avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Activitate blanarudorin

Activitate blanarudorin

Raspunsul e logic, dar cum ma descurc in fata organelor fiscale, contractul de arenda a fost comunicat la ANAF de unde am primit notificare de completare a declaratie unice privind impozitul pe venit???
Am incheiat de aproximativ 1,5 luni contract de arenda pentru terenuri agricole, iar arendasul a cumparat terenurile arendate, devenind proprietar. Contractul de arenda a fost inregistrat la Primarie iar eu am fost atentionat de a completa declaratia unica privind impozitul pe venitul din arenda. In conditiile expuse, arendasul devenind proprietarul terenurilor agricole arendate, prin cumpararea terenurilor prin contract de vanzare - cumparare autentic, ce se intampla cu contractul de arendare incheiat initial si cu obligatiile fiscale ale arendatorului, fost proprietar, si cum ma pot apara in fata organelor fiscale pentru exonerare de toate obligatiile fiscale rezultate din contractul de arenda: declaratia unica, impozit pe venit etc.? Nu am gasit un raspuns concludent pe retelele IT. Multumesc anticipat pentru eventuale raspunsuri pertinente!
Buna ziua! Imi cer scuze, dar eu nu mai profesez ca notar de circa 3 ani, fiind pensionar. Este necesar sa va adresati unui notar in activitate. Cu stima, Dorin BLANARU
Asa am crezut si eu si sunt convins ca asa este, dar BCPI imi comunica ca nu este de ajuns certificatul de mostenitor si ca este necesar ordinul prefectului judetului pentru trecerea in proprietate a terenului aferent casei de locuit. Primaria comunei ma plimba de circa 2 ani cu varianta eliberarii titlului de proprietate pentru terenul aferent casei de locuit. Precizez ca autoarea, sora mamei, nu avea titlu de proprietate pe terenul aferent casei de locuit, terenul fiind trecutr in adeverintele privind registrul agricol si certificatul de atestare fiscala, privind succesiunile succesive: cm - privind sotul surorii mamei si cm - privind sora mamei, mostenitorul unic final fiind subsemnatul. M-ar interesa temeiul legal pe care sa ne bazam sustinerile. Cu multumiri!
Sunt unic mostenitor al unei case de locuit, impreuna cu terenul aferent, cu certificat de mostenitor eliberat de notarul public. Nu-mi pot deschide carte funciara, biroul de cadastru si publicitate imobiliara cerandu-mi si ordinul prefectului judetului prin care terenul aferent casei de locuit, conform certificatului de mostenitor, trece in proprietatea mea, ca unic mostenitor. Primaria comunei tergiverseaza de 2 ani problema, refuzand sistematic a inainta referat la prefectura judetului pentru emiterea ordinului, optand pentru trecerea terenului aferent casei de locuit in titlul de proprietate privind alte terenuri reconstituite ca drept de proprietate, ceea ce cred ca nu este tot una cu terenul aferent casei de locuit, care se trece in proprietate prin ordinul prefectului judetului?!
Intreb: Care sunt reglementarile legale si care este actul normativ de trecere in proprietatea mea a terenului afderent casei de locuit pentru a-mi putea intabula la CF imobilul mostenit: casa de locuit si terenul aferent? Multumiri!
Asa am crezut si eu si sunt convins ca asa este, dar BCPI imi comunica ca nu este de ajuns certificatul de mostenitor si ca este necesar ordinul prefectului judetului pentru trecerea in proprietate a terenului aferent casei de locuit. Primaria comunei ma plimba de circa 2 ani cu varianta eliberarii titlului de proprietate pentru terenul aferent casei de locuit. Precizez ca autoarea, sora mamei, nu avea titlu de proprietate pe terenul aferent casei de locuit, terenul fiind trecutr in adeverintele privind registrul agricol si certificatul de atestare fiscala, privind succesiunile succesive: cm - privind sotul surorii mamei si cm - privind sora mamei, mostenitorul unic final fiind subsemnatul. M-ar interesa temeiul legal pe care sa ne bazam sustinerile. Cu multumiri!
