avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Activitate mic57

Activitate mic57

Buna seara,
Un apartament din condominiu poate fi inchiriat in regim hotelier daca nu exista acordul Asociatiei de proprietari?
Buna ziua,
Avem in bloc un proprietar care vrea sa inchirieze apartamentul in regim hotelier. Aceasta activitate presupune schimbarea destinatiei apartamentului si aplicarea art 40 din Legea 196/2018? Proprietarul pretinde ca nu schimba destinatia, care ramane rezidentiala, si isi bazeaza solicitarea pe Ordinul 510/2022 al Autoritatii pentru turism. Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?
Numerele de carte funciara a doua apartamente alaturate dintr-un bloc sunt consecutive?
Ca presedinte de asociatie de proprietari, pot sa obtin de la OCPI Bucuresti extrasele de informare de carte funciara ale proprietarilor? Mentionez ca doresc sa fac o punere la zi a listei membrilor Asociatiei. Nu se pune problema costurilor, care sunt mici, ci de legalitate!
In art 40 este vorba de "avizul scris al comitetului executiv", ori, un aviz este o forma mai relaxata a unui acord, poate avea numai rol consultativ sau tehnic, de indrumare. Un aviz negativ nu impiedica schimbarea destinatiei, daca sunt indeplinite cerintele din "acordul" proprietarilor direct afectati. Am dreptate?
Schimbarea destinatiei unui apartament trebuie aprobata de vecinii direct afectati. Dar, Comitetul executiv poate sa avizeze negativ schimbarea, chiar daca vecinii directi sunt de acord?
Interesant! Deci nu ne referim LA MOMENTUL accidentului? Daca mi-a fost lovit autovehiculul parcat, eu avand permisul suspendat, ma trec totusi ca fiind conducator?

trandafir2 a scris:

Cand a fost parcat, nu a avut conducator? Acela este conducatorul. Cu conditia sa fie identificat.

Multumesc! Dar in formular trebuie trecuti cei doi conducatori auto. Iar autovehiculul parcat nu avea niciun conducator, era parcat!
Cum se face constatarea amiabila in cazul in care un autovehicul este parcat si alt conducator auto il loveste?
Stie cineva daca anterior anului 2001 se plateau contributii la pensie, pentru contractele de munca in cumul de functie?