avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Activitate stanescucristiana

Activitate stanescucristiana

Titlul III Pedepse din NCP
Art. 55: Pedepsele complementare
Pedepsele complementare sunt:
a)interzicerea exercitarii unor drepturi;
b)degradarea militara;
c)publicarea hotararii de condamnare .
Articolul 66: Continutul pedepsei complementare a interzicerii exercitarii unor drepturi
(1) Pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii unor drepturi consta in interzicerea exercitarii, pe o perioada de la unu la 5 ani, a unuia sau mai multora dintre urmatoarele drepturi:
a)dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice;
b)dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat;
c)dreptul strainului de a se afla pe teritoriul Romaniei;
e)drepturile parintesti;
f)dreptul de a fi tutore sau curator;
g)dreptul de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii;
h)dreptul de a detine, purta si folosi orice categorie de arme;
i)dreptul de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanta;
j)dreptul de a parasi teritoriul Romaniei;
k)dreptul de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public;
l)dreptul de a se afla in anumite localitati stabilite de instanta;d)dreptul de a alege;
Art. 67: Aplicarea pedepsei complementare a interzicerii exercitarii unor drepturi
(1) Pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii unor drepturi poate fi aplicata daca pedeapsa principala stabilita este inchisoarea sau amenda si instanta constata ca, fata de natura si gravitatea infractiunii, imprejurarile cauzei si persoana infractorului, aceasta pedeapsa este necesara.
(2) Aplicarea pedepsei interzicerii exercitarii unor drepturi este obligatorie cand legea prevede aceasta pedeapsa pentru infractiunea savarsita.
(3) Interzicerea dreptului strainului de a se afla pe teritoriul Romaniei nu se aplica in cazul in care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere .
Articolul 68: Executarea pedepsei complementare a interzicerii exercitarii unor drepturi
(1) Executarea pedepsei interzicerii exercitarii unor drepturi incepe:
a)de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare la pedeapsa amenzii;
b)de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;
c)dupa executarea pedepsei inchisorii, dupa gratierea totala ori a restului de pedeapsa, dupa implinirea termenului de prescriptie a executarii pedepsei sau dupa expirarea termenului de supraveghere a liberarii conditionate.
(2) In cazul in care s-a dispus liberarea conditionata, interzicerea dreptului strainului de a se afla pe teritoriul Romaniei se executa la data liberarii.
(3) Daca se dispune revocarea suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere sau inlocuirea pedepsei amenzii cu inchisoarea, pentru alte motive decat savarsirea unei noi infractiuni, partea din durata pedepsei complementare a interzicerii exercitarii unor drepturi neexecutata la data revocarii sau inlocuirii se va executa dupa executarea pedepsei inchisorii.
Articolul 69: Degradarea militara
(1) Pedeapsa complementara a degradarii militare consta in pierderea gradului si a dreptului de a purta uniforma de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare .
(2) Degradarea militara se aplica in mod obligatoriu condamnatilor militari in activitate, in rezerva sau in retragere, daca pedeapsa principala aplicata este inchisoarea mai mare de 10 ani sau detentiunea pe viata.
(3) Degradarea militara poate fi aplicata condamnatilor militari in activitate, in rezerva sau in retragere pentru infractiuni savarsite cu intentie, daca pedeapsa principala aplicata este inchisoarea de cel putin 5 ani si de cel mult 10 ani.
Daca vi se amana aplicarea pedepsei , nu prea va incadrati in dispozitiile art. 68 alin(1) lit. a sau b.


