avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Activitate MiuDorina

Activitate MiuDorina

Buna ziua,am primit o adresa o instintare de plata de la axfina romania srl,referitoare la o datorie de 1688,ron ,provenit dintr-un contract cu vodafone,incheiat probabil acum vreo 10 ani,13 ani,nu m-ai detin contractul,nici nu stiu ce inseamna,ce contine, in mod concret,suma de 1688 roni,a trecut si mult timp,dovezi de plata,nu detin,ce as putea face?Mi-au dat termen de plata,sau intelegere amiabila esalonata telefonic.Salariul il incasez in banca,minim pe economie,si nici nu vreau sa ma trezesc ca imi blocheaza contul..Va rog dati-mi solutia legala ce ar fi de urmat.Nu am luat legatura cu ei,pana nu reusesc sa ma consult cu dvs.Chiar nu este foarte tarziu pentru recuperarea unei creante,atat de vechi,?????
Răspuns la discuția Reabilitare cazier
Cf art 167 la cumul de pedepse se calculeaza 7 ani la cei 10 ani executati,ca pedeapsa principala,sau nu e corect?Spuneti-mi va rog dvs.La eliberare nu se calculeaza ca si cum si-ar fi ispasit pedeapsa,chiar conditionat fiind?sau totul este la aprecierea judecatorului?
Multumesc
Au fost 2 pedepse 1 principala de 10 ani si a 2 de 9 ani,a luat 10 cu spor de o treime din a 2 pedeapsa,cf art,167 nu se poate reabilita?
Pedeapsa principala este de 10 ani si sporul este calculat la a 2 pedeapsa cu art 167 nu se poate face nimic?
Buna ziua ,sotul meu a fost condamnat la 10 ani plus un spor de 3 ani ,reesit din cumul de pedepse,a executat 10 si eliberat conditionat in 2007 cu trei ani mai devreme.poate cere reabilitarea cazierului conform noului cod penal in acest an?cu respect astept raspunsul dvs.
Cf.art 166 noul cod penal,reabilitarea juridica de 7 ani se face dupa perioada executarii pedepsei sau se ia in calcul si perioada de eliberare conditionata pentru buna purtare si ore munca prestate.Sotul meu a avut o condamnare de 13 ani din care a executat 10,fiind eliberat in 2007.Este posibila reabilitarea juridica ,pentru ca avem mari probleme din cauza cazierului,iar statul nu se implica deloc in integrarea lor in societate,Va multumesc anticipat.
va rog sa-mi spune-ti ce fel de dovezi,declaratii fata de notar ,declaratii pe propie raspundere in cazul cunostintelor celor in varsta ale mamei soacre,martori,declaratie de la doctorita de familie,va intreb ca nu stiu ce poate fi eligibil in instanta.Multumesc mult.

Soacra mea are 82 ani,a suferit 2 accidente cerebrale,este constienta nu este imbilizata,iar sotul meu are o sora care nu se implica deloc in ingrijirea si sustinerea ei,acest lucru il fac eu,intrebarea mea ar fi,tinand cont ca nu mai pot sa o declar apta prin INML,ptr,nici un act valabil,in cazul succesiunii ,pot avea pretentia la o despagubire materiala din partea surorii sotului meu ca contributie lunara pentru eforturile mele,adica piata,gatit,spalat,deplasari la medic,d-na nefiind deplasabila neinsotita si nesupravegheata,urmand ca aceasta contributie sa ii diminueze din c/val dreptului la jumatate,dintr-un imobil?cu respect astept raspunsul dvs.Dorina Miu
Am vorbit cu cineva de la INMLcare mi-a spus ca in conditiile actuale ,si varsta ,nu sunt sanse sa mi-o declare apta ptr.nici o semnatura legala.Tocmai de aceia ma gandeam la varianta unor pretentii materiale din partea cumnatei mele,fiind sigura ca nu va renunta la 1/2 din apartament,in favoarea sotului meu soacra mea i-a cerut acest lucru ca sa evitam si alte cheltuieli costisitoare,dar a spus clar ca ea nu semneaza nimic.Va multumesc.