avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Activitate ananasha51

Activitate ananasha51

Este bloc construit in 2015, deci nou. Nu am fost la primar ca nu ma pot atinge, nu pot face o programare in audienta. Nu ma baga nimeni in seama. Dar președintele blocului cu care deja sunt in conflict cat si cu administratorul, au făcut ei ce au făcut si au cerut celor cu iluminatul stradal sa lase becul in poziția actuala, pentru ca lumina sa bata exact peste mașinile care sunt parcate sub balconul meu, invocând ca sunt "violate femei". La rugămintea mea a celor ce se ocupa cu iluminatul stradal, becul a fost poziționat ușor înclinat spre stânga, ceea ce era OK. Dar la aprox. doua zile, când am revenit acasă, surpriza, becul era din nou in poziția in care ma deranjează cumplit, neputând sa dorm nopțile. Menționez ca anul trecut a lipsit total iluminatul la stâlpi si nu a mai fost "violata" nici o femeie, însa mașina președintelui a fost mutata într-un loc unde funcționa lumina stradala. Acum, a revenit la vechiul loc, adică sub balconul meu. Incredibil, dar a ajuns un obiect sa aibă valoare mai mare decât sănătatea unui OM. In ce privește primarul, am făcut in trecut o sesizare online referitor la mama mea si tatăl meu care sunt pensionari fiind desființată gratuitatea pe mijloacele de transport. Aceasta fiind in Chiajna Ilfov. Nici pana astăzi deși au trecut aprox. doi ani si re trimisa sesizarea, nu am primit nici un răspuns. Probabil ca pensionarii din Ilfov Chiajna au pensiile mai mari decât a celor din București, dar plătim taxe si impozite, iar primăria este pe primul loc din tara la vărsarea de taxe si impozite la stat. Deci, nu am cu cine sa vorbesc, stau in cușca lor de aur ignorând total pe cei ce le mențin bunăstarea si luxul lor personal in care trăiesc. Deci, ce pot face cu situația acestui stâlp stradal? Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Stâlp stradal cu lumina ce reflecta FIX in apartamentul meu
Cat de LEGAL este sa fiu chinuita, sa nu pot dormi noaptea din cauza luminii unui stâlp ce bate fix in apartamentul meu, noaptea devenind zi. Este un bec gen 5G din cele noi. Sunt cu fata tumefiata, cu ochii umflați. Stâlpul trebuie sa lumineze in jos, stradal si nu in direcția apartamentelor. Ce pot face legal? Si ce lege protejează împotriva acestui abuz/fapt ce distruge sănătatea celor din jur?
In baza carei legi 3 persoane pot decide pentru o comunitate intreaga de proprietari ? Cine a decis asemenea aberatie ?
Multumesc anticipat
Sedinta de bloc a proprietarilor

