avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala

Buna ziua
Am facut o plangere penala la curtea de apel Bucuresti. Procurorul mi- clasat cauza pt. implinirea termenului de prescriptie. Fiind nemultumit de solutie (termenul de prescriptie nefiind implinit) am contestat-o la procurorul general, care a dat aceeasi solutie.Ulterior am facut plangere la judecatorul de camera preliminara din cadrul curtii de apel. Asi avea o rugaminte: imi poate spune cineva cum se judeca in camera preliminara? Prezenta mea este obligatorie?
Cu respect
Cel mai recent răspuns: stanescucristiana , utilizator 08:26, 11 Iulie 2015
S-a admis exec de necostitutionalitate a art.341 alin (5).Puteti sa va prezentati personal.Nu aveti nevoie de av. Pe langa actele ordonante de care aminteste domnul trandafir 2,dosarul ar trebui sa mai contina si alte probe.Audierea executorului jud.Solicitati dosarul la bara.
Multumesc mult pt. raspuns. M-a indus in eroare art.341 alin (5). Numai la bara pot studia dosarul sau o pot face si inainte de ziua procesului?
Dosarele se iau de la arhiva cu 5 zile inainte de ziua in care are loc procesul.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calea de atac impotriva incheierii pronuntate in procedura prevazuta de 340 cpp ionita_emil ionita_emil Speta este urmatoarea: Eu am formulat o plangere penala . O a doua persoana a formulat o plangere similara. Procurorul a dispus reunirea dosarelor Procurorul ... (vezi toată discuția)
Trimis in judecata fara a fi audiat mezgageza mezgageza am primit de la judecatorie o comunicare rechizitorie cica am fost trimis in judecata pentru inselaciune si ca dosarul se afla in camera preliminara..mentin ca ... (vezi toată discuția)
Redeschiderea prin reluarea urmaririi penale bazata pe art.93 alin 4 cpp desirelia75 desirelia75 art.93 alin 4 cpp din legea 135/2010 poate fi invocat pentru redeschiderea urmaririi penale atunci cand s-a solutionat dosarul de catre parchet , iar in tot ... (vezi toată discuția)