Dovada de comunicare este proceul verbal anexat la instiintare ?
Acesta nu se gasea la dosar.
Ca nu platiti trebuie sa faceti contestatie impotriva actelor executorului. O depuneti in 15 zile de la data cand vi sau comunicat/ cand ati luat cunostiinta de ele.
Ridicati exceptia calitatii procesuale active ( nu sunteti persoana care trebuie sa platesca ).
Nu trebuie sa va puneti un avocat.
Va costa taxa judiciara de timbru .
Presedintele este de vina ca a dat acel tabel cu numele proprietarilor.
Modele de contestatii se gasesc.
Răspuns la discuția Hartuirea morala in legislatie
Bravo. Pentru faptul ca vreti sa fiti independenta, sa va descurcati singura , sa fiti apreciata ca om , nu exteriorul, sa nu mai depindeti de un astfel de specimen, creatie a lui Dumnezeu.
Am sa va spun o intamplare
Cand sotul se imbata, o mama si copilul ei erau dati afara din casa. Acestia dormeau pe la vecini sau pe camp ( casa era a sotului ). La 14 ani, copilul era bolnav de inima. M-am intalnit odata cu acesta si l-am intrebat cu ce ocazie prin oras ( acestia locuiau la sat). Raspunsul m-a socat- m-am dus sa ridic salariu tatalui meu. El nu a putut veni-
Legatura dintre copil si parinti este puternica.Trece dincolo de iertare.Lasati copilul sa aleaga . Va veni ziua in care copilul va judeca.
Acceptati prezenta celeilate. Lasati anim. sa se implice in educatia copilului.Nu incercati sa influentati in mod negativ copilul.Dar daca veti vedea ca exista o malefica influenta din partea fostului sot, ca va stirbeste autoritatea parinteasca , copilul nu va mai asculta , atunci actionati.
Daca va streseaza cu e-mailuri, schimbati numarul de telefon.Lasati doar un numar de telefon , pe care il folositi numai pentru a lua legatura cu ex-ul si inregistrati e-mailuri-le si convorbirile. Atragetii atentia fata de copil sa va respecte. Sa nu mai utilizeze cuvinte urate.
In caz contrat , depuneti plangeri si dumneavoastra cu inregistrarile , solicitand ca sa nu mai aveti custodia comuna.
Daca copilul nu vrea sa mai se duca la tata, nu-l obligati. Duceti copilul la un specialist .
Discuție Revizuire
In cazul revizuirii , termenul de depunere a intampinarii este cu cel putin 5 zile inainte de termenul de judecata.
Depunerea intampinarii la primul termen de judecata reprezinta un motiv de a ataca revizuirea ?
Doamna av. are dreptate. Executorul judecatoresc avea nr. apartamentele care au datorii la AP de la presedinte. Executorul se face vinovat ca nu trebuia sa va trimita acea somatie pe numele dumneavoastra si in care apare totalul restantei AP.
Faceti o sesizare a primarie , in cazul in care ramaneti fara presedinte, comitet, administrator si cenzor.In astfel de situatii toti isi dau demisia si nimeni nu raspunde.
Cunosc un caz , in care adminstratorul a utilizat banii in scopuri personale, si-a vandut apartamentul si apoi toti proprietarii au fost obligati de plateasca delapidarea. In paralel au platit cheltuielile curente si suma furata.
Răspuns la discuția Plata salariu studii superioare
Pe diploma de facultate nu scrie profesor, ci absolvent de facultatea, sectia informatica.
Ca sa ajungeti profesor , trebuia sa va inscrieti la concursul de titularizare. Primul pas era sa va accepte dosarul. Nu va accepta dosarul daca nu erati absolvent al unei facultati prevazute intr-un Ordin al Minis Educatiei.Daca doreati sa predati in invatamant, cu studiile (la stat sau privat nu conteaza ) puteati sa fiti acceptat ca profesor suplinitor necalificat.
Am intalnit doua situatii -persoana era absolvent de Telecomuncatii si preparator la Universitate. Nu i-au acceptat dosarul ca sa participe la concursul de titularizare, pe accelasi motiv invocat mai sus - nu are studiile corespunzatoare
- absolvent de Asistenta Sociala, Cultura Civica etc, urmase cursurile de post universitar de desen. Era platit ca profesor necalificat.

Il contestati in instanta, solicitand si dovada din partea politiei cand au afisat pv. Daca de la data afisarii au trecut 15 zile , chemati martorul care a fost prezent la indeplinirea actului de infatisare in instanta. Martorul nu poate fi un alt politist. PV se contesta in 15 zile de la data afisarii , fara sa se ia in calcul ziua cand a fost afisat. Daca ultima zi cade intr-o zi de repaus ( sambata, duminica ) , sau zi de sarbatoare, termenul se prelungeste cu o zi , pana la inchiderea programului instantei ( programul OP- puteti sa trimiteti contestatia si prin posta, sau curier). Data cand ati depus plicul la OP conteaza.Solicitati toate documentele care au stat la baza intocmirii PV.La ce data ati gasit PV afisat ?
Procesul verbal contraventional trebuie insotit cu procesul - verbal de indeplinire a procedurii Acesta cuprinde : data afisarii , numele agentului , numele si adresa contraventionalului ,numele martorului cu seria si nr. buletin, actul care a fost afisat.
Solicitati dovada indeplinirii aduceriii la cunostiinta a procesului verbal.
Răspuns la discuția Plata salariu studii superioare
Puteti urma o reconversie profesionala , timp de doi ani pe informatica . Reconversia profesionala in informatica gasiti la Facultatea de Constructii din Bucuresti- Lacul Tei.
Astfel veti fi obligat sa urmati cursurile Facultati de Informatica.
Nu conteaxa ce urmati master sau studii postuniversitare,specialitatea informatica tot nu veti fi platit pe studii superioare.