Buna seara
Daca in prima sedinta de bloc nu s-au strans 50+1, cat trebuie sa fie prezenta la a doua sedinta ? daca sunt doar 5 proprietari prezenti, se iau deciziile doar in numele acestora ? Punctele de pe ordinea de zi fiind aprobate doar in baza a 5 proprietari ?
Cine poate verifica si in baza carei legi, nr, de persoane din apartamente ? Este legal sa nu fie trecuti copiii de pana la 3 ani respectiv 7 ani la cotele de intretinere doar in baza unei aprobari a proprietarilor ce au copii ?
Buna ziua
Am avut proces pe 4 aprilie 2022 si de atunci saptamanal primesc de la avocat instiintarea de amanare la decizie pe motiv ca judecatorul are multe dosare...... Este normal ??? Au trecut 3 luni de zile si inca nu am un raspuns la proces, nu am o decizie decize. Este vorba de o executare silita apt. pentru o suma derizorie perioada covid cand am ramas fara servici doi ani de zile. Personal nu cred ca este normal si cred ca ceva nu este in regula primind sistematic, saptamanal atat de multe amanari.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
O zi linistita.
" Oricum, daca au apucat sa moara intr-atatia încât s-a ajuns la stranepoti" Parintii stranepotilor , care erau la acea vreme nepotii persoanei deceate, au decedat inaintea persoanei despre care am amintit. De aceea s-a ajuns la stranepoti.Aceasta nu a fost casatorita niciodata, nu a avut nici un copil. In cazul de fata , stranepotii au incercat prin diverse tertipuri sa intre in posesia actelor apartamentului ramas in urma acestei persoane decedate. Reamintesc ca are un frate care este in viata, ceilalti frati au decedat inaintea acestei sore decedata acum un an de zile. De aceea si intrebarea referitor la stranepoti. Multumesc frumos pentru raspunsul anterior.
I cazul unei persoane decedate, fara mostenitori directi ( copii)cine si cum are dreptul la mostenire ?
Au fost 5 frati din care a ramas in viata unul singur. De la o sora decedata sunt doi nepoti,
de la urmatoarele 2 persoane sunt doar stranepoti. Cum se face partajul avand in vedere ca unul dintre
frati este in viata,deci unicul mostenitor de gr.1, de la ceilalti frati deceati sunt atat nepoti cat si stranepoti ?
Care sunt pasii si la cat timp dupa decesul persoanei trebuiesc intocmite actele de succesiune ? Exista un termen limita ?
Cum se stabileste masa succesorala , unde si prin cine ? Multumesc frumos
Răspuns la discuția Recuperare cheltuieli de judecata
Dacă nu au fost cerute în proces , este vina avocatului. Înainte de a ma reprezenta , am plătit onorariul cu specificația recuperării cheltuielilor de judecată. A specificat clar ca nu mai suport alte cheltuieli. Va multumesc frumos pentru raspuns.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu v-a înșelat nimeni daca nu au fost cerute în procesul inițial cheltuielile pe cale separată se timbreaza și fiind vorba de alt proces av v-a solicitat un onorariu modic.Oricum o sa recuperați și sumele din acest proces ca si cheltuieli de judecată.Aveti si varianta sa va reprezentați ": singura.

Este vorba despre un proces pentru interdicție. Cel reclamat a făcut recurs pe care l a si pierdut. Pentru recursul celui reclamat , am plătit un avocat cu 1500 lei cu condiția ca in cazul in care câștig si recursul, sa faca inclusiv demersul recuperării cheltuielilor de judecată, avocatul asigurându ma verbal ca pentru aceasta , nu voi mai suporta alte cheltuieli. Mentionez ca avocatul si a adus aportul doar pentru o singură înfățișare - 1500 lei, ne mai urmând alte înfățișări. Acum , dumnealui , imi cere prin contract pentru recuperarea cheltuielilor de judecată un plus de 500 lei la. care adaugă cheltuieli neprevăzute!?! , 120 taxa de timbru !?! Consider că am fost înșelată grosolan si refuzul meu de a accepta plata unor noi cheltuieli , ma aduce în imposibilitatea de a recupera cheltuielile de judecată. Care este modalitatea de a imi recupera aceste cheltuieli având în vedere că am fost inselata de un...avocat .
Multumesc pentru raspuns. Unele legi in Romania sunt facute prost, fara cap. Sa platesti ceva ce nu folosesti este o aberatie , un abuz . Ex. Spatiul comun- trotuar versus liftul "utilitate comuna-spatiu comun "? - Curatirea trotuarului din fata mai multor blocuri A-B-C intra in obligatia locatarilor. Corect ? Fiind mai multe blocuri A-B-C , fiecare asociatie are obligatia sa curete doar partea care ii revine din fata blocului chiar daca traseul pana la blocul unde locuiesc proprietarii apt.bloc C sunt nevoiti sa calce si pe trotuarul din fata celorlalte blocuri A-B Asa si cu liftul , daca intelegeti ce vreau sa spun. Chiar daca trotuarul din fata blocului A ( primul bloc ) este deteriorat , reparatia nu este impusa si celor din B-C . Nu pot intelege si accepta o lege stramba care ma obliga sa platesc pentru ceva ce nu folosesc , nu imi aduce nici cel mai mic beneficiu . Trotuarul din fata Bl. A-B-C reprezinta tot PARTE COMUNA !!! Cand zapada nu este curatata etc. , amenda se aplica doar acelor locatari care nu au curatat in fata blocului C nu si celor din A-B . Unde este logica legii cu obligatia de a plati liftul daca locuiesc la parter si nu il folosesc ??? Ce lege ma OBLIGA sa folosesc liftul pentru a contribui la cheltuieli ???