Am mostenit o casa cu terenul aferent de la sora mamei, cu 1200 mp teren aferent, cu tot cu curtea si gradina din jur, posedand certificat de mostenitor. Am solicitat Primariei act de atribuire a terenului in proprietate, prin ordin al prefectului judetului, dar primaria tergiverseaza problema de ani buni ?! Ce act trebuie sa obtin si cine trebuie sa il emita pentru a-mi putea intabula proprietatea, casa si teren, la Cartea funciara? Multumesc anticipat de raspuns!
Avand in vedere ca in cei 5 ani nu s-a putut perfecta vanzarea din cauza imposibilitatii de a comunica cu cumparatorul iar preturile nu mai sunt aceleasi cu cele practicate in anul 2012 - 2014, ele (preturile) crescand intre timp, as vrea sa renunt la vanzare. Impozitele le-am platit eu, vanzatorul, in tot acest timp, fiind privat de folosinta terenului. Ce pot face, ce obligatii am si care ar fi modalitatile de operare, eficiente si sigure. Daca la oferta de vanzare mai sunt tinut de respectarea preturilor convenite anterior, prin promisiunea bilaterala de vanzare - cumparare?
In anul 2012 s-a incheiat o promisiune bilaterala de vanzare - cumparare, avand ca obiect terenuri agricole extravilane, cu plata integrala a pretului convenit de catre cumparator. Actele de proprietate au fist retinute, in original de catre cumparator, iar acesta (cumparatorul) a obtinut de la vanzatorul proprietar procura autentica de a uza de toate prerogativele dreptului de proprietate privind posesia si folosinta ternurilor promise. Termenul de finalizare a promisiunii bilaterale de vanzare - cumparare a fost 2014, dar cumparatorul, cu toate ca a fost notificat de mai multe ori, a refuzat sistematic sa raspunda, refuzând in mod implicit perfectarea vanzarii - cumpararii la notar, prin act autentic. Au trecut 5 ani de la datra promisiunii de vanzare - cumparare si 3 ani de la data când trebuia finalizata vânzarea prin contract autentic de vanzare - cumparare, dar cumparatorul, SC - persoana juridica, continua sa taca si cu care nu se poate comunica. In ce situatie ne aflam, in special eu, vanzatorul, care am fost de buna credinta, dar cumparatorul, nu stiu din ce motive, nu arespectat primisiunea bilaterala si nu a raspuns la notificari, nici in scris, nici telefonic, in nici un fel ???!!! Intre timp, in anul 2014, a aparut si intrat in vigoare Legea 17/2014, privind procedura vanzarii terenurilor agricole extravilane. Oare mai sunt obligat sa respect pretul din promisiunea bilaterala de vanzare - cumparare la oferta de vanzare, dupa atatia ani trecuti, fara nici un fel de comunicare din partea cumparatorului??? Ce as putea face???
Buna ziua, Sunt proprietar al unei case de locuit, cu tot terenul din jur, curte si gradina, 1200 mp, dobandita prin mostenire legala si testamentara de la sora mamei mele, fiind unic mostenitor, conform certificatului de mostenitor eliberat de notarul public, si de mai bine de 2 ani solicit Primariei locale sa obtina de la Prefectura judetului atribuirea in proprietate a terenului aferent casei de locuit, cu tot cu curtea si gradina din jur, asa cum rezulta din certificatul de mostenitor si din evidentele fiscale si ale registrului agricol. Am facut nenumarate demersuri, inclusiv discutii cu primarul si secretarul primariei locale, motivandu-se ca nu se poate da ordin de prefect ci trebuie sa obtin titlu de proprietate, care se poate da foarte repede, asa ca am acceptat aceasta ultima varianta. Au trecut deja 60 de zile de la ultima discutie si de la depunerea documentelor la primarie, dar nu am obtinut nimic. Eu sunt persoana in varsta, 73 ani, am probleme de sanatate multiple si am nevoie de bani, iar casa nu o pot scoate la vanzare, din lipsa actului de proprietate pe terenul aferent, neputandu-se intocmi documentatie cadastrala si deschide carte funciara, fara de care nu se poate face vanzarea. Ce ar trebui sa mai fac, fiindca eu pur si simplu nu mai stiu, impozitele fiind platite, an de an?! Rog sprijiniti-ma cu un sfat care sa ma ajute cu adevarat! Cu stima si multumiri, astept raspunsuri.