată discuția)
Redeschiderea prin reluarea urmaririi penale bazata pe art.93 alin 4 cpp desirelia75 desirelia75 art.93 alin 4 cpp din legea 135/2010 poate fi invocat pentru redeschiderea urmaririi penale atunci cand s-a solutionat dosarul de catre parchet , iar in tot ... (vezi toată discuția)