Adam Grecu a scris:
Haideți sa nu fim... penibili, cum le zice @asd1.
Așadar monseure, eu Adam Grecu, care mai scriu pe forum și la drept vorbind, mai și știu ce scriu, sunt penibil, da?
Eu nu am zis despre tine ca ești penibil, ci am zis ca nu cunoști legislația, fosta si actuala, și te-am sfătuit sa mai citești și, eventual sa înțelegi ce este cu aceste penalizări pe care legislația le cuantifica la valoarea maxima de 0,2% pe zi și care se aplica la orice suma restanta repartizata pe lista de plata - și da, și la hârtia igienica despre care vorbești.
Mai multe chiar ca nu am ce să-ți spun pentru ca observ ca ești calat pe altfel de discuții, de parca aceste penalizări ar intra în contul adminului sau a președintelui as. prop. Cum as putea eu sa te fac sa înțelegi?
Dacă ai puterea de înțelegere, vezi bine ce mai postează și alții, de altfel, oameni instruiți !
Discuțiile despre penalități, mai bine-zis, au început de multa vreme, iar topicul de fata, vezi bine a început de prin aug. 2016, dar iată ca acum a venit aceasta pacoste pe noi, maine-poimâine o sa fie o seceta de n-a văzut Romania, iaca s-a anunțat ca vine și un val de lăcuste - așadar mai tot timpul vom avea câte un motiv de ... tocmai acum, când avem o CRIZĂ ECONOMICĂ ULUITOARE și mulți proprietari (și familiile lor) abia vor avea bani de mâncare !
Ca de-obicei, lui Adam Grecu îi stă gândul cum să mai adune marafeți pentru îndestularea tuturor celor care gestionează „buzunarele” a ... 504 de proprietari. Vai de viața celor care, nu din vina lor, ori nu mai au deloc venituri, ori sunt în șomaj, ori afacerile lor au dat faliment, nu mai zic de cei care mai câștigau bani din turism și acum nu mai câștigă nimic.
Degeaba ai scris atâta, acuzându-mă, că tu crezi că dacă o faci pe micul cămătar sau dictator (în solidar cu președintele și cu membrii Comitetului Executiv), vei avea succes în viață. Chiar nu ai pic de compasiune pentru cei care nu au venituri, să nu mai impui penalizări de 20 de ori mai mari decât cere ANAF (0,01 % pe zi de întârziere), și să ai ca și o dobândă de 74 % pe an ?
Odată ce furnizorii de Utilități Publice impun Asociațiilor de Proprietari un procent de penalizări de maxim 0,03 % pe zi de întârziere (de 7-10 ori mai puțin decât „cerșesc” cei care administrează Bugetul anual al Asociației), nu înțelegem pe ce bază contabilă poate impune Asociația de Proprietari acel adevărat profit pe cârca unor proprietari defavorizați, și asta nu din vina lor, știind că am avut o Pandemie ucigașă.
ADAM GRECU, TU NU ȘTIAI CĂ PE TIMPUL STĂRII DE URGENȚĂ ȘI A ORDONANȚELOR MILITARE, MULTE ASOCIAȚII DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA AU ȚINUT CONT DE PROBLEMELE EXISTENTE, ȘI
AU ANULAT SAU AU SUSPENDAT PLATA PENALIZĂRILOR, CEL PUȚIN PENTRU 3-4 LUNI ?
Chiar și această Asociație de Proprietari „mamut” din Târgu Mureș, compusă din 30 de blocuri, a anulat sau a suspendat penalizările, adaptându-se acestei devastatoare crize economico-sanitare mondiale, numai că mulți președinți de Asociații de Proprietari avizi după bani nemeritați, impun abuziv pe listele de plată, penalizări aberante de ... 0,2 % pe zi de întârziere (adică de ... 74 % pe an !!!), cu toate că ANAF impune ca penalizări lunare sume procentuale de maxim ... 0,01 % pe zi de întârziere pentru datoriile fiscale ne-achitate la timp ... adică sume de 20 de ori mai mici decât cer cămătarii de președinți din Asociațiile de Proprietari, cu toate că sunt deja multe familii din România care abia au bani pentru hrana zilnică, nu să plătească niște penalizări fără vreo logică contabilă (sunt exact ca niște amenzi, doar că acestea sunt ilegale, dacă nu au fost impuse de organele competente) !!!
<<< O Asociație de Proprietari din Târgu Mureș, alcătuită din 30 de blocuri (!?) nu calculează penalități de întârziere pentru proprietarii restanțieri, pe toată perioada Stării de Urgență (pentru Martie, Aprilie și Mai 2020). >>>
★ Detalii:
[ link extern ]